Matilda Bakehouse öppnar sin första fysiska bageri

Matilda Bakehouse planeras att öppna sitt första fysiska bageri i Fox Point Shops på N. Santa Monica Blvd. Om allt går som planerat kan bageriet öppnas redan i mitten av mars.

Bakom det nya bageriet står en mor-dotter duo bestående av erfarna konditorn Allie Fisher och Julie Howard, en inredningsdesigner som tillför både affärsförståelse och varumärkesestetik till företaget.

Tillsammans hoppas de skapa både ett bageri och en mötesplats där gästerna kan njuta av kaffe, söta och saltiga bakverk och andra individuellt portionerade godsaker samt köpa med sig pajer, tårtor och andra produkter att njuta av hemma.

Fisher, som är utbildad vid Chicago’s French Pastry School och har arbetat med Pfister Hotel, SURG och Bartolotta Restaurant Group samt Rocket Baby Bakery, startade bageriet tillsammans med Howard som ett bageri hemifrån år 2020. De började med avhämtning och utökade sedan till försäljning på lokala bondmarknader, inklusive Fox Point och Shorewood.

När efterfrågan på Matilda Bakehouse’s kakor, bars och viennoiseries växte, säkrade duon en kommersiell köksplats i Milwaukees Third Ward, vilket gjorde det möjligt för dem att utöka sitt sortiment och sälja till lokala företag, inklusive Lupi & Iris, Sala Modern Sicilian, Milwaukee Art Museum och Frannie’s Market i Cedarburg.

“Nästan direkt efter att vi startade företaget började vi leta efter lokaler”, säger Fisher. “Jag växte upp i North Shore-området och har fina minnen av att besöka bagerier som Bay Bakery i Whitefish Bay med min familj och vänner. Sedan dess har jag alltid älskat idén att skapa en plats där människor kan samlas, träffa vänner och njuta av något läckert.”

När de hittade den tidigare yogastudion säger Fisher att det var den perfekta platsen. Den är lättillgänglig och ligger nära andra företag, men den ligger också i ett bostadsområde och är därför ett promenerbart alternativ för de boende i närheten.

Fisher noterar att bakverk fortsättningsvis kommer att produceras i bageriets nuvarande kommersiella kök i Milwaukees Third Ward, men de kommer att levereras färska till butiken i Fox Point varje dag. Som ett resultat säger hon att butiken får mer utrymme för kunder att njuta av sina bakverk.

Det inkluderar både en stor bageridisken och en kyl, samt sittplatser vid en bardisk och bord för två personer.

Lokalen har även ett mötesrum som hon ser framför sig kan användas till bagerievenemang, inklusive kakdekoreringskurser och hämtning av olika bakverk inför helger. Hon kan även tänka sig att lokalen kan användas för att hålla små caterade sammankomster och företagsmöten.

Bakehouse kommer att erbjuda en meny med kaffe och espressodrycker baserade på Anodyne Coffee, tillsammans med ett brett utbud av bakverk, från franska viennoiseries till tröstande favoriter från Mellanvästern.

Gästerna kan förvänta sig vanliga, “allt-i-ett” och fyllda croissanter; bakverk som wienerbröd och kouign amann (uttalas kween uh man), tårtor gjorda med laminatdeg fylld med smör och socker; samt kanelbullar.

Det kommer även att finnas kundfavoriter som kanel-smul-kaka, Matilda brownies och oemotståndliga Big Bottom Bars (mjuka havrekakor fyllda med hemmagjord saltad kolasås och chokladbitar).

Butiken kommer också att ha ett dagligt urval av Allie’s favoritbakverk: kakor. Smaker som kan förväntas inkluderar chokladbitar, funfetti, citron-vallmofrön, glaserad smörkaka och The Lola Cookie med havre, karamellbitar, kokosnöt, pretzels och mini-chokladbitar.

Fisher säger att hon även kommer att erbjuda en variation av tårtor, pajer och entremets, samt produkter som födelsedagstårtor som kunderna kan hämta på plats.

