7 Unika Sätt att Visa Kärlek på Alla Hjärtans Dag

Alla Hjärtans Dag närmar sig och för många innebär detta en dag av kärlek, sötsaker – och stress. Det finns mycket press att hitta den perfekta presenten för att visa hur mycket man älskar sin speciella person, oavsett om det är romantiskt, platoniskt, familjärt eller helt enkelt en person som lyser upp ens dag. Vi föreslår något sött!

Medan Halloween och påsk regerar högst när det kommer till godis, ger Alla Hjärtans Dag chansen att imponera på din älskade med mer eleganta, mindre sockerstinna sötsaker som verkligen imponerar.

Här är en lista över sötsakstillverkare i Lehigh Valley som erbjuder Alla Hjärtans Dag desserter som garanterat kommer att förtrolla din älskade.

För den vegan som också är lite gotisk
Vegan Treats’ Fatally Yours Collection

Det prisbelönta veganbageriet i Bethlehem har lanserat en speciell samling av choklad som heter “Fatally Yours”. Skrämmande bilder som dödskallar, svarta hjärtan och gravstenar kläs i grymtfri choklad och andra djurfria sötsaker för att skapa en förföriskt ondskefull pack av unika chokladbitar. Om du letar efter något mer passande för Alla Hjärtans Dag, säljer affären också mer lättsinnade godsaker, som en serie av mörkt komiska chokladbitar i hjärtformade askar med meddelanden som “Du duger.” För mer information, besök shop.vegantreats.com.

För den som älskar att smaka
Historic Bethlehem Chocolate Trail

Om din älskade verkligen älskar choklad är detta en upplevelse att överväga. För $ 40 per biljett får varje deltagare möjlighet att utforska det historiska centrumet i Bethlehem och smaka på choklad den 10 eller 17 februari, för att sedan rösta på vem som gör den bästa chokladen i området. Demokratin har aldrig smakat så gott. Mer information finns på www.visithistoricbethlehem.com/event/chocolate-trail/2024-02-10/.

För den som föredrar kakmonstret framför choklad
Hayden’s Confections

Det är inget fel att föredra kakor framför choklad. Detta lokala företag är stolt över att tillverka dekorerade sockerkakor. Alla Hjärtans Dag-specialer inkluderar kakor formade som chokladdoppade jordgubbar och SweeTart-inspirerade budskap. Kontakta ägaren Hayden Rinde på [email protected], eller besök hennes Facebook-sida på facebook.com/haydensconfections/.

För den som förtjänar något extra speciellt
Chocodiem

Vill du gå den extra milen med din älskade i år? Chocodiem, på Easton Public Market, erbjuder en mängd småserier med handgjorda chokladpraliner som garanterat knockar din älskades smaklökar. En klassisk ask med chokladtryfflar för Alla Hjärtans Dag, inslagen som en gåva, kan köpas för $57-$88. Om din älskade är lite ovanlig kan du också överväga Chocodiems chokladgnomer eller galna svampar. Beställ online på https://chocodiem-us.com/.

För den som föredrar cake pops
Momma’s Pop Shop

Det går aldrig fel med cake pops – de är läckra och har precis rätt blandning av kaka och frosting i ett enda bett. Momma’s Pop Shop erbjuder en rad olika smaker och glada design, handgjorda i Lehigh Valley. Skräddarsy dina cake pops precis som du vill ha dem, med strössel, söta designer och tematisk förpackning för att visa din älskade att de är älskade. Alternativ finns tillgängliga på mommaspopshop.com.

För den som älskar konst och hantverk
Truffle Bar

Som företagsnamnet antyder specialiserar sig Truffle Bar på underbara chokladpraliner. Självklart kan kunder köpa en av butikens lyxiga tryfflar – eller anmäla sig till en kurs med sin älskade. Drick champagne och tugga på charkuterier medan ni skapar era alldeles egna tryfflar. För $ 70 per person får deltagarna inte bara champagne och snacks, utan även de 20-25 tryfflarna de tillverkar och en annan ask med 6 stycken tryfflar. Besök trufflebar.store/ för att köpa tryfflar och facebook.com/trufflebarLV för mer information om Truffle Bars Alla Hjärtans Dag-evenemang.

