Den Ljuva Doften av Choklad Sprider sig i Escondido

En hel dag ägnad åt choklad i Escondidos historiska stadskärna. Vad handlar det egentligen om? Vad sägs om kurser där du får lära dig att göra chokladtryfflar? Eller en rundtur i stadskärnan där du kan smaka på choklad och njuta av godsaker och vin hos några av Escondidos mest intressanta butiker.

Ta med dig din älskling, vän eller bara din sötsug till Downtown Escondido för att njuta av “For The Love of Chocolate Escondido Chocolate Festival” den 10 februari, kl. 12.00 till 17.00. Evenemanget sponsras av Escondido Downtown Business Association, en ideell organisation som arbetar för att marknadsföra, stödja och bevara stadskärnan.

En av de mest populära höjdpunkterna på turen är Chokladtryffel-kurserna, som hålls av teamet D’Liteful Chocolat på Fusion Esco Restaurant på 201 E Grand Ave #1A. Här får du lära dig att tillverka egna chokladtryfflar och upptäcka nya läckra smakkombinationer.

Escondido Chocolate Festival är en rörlig fest, men det finns bara plats för 350 deltagare, så se till att köpa dina biljetter i tid. Eftersom det ingår dryck vid vissa stopp måste du vara 21 år eller äldre för att delta.

En nyhet för i år är att biljetterna kan köpas direkt på evenemangets webbplats: www.downtownescondido.com/esco-choc-fest. Priset är $60 för ett pass om biljetten köps innan den 10 februari. För de som vill vara nykterister kostar biljetterna $50. Chokladtryffel-kursen kostar $45 och köps separat. Kurserna hålls kl. 11.00 och 12.30 på Fusion Esco.

Evenemanget säljer slut varje år med 350 deltagare innan själva evenemangsdagen. Vid evenemanget hämtar deltagarna sina biljetter vid Will Call som ligger vid Maple Street Plaza & Grand.

Varje deltagare får:
1.) Ett provningsglas
2.) En drinkarmband
3.) En goodie-bag där du kan samla på dig godsaker, kuponger och information när du besöker de olika butikerna i stadskärnan.
4.) En broschyr med en karta som visar alla provningslokaler.

Deltagarna med “pass” kan använda kartan för att besöka och smaka på choklad hos de cirka 20 provningslokaler där de även kan njuta av vin, öl, champagne eller alkoholfria drycker. Observera att eventuell alkoholdryck måste konsumeras på platsen. Det är ett utmärkt tillfälle att lära känna varje butik och deras erbjudanden samtidigt som du njuter av deras chokladiga läckerheter. Hela idén är att lära känna varje etablering och handla, äta och roa dig längs vägen. Det uppmanas till shopping, ätande och roande längs vägen.

Om du deltar i chokladfestivalen i Escondido kan du också smaka på gourmetchoklad som är perfekt ihopparad med vin, mousserande vin, hantverksöl och alkoholfria drycker. Du kan till och med få med dig gratis rosor, så långt lagret räcker, som en gest från Escondido Downtown Business Association. En annan rolig sak är att du kan åka med den kostnadsfria Old Town Trolley, tack vare Escondido Bail Bonds och Design Moe Kitchen & Bath. Du kan även ta tillfället i akt och få gratis studiobilder tack vare Shadowcatcher Imagery.

Under dagen kommer det även att finnas rabatter och specialerbjudanden på restauranger och butiker i stadskärnan när du njuter av den månatliga konst- och kulturpromenaden 2nd Saturday Arts & Culture Art Walk. Galerierna visar verk från både världsberömda och nya konstnärer, och det finns även workshops, vernissager, livemusik och förfriskningar.

Esco Alley Art, som sträcker sig parallellt med Grand Avenue från Kalmia till Juniper Street, erbjuder en eklektisk samling väggmålningar från begåvade lokala konstnärer.

Kl. 17.15 kommer det att hållas en dragning där fina priser delas ut. Innan dragningen, mellan kl. 16.40 och 17.10, kommer magdansare att underhålla besökare vid Maple Street Will Call medan de lämnar in sina lottsedlar. Eftersom man måste vara närvarande för att vinna brukar det bli ganska mycket folk eftersom priserna är värda totalt $2,000. Tidigare år har priserna inkluderat diamantörhängen, konstverk, kristall- och stenprydda geoder, gåvokorgar, presentkort till butiker och restauranger, och självklart, choklad.

