Kreativa Mästarinna – Innovative and Delectable Chocolates for Valentine’s Day

Visa lite kärlek till dem du bryr dig om och stöd lokala kvinnor inom företagsvärlden den här Alla Hjärtans Dag med konstnärligt handgjord choklad. Vi har pratat med tre kvinnor, Kathy D’Agostino, Geri-Martha O’Hara och Susan Notter, alla kända för sina specialgjorda sötsaker, om vad de erbjuder just nu.

Susan Notter
Elizabeth Moore Chocolates

Konditor och chokladbutiksägare Susan Notter (bildad) har arbetat över hela världen men bor i Birmingham. Hon är kocktränare för USA Culinary Olympics Team och har en guldmedalj. Hon pratade med oss från Tyskland, där laget tävlar i Culinary Olympics 2024 och där hon bedömer regionala lag vid tävlingen. IKA/Culinary Olympics är världens största, äldsta och kanske mest mångsidiga kulinariska konstutställning.

Notter växte upp i Birmingham, England, och gick på kockskola där innan hon bodde, lärde sig och tävlade i bakning och konditoriutmaningar över hela Europa. Hon kom till vårt Birmingham 2001 för att starta bak- och konditorisidan av Culinard, det kulinariska programmet som tidigare var på Virginia College. Hon öppnade Elizabeth Moore Chocolates i april 2022, och namnet på hennes nya företag är hennes mellan- och flicknamn. Den här butiken i Pelham erbjuder fina chokladpraliner, tryfflar, bonbons, chokladstång, signaturchokladskorpor och andra godsaker. Hon föredrar etiskt framställd choklad från ett företag baserat i centrala Schweiz.

“Företaget producerar till högsta kvalitet, och varje ingrediens är viktig – ingen kostnadsminskning eller kompromiss. Jag arbetar också med fruktjuicer från Frankrike. Allt görs för hand, och det sker i min butik”, säger hon. “För Alla Hjärtans Dag håller vi på att göra hjärtformade bonbons med fyllningar som passionsfrukt, bourbon, hallon och mörk körsbär samt singelokonflak och tryfflar. Jag gör också chokladaskar som är gjorda av massiv choklad och dekorerade med chokladrosor.”

Hennes vanliga utbud inkluderar chokladöverdragna mandlar, cashewnötter, hasselnötter och pekannötter; singel-produkter och tryfflar; och chokladskorpor, vita från Dominikanska republiken, mjölkchoklad från Ghana, 65 % mörk choklad från Venezuela och 70 % mörk choklad från Madagaskar och Ghana. “Vi samarbetar med Baba Java för att kombinera vår choklad med deras kaffe, och dessa produkter finns tillgängliga i deras butik”, säger hon. “Vi samarbetar också med Auburn University och deras fina matrestaurang, 1856. Våra bonbons finns på deras menyn för provsmakning.”

Du kan köpa några av hennes chokladskorpor i butiken och ladda ner hennes guide för chokladprovningar och kombinationer med ditt eget kaffe, vin och sprit. Hon erbjuder också kurser om att arbeta med choklad i sin butik. En kulinarisk konstnär och lärare, håller Notter sitt tävlingslystnad vid liv. Utöver att tävla i olika US Culinary Olympics-lag genom åren, medverkade hon i Food Network med det vinnande laget från första säsongen av “Halloween Wars”. Hon säger att hon gillar att dela med sig av sin kunskap och passion för bakverk med elever, andra konditoriproffs och sina kunder.

Överväg att kombinera ett presentkort för en av hennes kurser med en chokladpresent till Alla Hjärtans Dag. Hennes klass “Tempering Chocolate 101” kommer att hållas den 24 februari, från kl. 12:00 till 15:00, och kommer även att inkludera instruktioner för att skapa gjutna påskägg. Besök hennes butik eller ring 205-358-7352 för mer information eller för att anmäla dig.

Elizabeth Moore Chocolates
2742 Pelham Parkway
Pelham, AL 35124
elizabethmoorechocolates.com
205-358-7352

FAQ
1. Vem är Susan Notter?
Susan Notter är en konditor och chokladbutiksägare som är känd för sina specialgjorda sötsaker. Hon är också kocktränare för USA Culinary Olympics Team.

2. Var är Susan Notters chokladbutik?
Susan Notter’s chokladbutik, Elizabeth Moore Chocolates, ligger på 2742 Pelham Parkway, Pelham, AL 35124.

3. Vad erbjuder Elizabeth Moore Chocolates för Alla Hjärtans Dag?
För Alla Hjärtans Dag erbjuder Elizabeth Moore Chocolates hjärtformade bonbons med fyllningar som passionsfrukt, bourbon, hallon och mörk körsbär, singelokonflak och tryfflar samt chokladaskar dekorerade med chokladrosor.

4. Vilka andra produkter finns tillgängliga på Elizabeth Moore Chocolates?
Utöver specialprodukter för Alla Hjärtans Dag erbjuder Elizabeth Moore Chocolates även chokladöverdragna mandlar, cashewnötter, hasselnötter och pekannötter, singel-produkter och tryfflar, samt chokladskorpor i olika smaker.

5. Vilka samarbeten har Elizabeth Moore Chocolates?
Elizabeth Moore Chocolates samarbetar med Baba Java för att kombinera chokladen med deras kaffe. Dessutom finns deras bonbons tillgängliga på menyn för provsmakning på Auburn Universitys fina matrestaurang, 1856.

6. Vilka kurser erbjuder Susan Notter i sin butik?
Susan Notter erbjuder kurser om att arbeta med choklad i sin butik. En av dessa kurser är “Tempering Chocolate 101” som kommer att hållas den 24 februari, med möjlighet att lära sig skapa gjutna påskägg.

7. Hur kan jag kontakta Elizabeth Moore Chocolates för mer information eller anmälan till kurser?
Du kan besöka deras butik på adressen 2742 Pelham Parkway, Pelham, AL 35124, eller ringa 205-358-7352. Mer information finns också tillgänglig på deras webbplats: elizabethmoorechocolates.com.