Journalist Accused of Omitting Key Facts in Defense of Sweet Baby Inc.

I en av de mest flagranta fallen av journalistisk oärlighet på senare år verkar det som att Ash Parrish från The Verge valde att medvetet utelämna det faktum att situationen kring företaget Sweet Baby Inc. bara fick uppmärksamhet efter att en av dess anställda försökte trakassera en kritiker. Detta skulle bekräfta motståndarens argument.

Batman har en överraskning för den titulära gruppen i Suicide Squad: Kill the Justice League (2024), Rocksteady Studios.

Relaterat: En före detta anställd på Sweet Baby Inc. och nuvarande berättelseformare för EA’s “Marvel’s Black Panther” skryter med stolthet att deras tidigare titel “ValiDate” inte hade några vita människor i utvecklingsteamet.

Parrish försökte i sin artikel, “The return of Gamergate is smaller and sadder”, förstärka den senaste berättelsen om att “gamers är onda”. Men hon valde att ge en mycket snedvriden återblick av den aktuella diskussionen inom spelvärlden.

I sin återblick nämnde Parrish inte att anledningen till att allmänhetens opinion har vänt sig mot Sweet Baby Inc. var på grund av att deras medarbetare Chris Kindred uppmanade sina följare att försöka få en offentlig Steam Curator List och dess skapare att stängas ner genom massivt falska rapporteringar.

Miles försäkrar Peter om att han kan lita på honom i Marvel’s Spider-Man 2 (2023), Insomniac Games.

Hon påstod felaktigt att “neo-Gamergate” -rörelsen kring Sweet Baby började med en användare vid namn Kabrutu på Steam. Hon ignorerade att sidan hade funnits i månader och hade fått liten uppmärksamhet före Kindreds utbrott. Genom att inte nämna detta visade Parrish en brist på förståelse för spelutveckling och företagets verkliga syfte.

När Parrishs artikel lästes av Sweet Baby Inc.s många kritiker märkte de snabbt att den hade utelämnat det faktum att det fanns en massiv kampanj för trakasserier.

Det framkom senare i en konversation på Twitter att Parrish motiverade Kindreds handlingar och försvarade sina egna brister som journalist. Hon bekräftade att hennes mål som journalist inte var sanning utan propaganda.

Det är upprörande att Parrish valde att utelämna viktiga fakta och misskreditera sina motståndare. En ärlig och opartisk rapportering hade givit en mer balanserad bild av situationen kring Sweet Baby Inc.

En FAQ sektion baserad på de huvudsakliga ämnena och informationen presenterad i artikeln:

Fråga: Varför har företaget Sweet Baby Inc. fått uppmärksamhet?
Svar: Företaget Sweet Baby Inc. fick uppmärksamhet efter att en av deras anställda försökte trakassera en kritiker.

Fråga: Vilket företag är berömt för sin tidigare titel “ValiDate” utan några vita människor i utvecklingsteamet?
Svar: En före detta anställd på Sweet Baby Inc. och nuvarande berättelseformare för EA’s “Marvel’s Black Panther” skryter med stolthet om detta.

Fråga: Vad var syftet med Ash Parrishs artikel “The return of Gamergate is smaller and sadder”?
Svar: Syftet med artikeln var att förstärka berättelsen om att “gamers är onda”, men det var en snedvriden återblick av den aktuella diskussionen inom spelvärlden.

Fråga: Varför vände sig allmänhetens opinion mot Sweet Baby Inc.?
Svar: Allmänhetens opinion vände sig mot Sweet Baby Inc. eftersom deras medarbetare uppmanade sina följare att försöka få en offentlig Steam Curator List och dess skapare att stängas ner genom massivt falska rapporteringar.

Fråga: Varför har Parrishs artikel fått kritik?
Svar: Parrishs artikel har fått kritik eftersom den utelämnade det faktum att det fanns en massiv kampanj för trakasserier och att hon motiverade Kindreds handlingar och försvarade sina egna brister som journalist.

Definitioner av nyckelbegrepp och jargong som används inom artikeln:

1. Sweet Baby Inc. – Ett företag som har blivit uppmärksammat på grund av en kontrovers där en av deras anställda försökte trakassera en kritiker.

2. Gamergate – En kontrovers inom spelindustrin som började 2014 och involverade diskussioner om speljournalistik, kön och representation.

3. Steam – Ett digitalt distributionsplattform för datorspel.

4. Steam Curator List – En lista på Steam som rekommenderar spel baserat på kuratorers åsikter.

5. Neo-Gamergate – En nyare rörelse som liknar Gamergate och handlar om olika frågor inom spelindustrin.

Föreslagna relaterade länkar till huvuddomänen:

theverge.com
ea.com
insomniacgames.com