Ny Artikel: En Ljuvlig Jordgubbstårta för Alla Tårtälskare

Att fira kärlekens dag med en läcker jordgubbstårta är ett måste, och här har vi ett recept som är enkelt, vackert och gudomligt gott. Jordgubbar är kärlek i ätbar form och passar perfekt till den rosa färgschemat som förknippas med Alla hjärtans dag. Men om du inte är ett fan av jordgubbar kan du istället använda vilken bär du föredrar.

För att göra denna jordgubbstårta behöver du ca 450 gram jordgubbar, en förpackning jordgubbsgelé, 3 dl kokande vatten, 2 dl tinad gräddfil och 4 dl färdigköpt marängtårta. Det tar bara några minuter att förbereda receptet innan du ställer det i kylen för att stelna.

Om du bara har färska jordgubbar till hands behöver du frysa dem innan du använder dem till detta recept. Skär dem i små bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in plåten i frysen i ca 2-3 timmar. Ju mindre bitar du skär dem i, desto snabbare fryser de. Du kan använda dem direkt efter att de har fryst eller förvara dem i en plastpåse i frysen tills du är redo att använda dem.

När det gäller själva marängtårtan kan du antingen baka den själv från grunden, köpa en färdig marängtårtemix eller köpa den färdigbakad. Det är helt upp till dig och beror på hur mycket tid du vill lägga ner på att göra tårtan.

När du har alla ingredienser redo är det dags att sätta ihop tårtan. Börja med att bryta ner marängtårtan i bitar och lägg dem i en skål. Lägg sedan gelépulvret i en annan stor skål och tillsätt det kokande vattnet. Rör om tills gelén har löst upp sig. Blanda sedan i de frysta jordgubbarna och gräddfilen i gelén. Vänd sist i marängtårtan och se till att allt är väl blandat.

Häll blandningen i en tårtform eller ett serveringsfat och låt den stå i kylen i minst tre timmar för att stelna. Du kan välja vilken typ av serveringsfat du föredrar. Om du vill se den vackra rosa blandningen kan du använda en genomskinlig glasfat, eller så kan du använda mindre glas för individuella portioner. Du kan också använda en 28×18 cm form för att servera den som en tårtbit.

Innan du serverar tårtan kan du garnera den med grädde och jordgubbar på toppen. Oavsett hur du väljer att servera den kommer denna jordgubbstårta att göra succé och sprida kärlek på Alla hjärtans dag.

Erin Sulley är en självutnämnd matälskare som bor i Mount Pearl. E-post: [email protected] eller Instagram: @erinsulley

FAQ:

1. Vad behöver jag för att göra denna jordgubbstårta?
För att göra denna jordgubbstårta behöver du ca 450 gram jordgubbar, en förpackning jordgubbsgelé, 3 dl kokande vatten, 2 dl tinad gräddfil och 4 dl färdigköpt marängtårta.

2. Kan jag använda andra bär istället för jordgubbar?
Ja, om du inte är ett fan av jordgubbar kan du istället använda vilken bär du föredrar.

3. Måste jag frysa jordgubbarna innan jag använder dem?
Om du bara har färska jordgubbar till hands behöver du frysa dem innan du använder dem till detta recept.

4. Kan jag använda en färdig marängtårta istället för att baka den själv?
Ja, när det gäller själva marängtårtan kan du antingen baka den själv från grunden, köpa en färdig marängtårtemix eller köpa den färdigbakad.

5. Hur lång tid tar det att stelna i kylen?
Låt tårtan stå i kylen i minst tre timmar för att stelna.

Key terms and jargon:

– Jordgubbar: strawberries
– Gräddfil: sour cream
– Marängtårta: meringue cake
– Gelé: jelly
– Frysa: freeze
– Stelna: set, harden
– Serveringsfat: serving dish
– Tårtbit: slice of cake
– Garnera: garnish

Suggested related links:

Ica – Jordgubbskaka
Expressen – Jordgubbskaka
Kokaihop – Meringuetårta med jordgubbsfyllning