Sheila’s Sweet Shop i Portstewart firar 60-årsdagen med kaka, diamanter och allt som är gott!

Sheila Conway, en lokal kvinna från Nordirland, öppnade förra veckan dörrarna till sitt ikoniska sötsaksaffär för 60 år sedan. Sedan dess har Sheila’s Sweet Shop blivit en minnesvärd barndomsupplevelse för tusentals människor.

Affären, som ursprungligen hette S Conway’s, har inte förändrats mycket under dessa 60 år. Här kan man fortfarande köpa sötsaker från burkar och traditionella badortsläckerheter som honungskaka, yellowman, tång och rock. Förutom sötsaker erbjuder butiken även leksaker som hinkar och spadar, kälkar och drakar, vilket gör den till en perfekt plats för alla väder.

Sheila, som nu är 85 år gammal, har älskat varje sekund av sin tid i affären. Hon har sett stadens barn växa upp och nu kommer de tillbaka med sina egna barn eller till och med barnbarn. Hon är tacksam för alla sina kunder genom åren och är stolt över att ha fått vara en del av deras liv.

Även om Sheila gick i pension på 90-talet så besöker hon butiken nästan varje dag för att prata och ta igen gamla minnen. Hon har blivit en känd figur i staden och folk känner igen henne som “sockerdamen”.

Bland de kändisar som har besökt affären finns Jimeoin, James Nesbitt och Paula McIntyre. Även Joe Lindsay, en känd radiovärd, minns sina studentdagar i Portstewart och hur snäll Sheila var mot honom och hans rumskamrater.

Butiken ägs numera av John Bradley, som själv kom in som barn för att köpa sina sötsaker. Han är stolt över att kunna driva vidare det arv som Sheila har byggt upp under alla dessa år.

För att fira 60-årsjubileet gömde John och hans team 60 “diamanter” längs med Portstewart Promenade. Människor fick leta efter dem och få en söt belöning samt behålla diamanten som ett minne.

Firandet avslutades inte där. Butiken kommer att ha fler överraskningar och tävlingar på sina sociala medier. John ser fram emot de kommande 60 åren för Sheila’s Sweet Shop på Portstewart Promenade och är tacksam för det starka fundament som Sheila har lagt.

Vanliga frågor om Sheila’s Sweet Shop

Q: Vad är Sheila’s Sweet Shop?
A: Sheila’s Sweet Shop är en ikonisk sötsaksaffär i Nordirland som öppnades för 60 år sedan av Sheila Conway. Affären erbjuder traditionella brittiska sötsaker och badortsleckerheter samt leksaker för alla väder.

Q: Vad kan man köpa i affären?
A: I affären kan man köpa sötsaker från burkar, traditionella badortsläckerheter som honungskaka, yellowman, tång och rock, samt leksaker som hinkar, spadar, kälkar och drakar.

Q: Vem äger affären nu?
A: Affären ägs nu av John Bradley. Han kom själv som barn till affären för att köpa sina sötsaker och är stolt över att kunna driva vidare Sheila’s arv.

Q: Vilken roll spelar Sheila nu?
A: Sheila gick i pension på 90-talet, men besöker fortfarande affären nästan varje dag för att prata och ta igen gamla minnen. Hon är en känd figur i staden och folk känner igen henne som “sockerdamen”.

Q: Vilka kändisar har besökt affären?
A: Bland de kändisar som har besökt affären finns Jimeoin, James Nesbitt, Paula McIntyre och Joe Lindsay. Joe Lindsay minns speciellt hur snäll Sheila var mot honom och hans rumskamrater under deras studentdagar i Portstewart.

Q: Hur firades 60-årsjubileet?
A: För att fira 60-årsjubileet gömde John och hans team 60 “diamanter” längs med Portstewart Promenade. Människor fick leta efter dem och få en söt belöning samt behålla diamanten som ett minne. Det kommer även att vara fler överraskningar och tävlingar på affärens sociala medier.

För mer information om Sheila’s Sweet Shop och deras produkter, besök deras hemsida:sheilassweetshop.com