Misstänkt aktivitet: Föräldrar konfronterar man som delar ut godis och drycker till barn i parken

En man blev konfronterad av en grupp föräldrar efter att han delat ut godis och drycker till barn som lekte i en park. Händelsen inträffade på King George V Playing Field i Higher Walton, där mannen återvände med godis för tredje gången på en vecka. Efter att ha delat ut godis till barn förra veckan blev han polisanmäld, och igår kväll uppmärksammades föräldrar på att han var tillbaka i parken igen.

Föräldrar som var bekymrade över mannens beteende konfronterade honom när han delade ut godis och drycker till barnen. En video som delades på en lokal Facebook-grupp visar hur föräldrar utmanar mannen och varnar honom att hålla sig borta från deras barn. Reaktionerna från föräldrarna var förståeliga, med tanke på att en vuxen man erbjuder barn godis och sedan försöker locka dem till sin bil.

Mannen försvarade sitt beteende och hävdade att han inte hade gjort något fel, trots att föräldrarna var oroade över hans avsikter. Han blev återigen polisanmäld, men hann lämna platsen innan polisen kom för att utreda ärendet.

Lancashire Police uppmanar nu allmänheten att vara vaksamma och kontakta dem om de observerar något misstänkt beteende i parken eller den omgivande området. En talesperson för polisen betonade vikten av att rapportera eventuell suspekt aktivitet för att trygga barnens säkerhet.

Det är viktigt för föräldrar och allmänheten att vara medvetna om sina omgivningar och agera om de misstänker att något är fel. Genom att samarbeta med polisen kan vi arbeta tillsammans för att skydda våra barn och upprätthålla säkerheten i våra samhällen. Om du har några bekymmer eller observationer, var inte rädd för att kontakta polisen på nummer 101 eller prata med en officer på plats.

Fråga 1: Vad hände i King George V Playing Field i Higher Walton?
Svar: En man delade ut godis och drycker till barn som lekte i parken och blev konfronterad av föräldrar som var bekymrade över hans beteende.

Fråga 2: Varför blev mannen polisanmäld?
Svar: Mannen blev polisanmäld tidigare efter att ha delat ut godis till barn förra veckan och blev polisanmäld igen efter händelsen i parken.

Fråga 3: Vilket råd ger Lancashire Police till allmänheten?
Svar: Lancashire Police uppmanar allmänheten att vara vaksamma och kontakta dem om de observerar något misstänkt beteende i parken eller området runtomkring.

Fråga 4: Vad betonar talespersonen för polisen?
Svar: Talespersonen för polisen betonar vikten av att rapportera suspekt aktivitet för att trygga barnens säkerhet.

Definitioner:

Polisanmäld: Att anmäla till polisen om misstänkt brottslig aktivitet.

Suspekt aktivitet: Misstänkt beteende eller handlingar som kan utgöra en fara eller hot mot säkerheten.

Förslag på relaterade länkar:

Polisen
1177 Vårdguiden (endast huvuddomän hålls)