Aktiv substans i sötsaker varnar polisen

Den senaste varningen kommer från polisen i Oswestry, som meddelade att de hittade en påse med sötsaker hos en 15-årig pojke i staden. Brottsplatsbiträdet Kurt McCabe publicerade en bild på sötsakspåsen och uppmanade människor att själva bedöma om de såg ut som “vanliga” sötsaker. Förpackningen visade namnet “Millions Rope Bites” – men med ordet “medicinerade” ovanför det och ett livligt gult och grönt swirl-mönster, samt en hänvisning till en “60 minuters aktiveringstid”.

PC McCabe har varnat för att dessa “sötsaker”, som innehåller en ingrediens av cannabis, kan ha en “allvarlig effekt” på barn. Han säger: “Ta en snabb titt på bilden av sötsakspåsen. Är de vanliga sötsaker? Vad du egentligen ser är en påse med ‘sötsaker’ eller THC-spetsade sötsaker. De är sötsaker som innehåller sex gram THC, den aktiva ingrediensen i cannabis, vilket skulle ha en allvarlig effekt på ditt barn, särskilt om det hittas av yngre syskon till tonåren.”

Polisen vädjar nu till föräldrar att vara extra vaksamma, då denna påse beslagtogs av mig från en 15-årig pojke. Dennes föräldrar har informerats och vi är glada över att de är aktivt engagerade i åtgärderna som polisen vidtar. Vi uppmanar alla föräldrar att undersöka vad deras barn har i sin ägo, eftersom dessa sötsaker lätt kan misstas för vanliga sötsaker. Det är viktigt att vara uppmärksam och se till att barn inte råkar i kontakt med sådana sötsaker som kan påverka dem negativt.

Frågor och svar om THC-spetsade sötsaker:

Vilken varning har polisen i Oswestry utfärdat?
Polisen i Oswestry har utfärdat en varning om THC-spetsade sötsaker som hittades hos en 15-årig pojke i staden.

Vad innehåller dessa sötsaker?
Dessa sötsaker innehåller en ingrediens av cannabis, närmare bestämt sex gram THC, den aktiva ingrediensen i cannabis.

Hur kan dessa sötsaker påverka barn?
THC-spetsade sötsaker kan ha en allvarlig effekt på barn, särskilt om de hittas av yngre syskon till tonåren. Det är viktigt att vara uppmärksam och se till att barn inte råkar i kontakt med sådana sötsaker som kan påverka dem negativt.

Vad uppmanar polisen föräldrar att göra?
Polisen uppmanar föräldrar att vara extra vaksamma och undersöka vad deras barn har i sin ägo. Dessa sötsaker kan lätt misstas för vanliga sötsaker, så det är viktigt att vara uppmärksam och se till att barn inte råkar i kontakt med dem.

Varför är det viktigt att föräldrar är aktiva i åtgärderna som polisen vidtar?
Föräldrars aktivt engagemang är viktigt för att säkerställa att barn inte råkar i kontakt med THC-spetsade sötsaker och för att hjälpa till att upptäcka förekomsten av dessa på marknaden.

Finns det några andra relaterade länkar i ämnet?
Polisen – Hem
Droginformation – Polisen