Tillverkningen av Marble & Steel choklad har en söt historia

Det doftar omedelbart så snart man kliver in genom Molly och John Cooks dörr. Det är inte omedelbart uppenbart varifrån doften kommer ifrån – tills man går igenom till vardagsrummet och svänger runt hörnet. I en stor nisch, där en annan familj kanske skulle placera ett matbord, har Cooks skapat ett konfektyrkök. På dessa bänkar och i dessa formar tillverkas Marble & Steel Craft Choklader.

Det är en ganska söt historia, så låt oss börja från början.

En historia som börjar i Hershey

Vi kan börja med Mollys och Johns omfattande kulinariska karriärer, men det är inte tillräckligt långt tillbaka. Den riktiga början är generationer tidigare. Mollys farfar var tredje generationens chokladmakare, och Molly föddes och växte upp i Hershey, PA. Hon tillbringade sina tidiga år som sprang runt chokladfabriken som hennes farfars barndomshem hade blivit omvandlat till – innan hon gick på konditorskolan och slutligen jobbade på det välkända företaget Norman Love Confections.

John arbetade också på Norman Love, efter att ha gått på kulinarisk skola och haft positioner i exklusiva hotellkök, och han tjänstgjorde slutligen som företagets chefskonditor. Men år 2017 flyttade paret till Asheville-området för att starta sin familj. John fick jobb på Omni Grove Park Inn, där han nu är chefspatissier, och Molly fick deras två små. För Molly var chokladen på baksidan – tills pandemin slog till år 2020.

Ungefär vid samma tidpunkt slog dock något annat till också: en besatthet av varm chokladbomber. “Vi var alla ganska uttråkade”, säger Molly. “Och några av mina vänner visste att jag hade arbetat med choklad, så jag gjorde några till dem. Sedan började folk från hela staden skicka meddelanden till mig. Vi slutade göra typ 600.”

Så chokladbomberna exploderade (metaforiskt talat), och därefter utvecklades de till praliner, som ytterligare utvecklades till en webbplats och popup-evenemang och tillverkarerbjudanden.

Vanliga frågor:

1. Vem är Molly och John Cook?
Molly och John Cook är ägarna av Marble & Steel Craft Choklader och experter inom chokladtillverkning.

2. Varför startade Molly och John sin egen chokladverksamhet?
Molly och John startade sin egen chokladverksamhet efter att ha flyttat till Asheville och upplevt en ökad efterfrågan på deras chokladprodukter, särskilt efter att ha introducerat varma chokladbomber.

3. Vad är Marble & Steel Craft Choklader?
Marble & Steel Craft Choklader är ett varumärke som erbjuder en mängd olika chokladprodukter, inklusive praliner och varma chokladbomber.

4. Varifrån kommer doften i Molly och Johns hus?
Doften kommer från konfektyrköket där de tillverkar chokladprodukterna.

5. Vad var Mollys bakgrund i chokladtillverkning?
Mollys farfar var en chokladmakare, och hon växte upp i Hershey, PA, omgiven av chokladfabriker. Hon hade också tidigare erfarenhet av att arbeta på företaget Norman Love Confections.

6. Vad var Johns bakgrund i chokladtillverkning?
John gick på kulinarisk skola och hade tidigare arbetat på exklusiva hotellkök. Han hade också erfarenhet av att arbeta som chefskonditor på Norman Love Confections.

7. Vilken roll spelar Omni Grove Park Inn i deras historia?
John arbetar på Omni Grove Park Inn som chefspatissier, vilket ger honom möjlighet att fortsätta sin karriär inom chokladtillverkning.

8. Vilka chokladprodukter är populära från Marble & Steel Craft Choklader?
Varma chokladbomber och praliner har blivit populära produkter från Marble & Steel Craft Choklader.

Definitioner:

– Konfektyrkök: Ett kök eller utrymme där chokladprodukter tillverkas.

– Praliner: Chokladgodisar med fyllning, vanligtvis gjorda av nötter, karamell, nougat eller frukt.

– Chokladbomber: Chokladkulor fyllda med kakao eller andra ingredienser som smälter och skapar en varm chokladdryck när de hälls över med varm mjölk eller vatten.

Relaterade länkar:

Marble & Steel Craft Choklader: Länk till företagets hemsida som erbjuder mer information om deras produkter och tjänster.