Vintern i Montreal: Fira Alla Hjärtans Dag med Unika Kreationer

Montreals bagerier tar ut svängarna ordentligt den här Alla hjärtans dag och erbjuder en sockersöt utbud som talar högre än ord. Från diskreta pastellfärgade tårtor som viskar söta ord, till gigantiska hjärtformade kakor som skriker kärlek från hustaken, är dessa kreationer garanterade att sätta guldkant på tillvaron med din älskling. För de som föredrar sitt romantik serverad kallt, erbjuder rosformade glasskulor en kylig kärleksförklaring, medan rosafärgade lattéer från ett lokalt café är som en varm kram i en kopp. Att gå den extra milen för att snappa upp en av dessa unika godsaker istället för att nöja sig med den gamla vanliga asken med choklad är helt enkelt ett språk för kärlek. Här är några av årets valda pärlor för Alla hjärtans dag i Montreal:

Buono Bites

Var: Endast online
Kostnad: 300 kr
Anledning att prova: På Alla hjärtans dag kan du antingen vara klyschig… eller så kan du vara hallongrotta. Dessa boxar med tolv små tuggbitar, dekorerade i rött, rosa och hjärtan med glasyr och strössel, är ett sött och smakfullt sätt att fira din kärlek. De smakas bäst inom sju dagar från att du fått din beställning eller kan förvaras i frysen upp till en månad. Mer information på buonobites.ca.

Jaimée Sweets & Cie

Var: 1051, ave Bernard
Kostnad: 250 kr
Anledning att prova: Dessa “babycakes” erbjuder en kärleksslice som är tillräckligt stor att dela mellan två till tre personer, inslagen i läckert förpackade. Oavsett om det är den dekadenta ros-tårtan med lager av choklad, jordgubbskompost, karamell och vaniljsmörkräm, eller den fräscha vita tårtan med rosa sammet, limecurd och vit chokladsmörkräm, finns det en perfekt smak för din älskling. Mer information på jaimee.art.

Duc de Lorraine

Var: 5002, chem. de la Côte-des-Neige
Kostnad: 300 kr
Anledning att prova: Den här fantastiska behandlingen är en röd sammetstårta med generöst med cream cheese frosting. Den franska patisserien tillverkar även hjärtformade jordgubbskex (160 kr) och hallonfyllda bakverk (80 kr) om du är ute efter något annat dekadent parisiskt. Mer information på ducdelorraine.ca.

Sophie Sucrée

Var: 3770, boul. Saint-Laurent
Kostnad: Varierar
Anledning att prova: Du har ett brett urval av läckra Alla hjärtans dag godsaker att välja bland på den här platsen, och de är alla 100% veganska. Alternativen inkluderar hallonhjärtformade Linzer-kakor (80 kr), hjärtformade körsbärsostdanishes (65 kr) och körsbärssmakande cupcakes med rosa glasyr på toppen (50 kr). För större portioner kan du få en 5-tums körsbärschip BFF-tårta med lager av vaniljsockerkaka (400 kr) eller den röda sammet “cheesecake” (490 kr). Och missa inte de konstnärliga tryfflarna, inklusive pistage-ros ganache och espresso ganache, alla handrullade och miljövänliga. Mer information på sophiesucree.com.

Je m’en fous

Var: Endast online
Kostnad: 300 kr
Anledning att prova: Detta lilla bageri tillverkar enorma kakor så att du kan visa din älskling hur mycket du älskar dem. En jättekaka är 25 cm lång och handgjord med mörk belgisk choklad. Du kan också få en ask med 16 mindre chocolate chip-kakor (370 kr) eller en vacker temainriktad afternoon tea-box fylld med sex smörgåsar, battenburgkaka och ditt val av sylt och te (740 kr). Mer information på jemenfous.ca.

