Netflix avslöjar ny koreansk film- och serielista för 2024

Netflix har nyligen släppt den storslagna listan med koreanska filmer och serier som kommer att visas under 2024, samtidigt som de firar framgångarna med den nyligen släppta filmen “Badland Hunters” med Don Lee och teasar den andra säsongen av “Squid Game”. Genom att investera 2,5 miljarder dollar på koreanskt innehåll under de kommande fyra åren stärker Netflix sin position som landets ledande strömningstjänst med cirka 6,5 miljoner prenumeranter och som en av de största exportörerna av koreansk film och TV-innehåll.

Netflix tar detta stora investeringsbeslut med stor tilltro till den koreanska kreativa branschen och dess förmåga att fortsätta berätta fantastiska historier, enligt Ted Sarandos, streamingtjänstens medvdirektör.

Den nya listan består av redan tidigare annonserade projekt samt nya säsonger och helt nya serier. Bland de redan befintliga serierna kommer exempelvis “Sweet Home” att få en tredje säsong som kommer att släppas i sommar och som handlar om övergången från monster till en ny mänsklighet. Även “Gyeongsang Creature” får en andra säsong och datingserien “Single’s Inferno” är på väg till sin fjärde säsong som kommer att släppas under fjärde kvartalet. Även “Zombieverse” får en andra säsong.

Regissören Yeon Sang-ho, känd för “Train to Busan”, kommer att regissera den tidigare annonserade andra säsongen av serien “Hellbound” och den kommer att vara redo för distribution under fjärde kvartalet.

Yeon kommer också att slutföra “Parasyte: The Grey” under andra kvartalet, en live-action-adaption baserad på en populär manga om parasiter som tar över människors hjärnor och försöker ta över samhället.

Förutom skräck och zombier kommer Netflix också att erbjuda en rad romantiska serier. Detta inkluderar “Captivating the King,” som utforskar kärlek i ett historiskt spel av Go, “Queen of Tears,” en modern kärlekshistoria med Kim Soo-hyun och Kim Ji-won, samt den medicinska komedin “Doctor Slump”.

Fyra nya spännande serier är också på listan, bland annat “The Bequeathed”, “A Killer Paradox”, “The Frog” och “The Whirlwind”.

Serien “Uprising” produceras och skrivs av Park Chan-wook och följer historiska händelser i Korea. Andra filmer som kommer att finnas tillgängliga inkluderar “My Name is Loh Kiwan”, “Officer Black Belt” och “The Great Flood”.

Netflix har också något att erbjuda för de som gillar reality-TV med program som “Physical 100” och “Agents of Mystery”. Dessutom kommer influencer-tävlingen “The Influencer” och kulinariska tävlingen “Unknown Chefs” att visas under året.

Det är tydligt att Netflix satsar stort på koreansk film och TV och vi kan förvänta oss många underhållande och spännande serier och filmer de kommande åren.

Frågor och svar baserat på informationen i artikeln:

1. Vad har Netflix nyligen släppt?
Netflix har nyligen släppt en lista över koreanska filmer och serier som kommer att visas under 2024.

2. Hur mycket investerar Netflix i koreanskt innehåll under de kommande åren?
Netflix investerar 2,5 miljarder dollar i koreanskt innehåll under de kommande fyra åren.

3. Hur många prenumeranter har Netflix i Korea?
Netflix har cirka 6,5 miljoner prenumeranter i Korea.

4. Vad är Netflix en av de största exportörerna av?
Netflix är en av de största exportörerna av koreansk film och TV-innehåll.

5. Vilka serier kommer att få nya säsonger?
“Sweet Home” kommer att få en tredje säsong, “Gyeongsang Creature” får en andra säsong och “Single’s Inferno” kommer att få sin fjärde säsong. Dessutom kommer “Zombieverse” att få en andra säsong.

6. Vilken känd regissör kommer att regissera den andra säsongen av “Hellbound”?
Regissören Yeon Sang-ho kommer att regissera den andra säsongen av “Hellbound”.

7. Vilka nya romantiska serier kommer Netflix att erbjuda?
Netflix kommer att erbjuda serier som “Captivating the King,” “Queen of Tears,” och “Doctor Slump”.

8. Vilka nya spännande serier kommer att finnas på listan?
” The Bequeathed”, “A Killer Paradox”, “The Frog” och “The Whirlwind” är några av de spännande serier som kommer att finnas på listan.

9. Vad är handlingen i serien “Uprising”?
Serien “Uprising” handlar om historiska händelser i Korea och produceras och skrivs av Park Chan-wook.

10. Vilka typer av reality-TV program kommer Netflix att erbjuda?
Netflix kommer att erbjuda reality-TV program som “Physical 100”, “Agents of Mystery”, “The Influencer”, och “Unknown Chefs”.

Nyckeltermens definitioner:

1. Streamingtjänstens medvdirektör – chefen för Netflix som ansvarar för beslut kring streamingtjänstens innehåll och strategi.
2. Live-action-adaption – en film eller TV-serie baserad på en tidigare version i en annan form, som en bok eller en manga.
3. Manga – japanska serier eller tecknade romaner.

Föreslagna relaterade länkar till huvuddomän:

1. Netflix – Länk till Netflix’s huvudsida.
2. Sweet Home – Länk till Netflix-sidan för serien “Sweet Home”.
3. Squid Game – Länk till Netflix-sidan för serien “Squid Game”.
4. Train to Busan – Länk till Netflix-sidan för filmen “Train to Busan”.