Njut av autentiska indiska sötsaker på första butiken i sitt slag i Leeds

En ny indisk sötsaksbutik öppnar i Leeds och ägarna hävdar att det kommer att vara “den första i sitt slag” för staden. Butiken kommer att sälja sötsaker inspirerade av “den rika traditionen av indisk sötsakstillverkning” och alla produkter kommer att vara vegetariska.

Regina Santo, medägare som driver verksamheten tillsammans med sin partner Daljit Singh, säger att de ville expandera efter framgången med Punjabi Heaven, en gatumatsrestaurang som också erbjuder catering för privata fester och bröllop.

Signature Sweets kommer att öppna på Roundhay Road i slutet av maj, bredvid Punjabi Heaven. Idén att öppna en indisk sötsaksbutik kom, enligt Regina, eftersom det “saknades i Leeds”.

Regina säger: “Vi fick lokalen bredvid och det verkade bara perfekt. Människor blir trötta på att göra samma sak så vi ville prova något nytt.”

Daljit, som arbetar som kock för företaget, besökte Punjab under de första två månaderna av 2024 för att lära sig om sötsaktillverkningens kultur och för att föra recepten till West Yorkshire.

Regina säger: “Där har de sötsaksbutiker på varje gata. Det är väldigt traditionellt där, så det fanns gott om platser att besöka för inspiration.”

Hon tillägger att alla sötsaker och produkter i butiken kommer att vara vegetariska och att de kommer att erbjuda frukost.

“Vi är verkligen glada över att kunna erbjuda något nytt”, säger Regina. “Det är det vi brinner för.”

Genom att öppna denna indiska sötsaksbutik vill Regina Santo och Daljit Singh tillhandahålla en unik och autentisk upplevelse för invånarna i Leeds. Med deras inspiration från den rika indiska sötsakstraditionen och deras dedikation till att erbjuda kvalitetsprodukter som är vegetariska ger Signature Sweets något som tidigare saknats i staden. Genom att erbjuda en variation av sötsaker till frukost ger de sina kunder möjlighet att uppleva en helt ny smakpalett. Den kommande öppningen av Signature Sweets väcker förväntan och entusiasm hos både ägarna och det lokala samhället och bidrar till att berika matkulturen i Leeds.

Vanliga frågor (FAQ)

1. Vad kommer den nya indiska sötsaksbutiken i Leeds att erbjuda?
Den nya indiska sötsaksbutiken kommer att erbjuda sötsaker inspirerade av den rika traditionen av indisk sötsakstillverkning. Alla produkter kommer att vara vegetariska och de kommer även att erbjuda frukost.

2. Är det här den första indiska sötsaksbutiken i Leeds?
Ja, ägarna hävdar att det kommer att vara “den första i sitt slag” för staden.

3. Varför öppnar ägarna en indisk sötsaksbutik?
Ägarna, Regina Santo och Daljit Singh, ville expandera efter framgången med Punjabi Heaven – en gatumatsrestaurang som erbjuder catering för privata fester och bröllop. De tyckte att det saknades en indisk sötsaksbutik i Leeds och ville prova något nytt.

4. Har ägarna fått inspiration från någon specifik plats?
Daljit besökte Punjab under de första två månaderna av 2024 för att lära sig om sötsaktillverkningens kultur och för att föra recepten till West Yorkshire. Där finns det sötsaksbutiker på varje gata och det var en inspirationskälla för dem.

5. Finns det några relaterade länkar?
Ja, här är en länk till Signatur Sweets hemsida: Signatur Sweets