Skäm bort din älskade med unika chokladgodisar denna Alla hjärtans dag

En ask med choklad kan kännas som den ultimata klichén på Alla hjärtans dag … om inte de där askarna fyllda med godis bjuder på exotiska smaker som passionsfrukt, chai-ros, kaktusfikon och mango-saffran. Det är några av alternativen du hittar på MIlwaukees lokala chokladbutiker, där hantverkare skapar konfektyrer som är lika vackra som de är läckra – en söt gåva som till och med den största Alla hjärtans dag-skeptikern inte kan rynka på näsan åt.

Julie Waterman, ägare och chokladtillverkare på Indulgence Chocolatiers, som har tre butiker i Milwaukee-området, säger att omsorgen och skickligheten bakom konfektyrerna som tillverkas av lokala chokladtillverkare inte kan jämföras med de sista minuten-askarna man hittar på närbutiken.

“Om du handlar hos oss eller något annat chokladföretag i Milwaukee blir det en speciell upplevelse. Det är inte bara en annan klichéartad Alla hjärtans dag-gåva”, säger Waterman.

Hennes butik och många andra runt om i området planerar sina Alla hjärtans dag-erbjudanden långt i förväg, där de skapar signatur-smaker, designer och förpackningar som visar på en omtanke som inte kan massproduceras.

Och Alla hjärtans dag handlar inte bara om att köpa presenter till romantiska partners.

“Jag ser människor komma in och, ja, kanske köper de en present till sin partner, men oftast handlar det om något de bryr sig om eller vill känna sig sedda och uppskattade för”, säger Waterman. “Innan jag var en del av chokladbranschen ansåg jag att Alla hjärtans dag kunde vara en ganska fånig högtid som snabbt blev klichéartad. Men att se människor anstränga sig för att vara tankefulla och omtänksamma med vilka presenter de väljer förändrade min syn på det. Att se dem komma in, ställa frågor och välja något speciellt och annorlunda gör högtiden väldigt söt.”

För extra speciella gåvor i år, här är några chokladtillverkare i Milwaukee-området som verkligen går all in med Alla hjärtans dag-erbjudanden.

Indulgence Chocolatiers

Grundat 2007, har Indulgence Chocolatiers tre butiker runt om i Milwaukee-området: Walker’s Point (211 S. Second St.), Brookfield (320 High St.) och Shorewood (4525 N. Oakland Ave.), där de även säljer Purple Door glass. Butikerna är fyllda med handgjorda och noggrant designade tryfflar och chokladkonfektyrer, och i Walker’s Point och Brookfield har de även “pairings bars” där kunderna kan kombinera choklad med vin, öl, ost och mer.

Alla Indulgence-butiker har speciella erbjudanden inför Alla hjärtans dag, med huvudattraktionen Valentine Inspired Truffle Collection (13 dollar), en ask med sex specialsmaker inklusive kryddad jordgubbsvanilj, rubinrostade pistagepraliner, rosenchai-honung, hallon-crème fraiche, ingefärspassionsfrukt-kola och café au lait. Varje truffel har en distinkt form och en intrikat design. I asken finns en beskrivning av varje smak tillsammans med dess design så att man inte behöver gissa vilken smak det är.

Andra Alla hjärtans dag-erbjudanden på Indulgence inkluderar 2,5-ounces mjölkchoklad- och mörkchokladshjärtan (5 dollar), mörk choklad med ätbara rosenblad (8,50 dollar) och hjärtformade marshmallows (4 dollar), som blir en extra söt gåva när de förpackas ihop med en av Indulgence varma chokladmixar, i smaker som Mayan Spice, Dark Chocolate Sea Salt och Vanilla Bean Malt (12 dollar).

Även om de inte är speciellt gjorda för Alla hjärtans dag, säger Waterman att alla av butikens konfektyrer gjorda med rubin-choklad skulle vara perfekta presenter för högtiden. Den här sortens specialchoklad är naturligt rosa, utan artificiella färgämnen för att få den rosiga nyansen. Den kommer från rubin-kakaobönan, som ger en något fruktig och lätt syrlig smak. Indulgence Chocolatiers säljer mendiant-godis med rubin-choklad, hallon och mandlar (8 dollar) samt rubin-hallonmandelbark (13 dollar).

Waterman säger också att chokladkakor är en smart presentidé eftersom deras hållbarhet är betydligt längre (ca ett år) än tryfflar (ca fyra veckor).

“Så många av våra kunder säger att de gillar att bryta av bitar av chokladkakorna som en liten behandling här och där”, säger hon. Indulgence säljer över 20 olika sorters chokladkakor, med smaker från espressobönor till kokoscurry till en inspirerad av IPA-öl. Waterman säger att butikens bästsäljare är den mörka chokladen med havssalt – särskilt Milwaukee Chocolate Bar, en version av den mörka chokladen med havssalt som tillverkas med en specialform som präglar chokladen med några av stadens landmärken. “Det är en liten hälsning till den här platsen som vi älskar”, säger Waterman.

