Professor Clears His Name and Returns to Teaching After Chocolate Controversy

En professor vid Madera Community College i Kalifornien har nyligen fått grönt ljus att återvända till arbetet efter att ha blivit suspenderad för att ha delat ut choklad åt sina studenter. Händelsen satte fokus på det faktum att sanningssägare ibland vinner strider mot vänstern och inspirerar oss alla att fortsätta kämpa för det rätta.

Professor David Richardson, som har undervisat vid högskolan i 30 år, blev avstängd i maj 2023 efter att han lagt ut en snacksfylld bord inklusive Jeremy’s Chocolate till sina elever. Dock tolkade en kollega, som identifierar sig som transperson, detta som stötande och rapporterade Richardson till högskolans administration. Trots att många av hans studenter inte tyckte att det var något problem, verkade det vara oundvikligt att Richardson skulle förlora sitt jobb med tanke på det politiska klimatet inom högre utbildning, särskilt i Kalifornien.

Men precis när allt hopp tycktes vara förlorat, hände något fantastiskt – den chokladälskande professorn fick komma tillbaka.

“Jag är glad och tacksam att vara tillbaka för alla lärare, personal och studenter som stöttade mig under min exil. Jag hade aldrig klarat det utan dem. Men det är en ny normal. Jag vet att det fanns många människor på andra sidan som hellre hade sett mig försvinna för gott”, säger Richardson om sin återkomst.

Richardson, som själv är homosexuell och konservativ, drogs inte bara till den läckra chokladen från Jeremy’s Chocolate, utan även till budskapet bakom godiset. Chokladen finns i två varianter: He/Him och She/Her, en med nötter och en utan. De skapades som svar på Hershey’s beslut att ha en man som en av ansiktena på sin “SHE” choklad under Women’s History Month.

En kollega till professor Richardson påstod att chokladens budskap var “transfobiskt”, men denne nämnde inte hur snabbt godiset blev den populäraste saken på snacksbordet när studenterna insåg vad det var.

Efter en utredning med anledning av anmälan enligt Title IX blev Richardson “fullständigt friad”. Talespersonen för Madera Community College, Cory Burkarth, avböjde att kommentera ärendet och sa att högskolan inte uttalar sig om personalbeslut.

Denna händelse visar att inte alla som står upp mot vänstern blir besegrade, även inom så kallade indoktrinerade branscher som akademin. Sanningssägare skulle vara kloka att sprida budskapet genom Jeremy’s Chocolate, dessa små chokladkakor som är perfekta att dela ut både på fester och under skoltid. För trots att transaktivister kan klaga, skvallra och skrika, kan de inte förneka att choklad smakar bättre när den grundar sig i sanningen. En med nötter. En utan. Några frågor?

Vanliga frågor baserade på huvudteman och informationen i artikeln:

1. Varför blev professorn suspenderad?
Professor David Richardson blev suspenderad för att ha delat ut choklad åt sina studenter.

2. Vem rapporterade professor Richardson till högskolans administration?
En kollega, som identifierar sig som transperson, rapporterade professor Richardson efter att ha tolkat chokladdelningen som stötande.

3. Vad hände när professorn blev avstängd?
Det såg ut som att professorn skulle förlora sitt jobb, men han fick till slut grönt ljus att återvända till arbetet.

4. Vilket budskap hade chokladen från Jeremy’s Chocolate?
Chokladen hade budskapet He/Him och She/Her och skapades som svar på ett beslut av Hershey att ha en man som en av ansiktena på sin “SHE” choklad under kvinnans historia månad.

5. Vad hände efter en utredning enligt Title IX?
Efter utredningen blev professor Richardson “fullständigt friad”.

Definitioner för viktiga termer och jargong i artikeln:

– Sanningssägare: Personer som uttrycker och står fast vid sina sanningar och åsikter.
– Indoktrinering: Processen där någon får uncge och internaliserar specifika värderingar eller trosuppfattningar, vanligtvis genom påtvingad auktoritet.
– Transaktivister: Personer som kämpar för rättigheter, medvetenhet och acceptans för transpersoner.

Förslag på relaterade länkar till huvuddomänen (inte undersidor):

Jeremy’s Chocolate (Hemsida för Jeremy’s Chocolate)