“Jag är super-exalterad och samtidigt – just nu – känns det fortfarande så overkligt”, säger Fisher. “Jag är så stolt över hur långt vi har kommit. Vi startade som ett litet företag under en av de mest utmanande tiderna, och vi har kunnat växa organiskt när vi letade efter en plats att etablera oss på.”

Fisher säger att hon är mest glad över att kunna utöka sitt sortiment långt bortom vad hon kunde erbjuda på pop-up-evenemang och bondmarknader.

“Inte bara är jag glad över att kunna etablera mitt företag i det samhälle där jag växte upp”, säger hon. “Jag ser verkligen fram emot att kunna visa upp mer av vad jag och mina anställda kan göra.”

Fisher säger att de förväntar sig att öppettiderna för bageriet kommer att vara onsdag till söndag från kl. 7 till kl. 15. Men öppettiderna kan ändras beroende på efterfrågan.

Matilda Bakehouse tar för närvarande emot förbeställningar för utsökta Alla hjärtans dag-godsaker.

Alternativen inkluderar småkakor, färska hallongodisar för två personer, triple choklad-jordgubbskakor, glutenfri chokladkaka med saltad karamell och choklad-hallonsnäcka.

Du kan se hela sortimentet och göra din beställning online. Godsakerna kommer att vara tillgängliga för snabbhämtning i River Hills den 14 februari. Information om hämtning kommer att delas vid check-out.

Följ @MatildaMKE på Facebook och Instagram för uppdateringar.

Matilda Bakehouse FAQ:

Q: Vad är planerna för Matilda Bakehouses första fysiska bageri?
A: Matilda Bakehouse planerar att öppna sitt första fysiska bageri i Fox Point Shops på N. Santa Monica Blvd.

Q: När förväntas bageriet öppna?
A: Om allt går enligt planerna, kan bageriet öppnas redan i mitten av mars.

Q: Vilka personer står bakom bageriet?
A: Bakom bageriet står en mor-dotter duo bestående av konditorn Allie Fisher och inredningsdesignern Julie Howard.

Q: Vad hoppas de skapa med bageriet?
A: De hoppas skapa både ett bageri och en mötesplats där gästerna kan njuta av kaffe, söta och saltiga bakverk och andra godsaker.

Q: Var kommer bakverken att produceras?
A: Bakverken kommer fortsättningsvis att produceras i bageriets nuvarande kommersiella kök i Milwaukees Third Ward.

Q: Vad kommer att finnas på menyn?
A: På menyn kommer det att finnas kaffe, espressodrycker och ett brett utbud av bakverk, inklusive croissanter, viennoiseries, tårtor och kanelbullar.

Q: Vilka favoritbakverk kommer att finnas i butiken?
A: I butiken kommer det att finnas favoritbakverk som kakor, brownies och Big Bottom Bars.

Q: Vilka öppettider förväntas för bageriet?
A: Öppettiderna för bageriet förväntas vara onsdag till söndag från kl. 7 till kl. 15, men de kan ändras beroende på efterfrågan.

Q: För vilket tillfälle tar bageriet förbeställningar just nu?
A: För närvarande tar bageriet emot förbeställningar för utsökta Alla hjärtans dag-godsaker.

Q: Var kan jag följa Matilda Bakehouse för uppdateringar?
A: För uppdateringar kan du följa @MatildaMKE på Facebook och Instagram.

Definitions:

– Konditor: Person som är kunnig inom bakning och konditori.
– Varumärkesestetik: Konceptet som representerar stil och utseende för ett varumärke.
– Laminatdeg: En typ av deg som skapas genom att upprepat lagraihop en deg med smör för att skapa en mjuk och smörig struktur i bakverk.
– Viennoiseries: En typ av franska bakverk som inkluderar croissanter och söta bakverk.
– Kouign amann: En traditionell fransk bakelse gjord av smör, socker och deg.
– Entremets: En typ av fransk dessert som ofta består av flera olika lager och fyllningar.
– Hämtning: Att beställa och hämta mat eller bakverk på ett specifikt ställe istället för att äta på plats.

Suggested links:
matildabakehouse.com (Matilda Bakehouse officiella hemsida)