Fira National Jelly Bean Day med en läcker behandling!

Jelly Beans är en av mina favoritgodisar att köpa på affären, så du kan bara föreställa dig hur exalterad jag blev när jag fick veta att det finns en hel dag tillägnad dessa små smakexplosioner. Här är vad jag har lärt mig om dem.

På National Jelly Bean Day, vem kan motstå en handfull läckerheter? Du behöver inte motstå alls den 22 april varje år. Det är viktigt att njuta av dem som en firande!

En kort historik om Jelly Beans
Innan uppfinningen av jelly beans fanns det liknande godisar, men det var bostonbonbonmakaren William Schrafft som populariserade dem under inbördeskriget. Jelly beans var det första godiset som såldes per pund på grund av sin fasta yta. Schrafft uppmanade sina kunder att skicka dem till soldater som tjänstgjorde i Unionen.

Eftersom jelly beans har en äggliknande form började de kopplas nära samman med påskfirandet på 1930-talet. Men idag finns jelly beans tillgängliga året runt tack vare godistillverkarna. Så, när suget slår till finns det ingen anledning att inte unna sig dem.

Jelly beans var så populära hos Ronald Reagan, USA:s 40:e president, att de serverades vid hans invigning. Flera år tidigare, när han slutat röka, började han äta dem istället. Till den historiska händelsen år 1980 tillhandahölls röda, vita och blå jelly beans av Herman Goelitz Candy Company. Företaget tillverkade inte blåa jelly beans vid den tiden, men för invigningen skapade de en blåbärsjelly bean för första gången.

Om Missoula hade officiella jelly beans, skulle de smaka som följande unika Missoula-doftämnen. (Lägg in bilder eller beskrivningar av olika dofter i Missoula och koppla dem till möjliga jelly bean-smaker.)

Låt oss fira National Jelly Bean Day genom att njuta av dessa små läckerheter och låta fantasin flöda med alla möjliga nya smaker som jelly beans kan erbjuda oss!

En FAQ-sektion baserad på de huvudsakliga ämnena och informationen som presenteras i artikeln:

Q: När är National Jelly Bean Day?
A: National Jelly Bean Day firas varje år den 22 april.

Q: Vem populariserade jelly beans?
A: Bostonbonbonmakaren William Schrafft populariserade jelly beans under inbördeskriget.

Q: Vilka färger jelly beans serverades vid Ronald Reagans invigning?
A: Röda, vita och blå jelly beans serverades vid Ronald Reagans invigning.

Q: Vilken doft representerar Missoula och vilken smak skulle den ha som jelly bean?
A: Det finns ingen specificerad doft, men om Missoula hade olika dofter skulle de kunna kopplas till olika jelly bean-smaker.

Definitions för nyckelord eller jargong som används i artikeln:

Jelly Beans – små godisbitar i olika färger och smaker som ofta har en hård yta.

Bostonbonbonmakare – en person som tillverkar traditionellt hårt godis, inklusive jelly beans.

Unionen – hänvisar till Nordstaterna under det amerikanska inbördeskriget.

Blåbärsjelly bean – en specifik smak av jelly bean som smakar som blåbär.

Suggested related links:

Jelly Belly – Hemsida för Jelly Belly, en populär jelly bean-tillverkare.

Candy Favorites – Hemsida för Candy Favorites, en onlinebutik som säljer jelly beans och annat godis.