För den som har gourmetsmak
Bolete och Mister Lee’s B-Side Bottle and Larder Popup

Du kanske känner till Bolete och Mister Lee’s som två av de mest spännande restaurangerna i området. Men restaurangerna från kocken Lee Chizmar engagerar sig också i Alla Hjärtans Dag-stämningen med en pop-up-sötsaksbutik med fem exklusiva och tidsbegränsade desserter, inklusive en macaronbox (två av varje med smaker som citrontimjan med marängsmörkräm, ros vanilj och röd sammet), vegansk jordgubbsbrownie-ostkaka och en tryffel med pretzel- och jordnötssmörfyllning. Beställningar måste göras senast på söndag på boleterestaurant.com eller misterleesnoodles.com; beställningarna måste hämtas på tisdagen på B-Side Bottle and Larder på 514 E. Third St. i Bethlehem.

Kärlek och Choklad – Den perfekta kombinationen

Du kanske kisar lite på namnet som står ovan: Pasta & Pies? Alla Hjärtans Dag? Japp, du läser rätt. Butiken erbjuder Alla Hjärtans Dag-godis (beställ senast på lördag). Visst, du kan köpa chokladdoppade pretzels eller något godis. Men kanske vill du imponera på din älskade med chokladöverdragna jordgubbar, eller ännu bättre, chokladöverdragna äpplen? Choklad och frukt är båda rika på antioxidanter, så du erbjuder i princip din älskade hälsosam mat, eller hur? Ring 610-663-5158 eller besök Pasta & Pies på 27 N. Seventh St. i Allentown.

Vanliga frågor (FAQ) om Alla Hjärtans Dag och sötsaker:

1. Vad är Alla Hjärtans Dag?
Alla Hjärtans Dag är en årlig firad dag den 14 februari för att fira kärlek och uppmärksamma ens speciella person.

2. Vilka typer av sötsaker kan man ge på Alla Hjärtans Dag?
På Alla Hjärtans Dag kan man ge olika typer av sötsaker som choklad, kakor, cake pops, tryfflar och mycket mer.

3. Vad är en vegan?
En vegan är en person som väljer att inte konsumera några animaliska produkter eller ingredienser, inklusive mejeriprodukter, ägg och honung.

4. Vad är “veganbageri”?
Ett veganbageri är en bageriverksamhet som specialiserar sig på att tillverka bakverk och sötsaker utan användning av animaliska produkter eller ingredienser.

5. Vad är en “chokladtrail”?
En chokladtrail är en upplevelse där man får möjlighet att utforska och smaka på olika chokladprodukter från olika företag eller platser.

6. Vad är en “cake pop”?
En cake pop är en liten rund kaka som har formats till en boll och sätts på en pinne. Den är vanligtvis täckt med frosting eller choklad och dekorerad med strössel eller annat godis.

7. Vad är en “tryffel”?
En tryffel är en typ av chokladgodis som vanligtvis har en mjuk och krämig fyllning gjord av choklad, grädde och smaksättning. Den är täckt med ett tunt lager av choklad eller kakao.

8. Vad är en “pop-up-sötsaksbutik”?
En pop-up-sötsaksbutik är en tillfällig butik som öppnas under en begränsad period för att erbjuda unika och exklusiva sötsaker eller bakverk.

9. Vad är en “macaron”?
En macaron är en fransk läckerhet som består av två små kakor gjorda av mandelbaserat marängskum, vanligtvis fyllda med olika smörkrämer eller gelé.

10. Var kan jag hitta mer information om dessa sötsaker och företag?
För mer information om dessa sötsaker och företag, besök deras officiella webbplatser eller sociala medier-sidor. Här är några föreslagna länkar:

Vegan Treats
Historic Bethlehem Chocolate Trail
Hayden’s Confections
Chocodiem
Momma’s Pop Shop
Truffle Bar
Bolete
Mister Lee’s B-Side Bottle and Larder Popup
Pasta & Pies

Kom ihåg att dubbelkolla webbadresserna för att säkerställa att de är giltiga.