Vi har pratat med flera gäster som har besökt chokladfestivalen tidigare år. En av dem, Christina Hartley, brukade komma med sin man och matchande t-shirts. Även om hon sedan dess har flyttat till Pittsburgh, berättade hon för The Times-Advocate: “Jag hade jätteroligt första gången jag var här! Det är ett riktigt trevligt community-evenemang som främjar det lokala.” Hon tillade: “En av mina favoriter var Cute Cakes. De delar ut gratisprover tillsammans med vinparningen. Du går runt till alla små företag och om du handlar får du en lottsedel till dragningen på slutet. Det är ett riktigt trevligt evenemang där alla kan samlas. Vi tog faktiskt med vår son som hade kul med att smaka på choklad och få snurra på lyckohjulet i en av butikerna. Han hade jättekul.” Från sitt perspektiv i Pennsylvania tillade hon: “Jag saknar verkligen detta evenemang. Det är det bästa vi gjorde i Kalifornien.”

Escondido Chocolate Festival är ett fantastiskt sätt att träffa människor som delar samma passion: choklad. Det är en av de roligaste sakerna du kan göra i Escondido. Francie Gannon från Rancho Bernardo, som bara har deltagit en gång men har köpt biljetter för i år, sa: “Jag gick med en vän för första gången. Det var en vacker dag. Arrangören hade en karta över vilka butiker som deltog. Vi gick runt i en trevlig loop, gick in i varje butik, träffade ägarna och smakade på provsmakningarna. Vi såg deras utbud och träffade många butiksägare som vi aldrig hade träffat förut. Alla var vänliga och engagerade. Det var en vänlig och underbar atmosfär. Vi åt en härlig lunch och avslutade vår dag på Cute Cakes.”

Självklart köpte de saker på flera olika platser! Lorraine Peet sa: “Jag skulle säga att evenemanget är mycket välorganiserat. Det är en fantastisk möjlighet att upptäcka små företag längs Grand Avenue och hitta nya platser att utforska. Min man och jag upptäckte några nya ställen när vi deltog första gången och det är alltid roligt att återvända och se om det finns några nya platser att besöka. Vi har även upptäckt några fantastiska viner och desserter under festivalens gång.”

FAQ:

1. Vad handlar “For The Love of Chocolate Escondido Chocolate Festival” om?
“For The Love of Chocolate Escondido Chocolate Festival” är en hel dag ägnad åt choklad i Escondidos historiska stadskärna. Det är ett evenemang där besökarna kan delta i chokladtryffel-kurser och ta en rundtur i stadskärnan för att smaka på choklad och njuta av godsaker och vin hos olika butiker.

2. När äger festivalen rum?
“Festivalen äger rum den 10 februari från kl. 12.00 till 17.00.

3. Var kan jag köpa biljetter till festivalen?
Biljetter kan köpas på evenemangets webbplats: www.downtownescondido.com/esco-choc-fest. Priset för ett pass är $60 om biljetten köps innan den 10 februari. För nykterister kostar biljetterna $50. Chokladtryffel-kursen kostar $45 och köps separat.

4. Hur många deltagare kan festivalen ta emot?
Det finns plats för endast 350 deltagare, så det är viktigt att köpa biljetter i tid.

5. Vilka inkluderas i deltagarbiljetten?
Varje deltagare får ett provningsglas, en drinkarmband, en goodie-bag där man kan samla på sig godsaker, kuponger och information vid besök på olika butiker, samt en broschyr med en karta över alla provningslokaler.

6. Kan man smaka på choklad vid olika provningslokaler under festivalen?
Ja, deltagare med “pass” kan använda den medföljande kartan för att besöka cirka 20 provningslokaler där de kan smaka på choklad och njuta av vin, öl, champagne eller alkoholfria drycker. Observera att eventuell alkoholdryck måste konsumeras på platsen.

7. Finns det andra aktiviteter under festivalen?
Ja, under festivalen kommer det även att finnas rabatter och specialerbjudanden på restauranger och butiker i stadskärnan då det är samma dag som den månatliga konst- och kulturpromenaden “2nd Saturday Arts & Culture Art Walk”. Galerierna kommer att visa verk från både världsberömda och nya konstnärer, och det kommer även att finnas workshops, vernissager, livemusik och förfriskningar.

8. Finns det något särskilt man kan göra på festivalen?
Ja, förutom att smaka på choklad kan man också njuta av gourmetchoklad ihopparad med vin, mousserande vin, hantverksöl och alkoholfria drycker. Man kan även få med sig gratis rosor (så långt lagret räcker) som en gest från Escondido Downtown Business Association. Det kostnadsfria Old Town Trolley kommer också att vara tillgängligt för besökare.

9. Vilka priser finns det en chans att vinna på festivalen?
Det kommer att hållas en dragning där fina priser delas ut. Priserna brukar vara värda totalt $2,000 och kan inkludera diamantörhängen, konstverk, kristall- och stenprydda geoder, gåvokorgar, presentkort till butiker och restauranger, och självklart, choklad.

Related Links:
Escondido Downtown Business Association