Utforska Dolda Delikatesser i Kansas City: Vee’s Sweets and Treats och 1VP Restaurant

Välkomna till Kansas City, där vi uppmärksammar och firar de dolda kulinariska pärlorna i staden. Under Black History Month vill vi särskilt lyfta fram några av de bästa Black-owned restaurangerna i området.

Vee’s Sweets and Treats är en av KC:s bäst bevarade hemligheter när det kommer till matälskare. Beläget på The Paseo kan denna bageri och deli vara lätt att missa om du inte vet vad du letar efter. Parkering finns vanligtvis i närheten, men var försiktig – bilarna kör ibland förbi utan att lägga märke till fotgängare.

Inne i butiken hittar du klassiska frukostgodisar i skyltfönstret. Där finns gigantiska kanelbullar med russin och pekannötter, glasyrade munkar och tårtbitar – alla täckta av ett tjockt lager socker.

Istället för citaten i originalartikeln kan vi beskriva det beställda äppelfritters som en stor, delikat bakelse fylld med mjuka äppelbitar och kanelvirvlar för endast 27.50 kr. En rad vanliga munkar (glasering, tårt- och chokladsmaksatt) kostar 18.50 kr. För 22.50 kr kan du uppgradera till en rad större munkar (kanelbullar och chokladbullar). Vare sig vilken sort du väljer kommer du vara hjälten på kontoret om du tar med en låda.

Nu när vi har täckt sötsakerna, låt oss ta reda på andra läckerheter som erbjuds. Förutom bakverk erbjuder Vee’s även frukostsandwichar, varma och kalla delisandwichar (inklusive en fantastisk Reuben) samt ost och delikött per kilo.

Vee’s Sweets and Treats ligger på 8005 The Paseo, Kansas City, MO 64131.

Vi fortsätter vår kulinariska resa i Kansas City med 1VP Restaurant, där vi utforskar den underapprecierade jamaicanska maten. 1VP Restaurant har nyligen varit värd för Hot 103 Jamz Soul Food Tour och förtjänar definitivt mer uppmärksamhet.

Detta är tröstkost, men det är inte tråkigt och enkelt. Det är jamaicansk mat! Den kommer att vara välkryddad och smakrik.

1VP har sin egen parkeringsplats, vilket är en sann lyx att hitta i denna stad. Inne i restaurangen finns några sittplatser, men 1VP drivs främst som take-away. De erbjuder dock även catering och evenemangstjänster.

Menyn inkluderar skaldjur, pasta, smörgåsar och vingar, samt tydligt märkta veganska rätter. Det är ett överflöd av alternativ som kan vara överväldigande.

Första gången du besöker rekommenderar vi att du smakar på jerk chicken tacos med en sida av ris och ärter. Kryddstyrkan kommer att stanna med dig hela måltiden, men den är inte överväldigande. Kycklingen toppas med morotsslantar, sallad och ost.

Om du föredrar nötkött bör du definitivt testa oxtail (oxsvans) någon gång. Det är saftigt, och att få extra sås (som bara kostar 1.50 kr) känns som en liten lyx.

1VP Restaurant ligger på 6024 Troost Ave., Kansas City, MO 64110.

Utforska dessa smakupplevelser och stöd samtidigt de fantastiska Black-owned företagen i Kansas City!

Vanliga frågor (FAQs):

Q: Var är Vee’s Sweets and Treats beläget?
A: Vee’s Sweets and Treats är beläget på 8005 The Paseo, Kansas City, MO 64131.

Q: Vilka sorters bakverk erbjuder Vee’s Sweets and Treats?
A: Vee’s Sweets and Treats erbjuder klassiska frukostgodisar, gigantiska kanelbullar, glasyrade munkar, och tårtbitar.

Q: Vad kostar äppelfritters på Vee’s Sweets and Treats?
A: Äppelfritters kostar endast 27.50 kr.

Q: Vad kostar en rad vanliga munkar på Vee’s Sweets and Treats?
A: En rad vanliga munkar kostar 18.50 kr.

Q: Finns det andra matalternativ på Vee’s Sweets and Treats?
A: Förutom bakverk erbjuder Vee’s även frukostsandwichar, varma och kalla delisandwichar, samt ost och delikött per kilo.

Q: Var är 1VP Restaurant beläget?
A: 1VP Restaurant är beläget på 6024 Troost Ave., Kansas City, MO 64110.

Q: Vad erbjuder 1VP Restaurant på sin meny?
A: 1VP Restaurant erbjuder skaldjur, pasta, smörgåsar, vingar, samt tydligt märkta veganska rätter.

Q: Rekommenderar ni någon specifik maträtt på 1VP Restaurant?
A: Första gången du besöker rekommenderar vi att du smakar på jerk chicken tacos med en sida av ris och ärter.

Q: Vad kostar extra sås på 1VP Restaurant?
A: Extra sås på 1VP Restaurant kostar endast 1.50 kr.

Länkar till relaterade webbplatser:

– För mer information om Black-owned restauranger i Kansas City, besök VisitKC’s Business Directory.
– Utforska fler restauranger och matupplevelser i Kansas City på VisitKC’s Restaurants.