Ta din air fryer till nya höjder med denna chokladkakerecept

Luftfritöser kan användas till att tillaga många olika maträtter, men kakor är kanske inte det första man tänker på. Trots det visar det sig att denna praktiska apparat är effektivare än vad man kan tro när det kommer till att baka en traditionell chokladkaka.

Enligt Martin Senders, Philips luftfritörs-kock, är luftfritösen din bästa vän när det kommer till tillfällen som detta. Den erbjuder kortare tillagningstider och förenklar tillagningsprocessen, så att du kan minska stressen i köket utan att kompromissa med smaken. Han hävdar att denna chokladkaka är “en sweet-tooths dröm och perfekt som efterrätt efter en middag”.

Inte nog med att kakan bakas på under en timme, äggvitan ger också en perfekt fluffig konsistens som är lättare än de flesta.

Recept för luftfritörs-chokladkaka:

Börja med att skära smöret i bitar och lägg det i en värmetålig skål som passar i luftfritösen.

Skär sedan chokladen i bitar och lägg till i skålen för att smälta tillsammans med smöret. Tillaga allt i luftfritösen i bara tre minuter på 120 °C.

Rör om i den smälta chokladen för att blanda den med smöret, ta sedan två till skålar för att separera äggvitan från äggulan.

Vispa äggvitan och gradvis tillsätt sockret tills det bildas styva toppar för att skapa en maräng, vilket ger den luftiga konsistensen.

Vispa äggulan och honungen separat tills det blir skummande, rör sedan ner chokladblandningen. Vänd ner äggvitan i samma skål som allting annat, häll sedan hela blandningen i bakformen.

Tillaga i luftfritösen i 18 minuter på 160 °C, låt svalna och servera antingen som den är, med glasyr, eller med färsk grädde och bär.

Denna chokladkaka är beviset på att luftfritöser kan användas på oväntade sätt och ge unika bakresultat. Ge dig själv och dina smaklökar en ny upplevelse genom att fånga allt det goda från en klassisk chokladkaka med hjälp av din luftfritös.

Vanliga frågor om att baka chokladkaka i en luftfritös:

1. Vad är en luftfritös?
En luftfritös är en praktisk apparat som kan användas för att tillaga mat på ett hälsosamt sätt med hjälp av varmluft istället för olja.

2. Varför är en luftfritös bra för att baka chokladkaka?
En luftfritös erbjuder kortare tillagningstider och förenklar tillagningsprocessen, vilket gör det enklare och snabbare att baka en chokladkaka. Dessutom ger äggvitan en perfekt fluffig och lätt konsistens.

3. Hur lång tid tar det att baka en chokladkaka i en luftfritös?
Det tar cirka en timme att baka chokladkakan i en luftfritös.

4. Finns det något speciellt recept för att baka chokladkaka i en luftfritös?
Ja, här är ett specifikt recept för luftfritörs-chokladkaka:

– Skär smör i bitar och lägg det i en värmetålig skål som passar i luftfritösen.
– Skär chokladen i bitar och lägg den i skålen för att smälta tillsammans med smöret i luftfritösen i tre minuter på 120 °C.
– Rör om i den smälta chokladen och blanda den med smöret. Separera äggulan från äggvitan i två skålar.
– Vispa äggvitan och gradvis tillsätt sockret för att skapa en styv maräng.
– Vispa äggulan och honungen separat tills det blir skummande, rör sedan ner chokladblandningen. Vänd ner äggvitan i samma skål och häll blandningen i en bakform.
– Tillaga i luftfritösen i 18 minuter på 160 °C, låt svalna och servera som den är eller med glasyr, färsk grädde och bär.

5. Finns det några tips för att få bästa resultat när man bakar chokladkaka i en luftfritös?
Se till att smöret och chokladen smälter ordentligt tillsammans. Vispa äggvitan ordentligt tills den bildar styva toppar. Var försiktig när du blandar de olika ingredienserna för att behålla den luftiga konsistensen.

Relaterade länkar:
Philips luftfritös: Hemsida för Philips luftfritöser där du kan hitta mer information och olika modeller.