Successtorget: Nya favorit för Valentinsdags-choklad

För sex år sedan påbörjade Tai Deacon sin tradition att ta med sig chokladiga godsaker till sin man och deras barn på Alla hjärtans dag. Hennes favoritställe för detta är Rocky Mountain Chocolate Factory i Spruceland Mall, där hon vet att hon kan köpa stora jordgubbar doppade i hemgjord choklad. Eftersom hennes dotter inte gillar choklad köpte Deacon en kolaäpple till henne istället.

“Det är kvaliteten vi uppskattar”, säger Deacon. “Vi började köpa jordgubbarna och kolaäpplena för sex år sedan i (Rocky Mountain Chocolate Factory) butiken i Nanaimo.”

Denna dag är den mest hektiska dagen på året för butiken i Prince George och det var en stadig ström av kunder på onsdagsmorgonen. Franchiseägaren Trent Derrick visste att köerna skulle bli ännu längre vid lunchtid.

Detta händer varje år på Alla hjärtans dag och Derrick och hans personal var förberedda på anstormningen. Normalt har han två anställda per skift, men denna dag var alla till hands med en full besättning på 14 personer, hälften för att hantera kunder och hälften ägnade åt att göra de ljuvliga jordgubbssötsakerna som tillverkas i små satser för att säljas samma dag.

“Chokladdoppade jordgubbar är vår mest populära produkt på Alla hjärtans dag, och vi har gått från 30 kartonger till cirka 100 kartonger”, säger Derrick. “Vi har organiserat det så att ganska många av våra beställningar är förbokade, vilket har gjort det mycket effektivare och köerna är mycket kortare. De kan bara dyka upp med en kvittens och gå därifrån med bären.

“Jordgubbar och kolaäpplen är våra två stora grejer just nu. Vi är en av de få platserna som säljer ingefära-choklad, det älskas eller hatas.”

De långstjälkiga jordgubbarna kommer speciellt från en leverantör i Vancouver och Derrick säger att det är den stora storleken på bären som sätter dem isär från konkurrenterna. Alla hjärtans dag är den enda helgdagen på året då det inte görs många förbeställningar, vilket gör att det blir extra mycket kunder.

Derrick har drivit butiken i åtta år och den har utvecklats till en framgångsrik verksamhet på en utmärkt plats, bara några dörrar bort från livsmedelsbutiken Save-On-Foods. På onsdagen var han där redan kl 4 på morgonen för att förbereda jordgubbarna och planerade att vara kvar långt efter stängning.

Derrick medger att det inte har varit lätt att hantera stigande priser och komplicerade problem med leveranskedjan som påverkar hans företagsbeslut. Under det senaste året har kostnaden för ingredienser stigit med hela 34 procent, främst på grund av begränsningar i sockerleveranser men också på grund av dåliga kakaoavkastningar till följd av torka. Priset på jordgubbar tenderar också att variera beroende på tillgång och efterfrågan.

“Det har varit mycket utmanande att balansera prishöjningarna och samtidigt undvika alltför stora ökningar”, säger Derrick. “Det stora problemet är bristen på kakao i år, och jag tror att vi kommer att fortsätta att se en stigande trend för chokladpriserna. Vi måste vara mycket noga med att följa utvecklingen.

“Vi använder etiskt framställd kakao och det lägger extra press på oss om vi är medvetna om var vi får vår kakao ifrån.”

En FAQ-sektion baserad på de huvudsakliga ämnena och informationen som presenteras i artikeln:

1. Vilket är Tai Deacons favoritställe att köpa chokladiga godsaker till Alla hjärtans dag?
Tai Deacons favoritställe att köpa chokladiga godsaker till Alla hjärtans dag är Rocky Mountain Chocolate Factory i Spruceland Mall.

2. Vad köpte Tai Deacon till sin dotter istället för choklad?
Tai Deacon köpte en kolaäpple till sin dotter istället för choklad eftersom hon inte gillar choklad.

3. Varför är Alla hjärtans dag den mest hektiska dagen på året för Rocky Mountain Chocolate Factory i Prince George?
Alla hjärtans dag är den mest hektiska dagen på året för Rocky Mountain Chocolate Factory i Prince George på grund av den höga efterfrågan från kunderna.

4. Hur många personer arbetar normalt på Rocky Mountain Chocolate Factory under ett skift? Hur många personer arbetade där under Alla hjärtans dag?
Normalt har Rocky Mountain Chocolate Factory två anställda per skift. Men under Alla hjärtans dag hade de en full besättning på 14 personer.

5. Vad är Rocky Mountain Chocolate Factorys mest populära produkt på Alla hjärtans dag?
Rocky Mountain Chocolate Factorys mest populära produkt på Alla hjärtans dag är chokladdoppade jordgubbar.

6. Vad är några av de andra produkter som Rocky Mountain Chocolate Factory erbjuder förutom chokladdoppade jordgubbar?
Förutom chokladdoppade jordgubbar erbjuder Rocky Mountain Chocolate Factory också kolaäpplen och ingefära-choklad.

7. Varifrån importeras de långstjälkiga jordgubbarna som Rocky Mountain Chocolate Factory använder?
De långstjälkiga jordgubbarna importeras speciellt från en leverantör i Vancouver.

8. Vad har varit en utmaning för Rocky Mountain Chocolate Factory det senaste året?
En utmaning för Rocky Mountain Chocolate Factory det senaste året har varit de stigande priser på ingredienser och komplicerade problem med leveranskedjan.

9. Varför har priserna på ingredienser stigit under det senaste året?
Priserna på ingredienser har stigit under det senaste året på grund av begränsningar i sockerleveranser och dåliga kakaoavkastningar till följd av torka.

10. Vilken typ av kakao använder Rocky Mountain Chocolate Factory och varför är det en utmaning för företaget?
Rocky Mountain Chocolate Factory använder etiskt framställd kakao. Det är en utmaning för företaget eftersom det lägger extra press på dem att vara medvetna om var de får sin kakao ifrån.

Definitions:

1. Chokladiga godsaker – Snacks eller sötsaker som innehåller choklad.
2. Kolaäpple – Ett äpple doppad i kola och ibland ytterligare dekorerat med choklad eller nötter.
3. Besättning – En grupp människor som arbetar tillsammans inom samma företag eller organisation.
4. Förbokade – När en order eller beställning gjorts i förväg för att säkerställa att produkten är tillgänglig vid önskat tillfälle.
5. Kakaoavkastning – Mängden kakao som produceras från en viss odling eller av en viss producent.
6. Etiskt framställd – Något som produceras på ett sätt som är moralt riktigt och följer etiska standarder.

Suggested related links:
Rocky Mountain Chocolate Factory