Om din älskade älskar upplevelser lika mycket som sötsaker, kan en annan Alla hjärtans dag-presentidé vara en choklad-parningsklass på Indulgence. Alternativ inkluderar cocktailparningar, vinsamplingar, ostparningar och mer. Klasserna erbjuds både i Walker’s Point och Brookfield, samt virtuellt.

“De virtuella parningsklasserna är roliga eftersom vi skickar dig en kit med allt du behöver, sedan kan du logga in på klassen och följa med hemma”, säger Waterman. “Så det är precis som att vara på den faktiska händelsen … men du får vara i pyjamas.”

För kommande klassalternativ, besök indulgencechocolatiers.com.

Öppettider: Walker’s Point: Måndag-torsdag kl. 10-18, Fredag-lördag kl. 10-22. Brookfield: Måndag-lördag kl. 10-20, Söndag kl. 11-18. Shorewood: Tisdag-lördag kl. 11-19.

Fazio’s

Du kan inte missa utbudet av Alla hjärtans dag-godis hos Fazio’s, på Watertown Plank Road, Suite #7, som ligger i Park & Shop-platsen i Elm Grove. Fazio’s firar sitt 10-årsjubileum och har i år en walk-in Alla hjärtans dag-Chalet fylld med smaskiga godsaker som handgjord fudge, godis, gourmet-popcorn, kakor, vin och askar med otroligt vackra konfektyrer som nästan är för fina för att äta.

“Det kommer att vara ett bra alternativ för människor som verkligen bara behöver komma in och köpa något snabbt”, säger Cindy Karrels, medägare och chokladtillverkare på Fazio’s.

En av de snabba presentidéerna är en påse med mörk eller mjölkchoklad att ta med hem (24,95 dollar), en samling jordgubbsgele, M&M’s chokladbark, nonpareiller och en ask med konfektyrer inslagen i cellofan och knuten med ett satinband. Andra snabba val är butikens chokladblomsterbuketter (21,95 dollar), mjölk- eller mörkchoklad cocoa bombs (7,95 dollar), påsar med folieomslagna chokladhjärtan (6,50 dollar) och en hjärtformad ask fylld med choklad- och körsbärssmakande popcorn (7,95 dollar).

Butiken har också en utmärkt chokladblomsterbukett tillgänglig för Alla hjärtans dag (21,95 dollar), en perfekt gest för att visa uppskattning för någon speciell.

För den som letar efter något speciellt kan Fazio’s även skapa specialdesignade företagspresenter och erbjuder personlig etikettering på sina chokladprodukter.

Fazio’s är ett familjeföretag och har utvecklats till en populär destination för de chokladälskande kunderna i Milwaukee-området. Med sin dedikation till kvalitet och kundnöjdhet har Fazio’s etablerat sig som en pålitlig chokladtillverkare och en favoritgåva för Alla hjärtans dag.

För fler detaljer och öppettider, besök Fazio’s hemsida, eller besök butiken på 13425 Watertown Plank Road, Suite #7 i Elm Grove.

En kvinna på ett chokladbutik butik pratar om hur deras handgjorda choklad och konfektyrer är en speciell och omsorgsfull present att ge på Alla hjärtans dag. Det handlar inte bara om romantiska gester, utan också om att visa omtanke och uppskattning för människor som betyder mycket för oss. Butiken har specialerbjudanden inför Alla hjärtans dag, inklusive en ask med sex specialsmaker, hjärtformade marshmallows och olika typer av chokladpraliner. De erbjuder också chokladparningsklasser där man kan lära sig kombinera choklad med vin, ost och andra smaker.

En annan lokal chokladbutik Fazio’s firar sitt 10-årsjubileum och erbjuder en mängd olika godsaker för Alla hjärtans dag, inklusive handgjord fudge, chokladbark och konfektyrer. De har även färdiga presentpaket och erbjuder möjligheten att skapa specialdesignade företagspresenter.

Definitions:
– Alla hjärtans dag: En speciell dag firad den 14 februari varje år för att fira kärlek och romantik.
– Konfektyr: Sötsaker som godis och choklad.
– Omtänksam: Att visa omsorg och uppmärksamhet mot någon.
– Handgjord: Tillverkad för hand, inte massproducerad.
– Parning: Att kombinera olika smaker för att skapa en harmonisk smakupplevelse.
– Fudge: En typ av mjuk, seg och söt konfekt som vanligtvis görs med socker, mjölk och smör.
– Konfektyrask: En förpackning med olika sorters konfektyrer eller chokladpraliner.
– To knut: Att binda något med en knut för att hålla det på plats.