État de Choc

Var: 6466, boul. Saint-Laurent
Kostnad: Från 340 kr
Anledning att prova: Den exklusiva hjärtchokladasken innehåller kreationer i saltad kola, pistage, yuzu-kola, lönn, hasselnöt, mandel och Kaffir lime i starka färger. Det finns också ett mer tropiskt alternativ med lager av mango-fruktpasta, vit choklad, maräng och mörk choklad, toppat med ett rött hjärta. Mer information på etatdechoc.com.

Café Chez Teta

Var: 227, rue Rachel Est
Kostnad: Från 40 kr
Anledning att prova: Den här platsen är känd för sin kryddiga kardemummalatté, men de gör också en speciell rosa Valentine’s ros-latté, så att du kan värma din älsklings hjärta och mage. Den är tillverkad med traditionellt rosenvatten importerat från Libanon och toppas med rosenblad, lite som en

Vanliga frågor (FAQ)

Q: Vad är några av de utvalda bagerierna i Montreal att besöka på Alla hjärtans dag?
A: Några av de utvalda bagerierna att besöka på Alla hjärtans dag i Montreal inkluderar Buono Bites, Jaimée Sweets & Cie, Duc de Lorraine, Sophie Sucrée, Je m’en fous, och État de Choc.

Q: Vilka specialprodukter erbjuder Buono Bites på Alla hjärtans dag och vad kostar de?
A: Buono Bites erbjuder boxar med tolv små tuggbitar, dekorerade i rött, rosa och hjärtan med glasyr och strössel för 300 kr.

Q: Vilka smaker finns tillgängliga hos Jaimée Sweets & Cie för Alla hjärtans dag?
A: Jaimée Sweets & Cie erbjuder en dekadent ros-tårta med lager av choklad, jordgubbskompost, karamell och vaniljsmörkräm, eller en fräsch vit tårta med rosa sammet, limecurd och vit chokladsmörkräm för 250 kr.

Q: Vad är den fantastiska behandlingen från Duc de Lorraine för Alla hjärtans dag?
A: Duc de Lorraine erbjuder en röd sammetstårta med generöst med cream cheese frosting för 300 kr. De erbjuder även hjärtformade jordgubbskex för 160 kr och hallonfyllda bakverk för 80 kr.

Q: Vilka veganska alternativ finns hos Sophie Sucrée för Alla hjärtans dag?
A: Sophie Sucrée erbjuder veganska hallonhjärtformade Linzer-kakor för 80 kr, hjärtformade körsbärsostdanishes för 65 kr och körsbärssmakande cupcakes med rosa glasyr för 50 kr. För större portioner erbjuder de en 5-tums körsbärschip BFF-tårta med lager av vaniljsockerkaka för 400 kr och en röd sammet “cheesecake” för 490 kr. De har även konstnärliga tryfflar med olika smaker.

Q: Vad erbjuder Je m’en fous för Alla hjärtans dag?
A: Je m’en fous erbjuder en jättekaka på 25 cm som är handgjord med mörk belgisk choklad för att visa din älskling hur mycket du älskar dem. De erbjuder även en ask med 16 mindre chocolate chip-kakor för 370 kr och en tematisk afternoon tea-box för 740 kr.

Q: Vilka chokladkreationer finns hos État de Choc för Alla hjärtans dag?
A: État de Choc erbjuder en exklusiv hjärtchokladask med kreationer i olika smaker såsom saltad kola, pistage, yuzu-kola, lönn, hasselnöt, mandel och Kaffir lime. De erbjuder också ett tropiskt alternativ med lager av mango-fruktpasta, vit choklad, maräng och mörk choklad, toppat med ett rött hjärta.

Q: Vilken speciell dryck erbjuder Café Chez Teta för Alla hjärtans dag?
A: Café Chez Teta erbjuder en speciell rosa Valentine’s ros-latté, tillverkad med traditionellt rosenvatten från Libanon och toppad med rosenblad för att värma din älsklings hjärta och mage.