Edinburgh Brewery Releases Nostalgic Sour Beers Inspired by Childhood Sweets

En bryggeri i Edinburgh har avslöjat sin senaste skapelse i en lång lista av underbara öl – en serie sura ölsorter som smakar som några av våra favoritgodis från barndomen. Portobello-baserade Vault City släpper nya smaker var tredje vecka, och deras senaste skapelser kommer säkerligen att väcka nostalgiska känslor hos kunderna.

Den fängslande trioen av nya sura öl – Vattenmelonbitar, Vårliljor och Jättelika hallon-blåbärsbubbelgumsflaskor – finns nu till försäljning på Vault Citys taprooms på Portobello High Street och West Maitland Street. Edinburgh-bryggeriet Vault City har släppt en serie sura öl som smakar som några av våra favoritgodis från barndomen.

En talesperson för bryggeriet sa: “Söta, sura och syrliga smaker fungerar perfekt med Vault Citys blandfermenterade basöl, och det fick oss att fundera… vilka nostalgiska smaker borde vi återskapa först?

“Med vårt finger på pulsen online (och blå tungor i verkligheten) var vår favoritrelease 2023 en hyllning till bubbelgumsflaskor, och vi ville återintroducera den större än någonsin tidigare, uppskalad till otroliga 8,2% – och fortfarande lika blå.

“Spritsiga vattenmelonbitar är lika smaskiga som de är nostalgiska, och sist men inte minst, vår variant av Parma Violets med smak av taybär och hjortron rundar av varje klunk med en delikat blommig ton.”

Bryggeriet har återinfört sin populära öl Iron Brew samt två nya kreationer: Iron Brew Float och Fiery Ginger Iron Brew. När dessa släpptes första gången sa Vault Citys medgrundare Steven Smith-Hay: “Vår tolkning av “nationens favoritläsk” är fylld med stolthet och järnrik godhet i varje klunk – den perfekta drycken med Burns Night bara runt hörnet.

“Varje skotte älskar en burk av den orangea drycken; den djärva färgen och den unika smaken väcker en känsla av nationell stolthet som annars bara finns när man pratar om skotskt kranvatten. Denna trilogi av öl hyllar en av Skottlands stora kärlekar och två av Skottlands största exportvaror – en ikonisk ingefärsdryck och en ikonisk hårfärg. Vad kunde vara bättre än att skåla för haggisen med dessa drycker?”

Vault City, som grundades 2018, är känt för sina nostalgiska skapelser, inklusive öl inspirerade av Toxic Waste-godis, Wagon Wheel-kex, neapolitan-scoop-glass och grape soda. Deras öl är utformade för att göra suröl mer tillgängligt, och deras Triple Fruited Mango Sour Beer finns bland öl sortimentet i över 700 snabbköp över hela Storbritannien.

Frågor och svar baserat på artikeln:

1. Vilken typ av öl har Vault City bryggeri i Edinburgh släppt nyligen?
– Vault City bryggeri i Edinburgh har nyligen släppt en serie sura ölsorter.

2. Vilka är de tre senaste smakerna på Vault Citys sura öl?
– De tre senaste smakerna på Vault Citys sura öl är: Vattenmelonbitar, Vårliljor och Jättelika hallon-blåbärsbubbelgumsflaskor.

3. Var kan man köpa Vault Citys sura öl?
– Vault Citys sura öl finns till försäljning på deras taprooms på Portobello High Street och West Maitland Street.

4. Vad inspirerade Vault City att skapa sina senaste sura öl?
– Vault City inspirerades av nostalgiska smaker från barndomen och ville återskapa dessa i form av sura ölsorter.

5. Vilka tidigare öl har Vault City släppt tidigare?
– Tidigare har Vault City släppt öl inspirerade av Toxic Waste-godis, Wagon Wheel-kex, neapolitan-scoop-glass och grape soda.

Definitioner:
– Bryggeri: En anläggning där öl tillverkas.
– Nostalgisk: Att känna längtan eller sentimentala känslor för något från det förflutna.
– Sura ölsorter: Ölsorter som har en sur smakprofil på grund av fermenteringen.

Föreslagna länkar:
Vault City (Länk till Vault Citys hemsida)