Love Hearts – En Retro Godisfavorit Som Är Vegansk

Love Hearts, den populära retrogodisen, gör comeback i takt med att Alla hjärtans dag närmar sig. Dessa runda tabletter av sherbet har romantiska budskap som “Jag älskar dig” och “Var min”. Men är Love Hearts veganska?

Det brittiska godisföretaget Swizzels har tillverkat Love Hearts sedan 1954 – vilket betyder att de är 70 år gamla. Företaget producerar nu 1,75 miljarder Love Hearts per år.

Tyvärr innehåller många populära godisar animaliska ingredienser. Gelatin – som görs genom att koka animaliska hudar, ben och senor – används som stabiliseringsmedel i godis som Haribo-gummibjörnar och vissa gelébönor. Shellack, som utsöndras av lakkosser som malas ner för att utvinna den, kan också användas för att ge godis en blank yta.

Lyckligtvis innehåller Love Hearts inte några av dessa ingredienser: de är helt veganska godisar. Här är allt du behöver veta om detta ikoniska godis innan du överraskar din älskade den 14 februari.

Vilka ingredienser finns i Love Hearts?

Love Hearts kan vara söta eller sura och kommer i flera smaker. Deras huvudingrediens är socker, följt av surhetsreglerande medel, klumpförebyggande medel, smakämnen och färgämnen.

Bland surhetsreglerande medel finns stearinsyra och magnesiumstearat – två ingredienser som ibland kan härledas från djur. Stearinsyra är en fettsyra som kan komma från animaliska fetter eller vegetabiliska oljor. Magnesiumstearat är stearinsyra kombinerat med mineralet magnesium. I fallet med Love Hearts kommer stearinsyran från växter.

Smakämnen och färgämnen i Love Hearts kommer alla från växtkällor, inklusive rödbeta, klorofyll och paprika.

Förändrade budskap

Swizzels använder en “top secret” process för att stämpla budskap på Love Hearts. Den enda information företaget kommer att avslöja är att det krävs flera ton tryck.

Några av de 105 olika budskap som finns på Love Hearts har funnits sedan deras skapelse. Andra har blivit föråldrade och finns inte längre, som “Faxa mig” och “Sidobläddra mig” på 1980-talet. Love Hearts har också uppmärksammat tillfällen som prins William 21-årsdag. Personliga budskap kan också begäras.

Swizzels veganska sortiment

Love Hearts är inte det enda veganska godiset som Swizzels tillverkar. Deras klassiska Drumstick, Parma Violets och Candy Lipsticks and Whistles är alla veganska, liksom många andra.

Och Swizzels lägger fortfarande till fler veganska godisar i sitt sortiment. Ett nytt tillskott är Puds, “chew bars” med smak av brittiska desserter som Sticky Toffee Pudding och Rabarberkräm.

“Vegetarianer och veganer har haft det svårt i årtionden”, säger Swizzels hemsida. “Men… de har nu ett val. Veganska godisar kan vara en liten del av en större rörelse, men ibland är det de små sakerna som verkligen kan göra skillnad.”

Godisföretag överger animaliska produkter

Medan vissa godisar alltid har tillverkats med ett veganskt recept har andra övergått från att använda animaliska produkter.

År 2023 lanserade godismärket Fruit-tella veganska versioner av sina populära Strawberry Mix, Duo Stix och Berries & Cherries. År 2019 tog Marks & Spencer bort griskollagen (“gelatine”) från sina Percy Pig-godisar.

Mer liknande innehåll:

Vanliga frågor och svar baserat på informationen i artikeln:

Fråga: Är Love Hearts veganska?
Svar: Ja, Love Hearts är veganska godisar och innehåller inga animaliska ingredienser.

Fråga: Vilka ingredienser finns i Love Hearts?
Svar: Huvudingrediensen i Love Hearts är socker. Andra ingredienser inkluderar surhetsreglerande medel, klumpförebyggande medel, smakämnen och färgämnen. Surhetsreglerande medel som stearinsyra och magnesiumstearat kommer från växter.

Fråga: Vilka smaker finns det på Love Hearts?
Svar: Love Hearts finns i olika smaker, både söta och sura. Smakämnen kommer från växtkällor såsom rödbeta, klorofyll och paprika.

Fråga: Vilka är de förändrade budskapen på Love Hearts?
Svar: Love Hearts har över 100 olika budskap. Vissa budskap har funnits sedan godisets skapelse, medan andra har föråldrats och försvunnit över tid. Det finns även möjlighet att begära personliga budskap.

Fråga: Vilka andra veganska godisar tillverkar Swizzels?
Svar: Förutom Love Hearts tillverkar Swizzels även andra veganska godisar som Drumstick, Parma Violets, Candy Lipsticks och Whistles. De har nyligen även lagt till Puds i sitt sortiment, vilket är “chew bars” med smak av brittiska desserter.

Jargon:

– Gelatin: Ett stabiliseringsmedel som används i vissa godisar och som görs genom att koka animaliska hudar, ben och senor.

– Shellack: Ett ämne som används för att ge godis en blank yta och som utsöndras av lakkosser.

Suggested related links:
Swizzels.com
Fruit-tella.com
Marksandspencer.com