Skapandet av Choklad Bijoux: Baton Rouges egna chokladhantverkare

Maram Khalaf och hennes mamma Aliaa, bosatta i Baton Rouge, tillverkar vackra handgjorda chokladbitar som man kan äta.

Aliaa har alltid älskat choklad, men inte amerikansk choklad. Hon föredrog lyxiga choklad från Europa, exempelvis Schweiz. Varje gång de reste internationellt tog hon med sig en extra väska enbart för att fylla den med choklad och ta med hem som en personlig förråd”, berättar Maram Khalaf.

På grund av COVID-19 minskade chokladproduktionen på de platser där hennes mamma brukade köpa sina favoritchokladbitar. Därför började Maram titta på videos för att lära sig hur man tillverkar dessa sötsaker.

Aliaa har alltid älskat att vara i köket och laga mat, precis som sin mamma. När Maram började tillverka chokladen, tog hon med sig den till möten och evenemang och delade med sig till klasskamrater och vänner. Alla sa att de var för vackra för att ätas och att de såg ut som juveler. De ville att Maram och hennes mamma skulle börja sälja chokladbitarna, och då bestämde sig Maram för att starta företaget själv med hjälp från sin mamma.

Och så föddes Choklad Bijoux.

Företaget växte och även om både Maram och Aliaa är chokladtillverkare är det Aliaa som tar hand om hantverket, medan Maram är ansvarig för affärsbehoven som marknadsföring, chokladtryck, kommunikation och förpackning.

När alla sa att chokladen såg ut som juveler bestämde Maram sig för att döpa företaget till Choklad Bijoux, för att anspela på det franska ordet för juvel, eftersom de befinner sig i Baton Rouge.

Tillverkningen av choklad är en mycket komplicerad och precisa process. De använder de bästa och finaste ingredienserna för choklad och kakaosmör. Först rengörs och poleras varje form och tempereras. Sedan tempereras kakaosmöret för att användas som färg, och sedan handmålas eller sprutas det på formen. Efter att det har torkat tempereras själva chokladen och fylls i formarna.

Allt måste tempereras vid exakta temperaturer, annars blir den inte glansig och har inte den krispiga känslan. Chokladen fylls sedan med olika fyllningar som alla tillverkas på plats, från nötfyllda ganacher till kafé latte. Till exempel rostar, kanderar och maler de sina egna nötter. När de är fyllda placeras lock på chokladbitarna och de vänds sedan upp och ner.

Beställningar kommer in i massor och smaker inkluderar jordgubb, kanderad hasselnöt och kola. Choklad Bijoux finns också tillgängligt hos Light House Coffee, Juban’s Restaurant och Local Supply Baton Rouge.

De erbjuder även frakt, men under Louisianas somrar kan det vara svårt på grund av värmen och luftfuktigheten. De får då skynda sig för att få chokladen tillbaka i kylskåpet. Frakt under sommaren är svårt eftersom chokladen smälter om den inte förpackas ordentligt, så de undviker att skicka utom vid större beställningar. Istället försöker de samarbeta med lokala företag eftersom de är inriktade på att vara en lokalbaserad verksamhet.

Deras favoritchoklad att tillverka är HoneyComb eller Pistachio-Mallow. Maram säger att det är något annorlunda som de erbjuder och att det är några av deras bästsäljare.

Senaste nytt

En FAQ-sektion baserad på de huvudsakliga ämnena och informationen som presenteras i artikeln:

Fråga: Vilka är grundarna av Choklad Bijoux?
Svar: Maram Khalaf och hennes mamma Aliaa är grundarna av Choklad Bijoux.

Fråga: Varför bestämde sig Maram för att starta företaget?
Svar: Maram bestämde sig för att starta företaget efter att ha fått positiv feedback och efterfrågan från klasskamrater och vänner som ville köpa chokladbitarna.

Fråga: Vad betyder “bijoux” i företagets namn?
Svar: “Bijoux” är det franska ordet för juvel, och namnet anspelar på chokladbitarnas utseende som liknar juveler.

Fråga: Vad är processen för tillverkning av choklad hos Choklad Bijoux?
Svar: Tillverkningen av choklad innefattar rengöring och polering av formar, temperering av kakaosmör, handmålning eller sprutning av färg på formarna, temperering av chokladen, fyllning av formarna med olika fyllningar, och slutligen placering av lock på chokladbitarna.

Fråga: Var kan man köpa choklad från Choklad Bijoux?
Svar: Choklad från Choklad Bijoux finns tillgänglig hos Light House Coffee, Juban’s Restaurant och Local Supply Baton Rouge.

Fråga: Erbjuder Choklad Bijoux frakt?
Svar: Ja, Choklad Bijoux erbjuder frakt, men det kan vara svårt under sommaren på grund av värmen och luftfuktigheten i Louisiana. De undviker att skicka utom vid större beställningar och samarbetar istället med lokala företag.

Definitioner för nyckelord och jargon:

– Choklad Bijoux: Ett chokladföretag som grundades av Maram Khalaf och Aliaa och specialiserar sig på handgjorda chokladbitar som liknar juveler.

– Temperering: En process där choklad värms och kyls för att få en glansig yta och krispig textur.

– Ganacher: En blandning av choklad och grädde som används som fyllning i chokladbitar.

Rekommenderade relaterade länkar:
Light House Coffee
Juban’s Restaurant
Local Supply Baton Rouge