Marquette Golden Eagles möter North Carolina State Wolfpack i NCAA-turneringen

Marquette Golden Eagles, rankade som nummer 2, fortsätter sin jakt på sitt andra nationella mästerskap i programhistorien när de möter North Carolina State Wolfpack, rankade som nummer 11, i semifinalen i South Region i 2024 års NCAA-turnering på fredag. Marquette, som för första gången sedan 2013 nådde Sweet 16, vann sitt enda mästerskap när de besegrade North Carolina 1977. Wolfpack spelade bra på slutet av säsongen och har en vinstsvit på sju matcher efter att ha besegrat Oakland med 79-73 efter förlängning i andra rundan.

Matchen spelas på American Airlines Center i Dallas, och Marquette är favoriter med 6,5 poäng enligt oddsen från SportsLine. Över/under för totalt antal poäng är satt till 151. Innan man gör några spel på matchen är det viktigt att ta del av analyser och råd från SportsLine Projection Model, som har haft framgångsrika spel på college-basket sedan förra säsongen. Modellen har en stark 32-21 (+890) statistik för spel på spridningsspel den här säsongen och har även förutspått 13 av de 16 lag som nådde Sweet 16 i år.

Marquette har återhämtat sig från en svag mästerskapsfinal där de bara lyckades göra 57 poäng mot Connecticut. I inledningen av NCAA-turneringen har de återfunnit sin offensiva styrka. Fyra spelare nådde dubbla siffror i poäng i första omgången och fem spelare uppnådde samma i följande omgång. Kam Jones och David Joplin ledde laget med poäng i båda matcherna, medan Tyler Kolek visade sin styrka efter att ha missat de sex senaste matcherna på grund av en skada. Kolek gjorde två dubbel-dubblar i de senaste matcherna och har gett värdefullt stöd till laget.

North Carolina State har också haft framgång på offensiven. Alla fem startspelare nådde dubbla siffror i poäng i segern över Oakland, där DJ Burns Jr. var lagets främsta målgörare med 24 poäng och 11 returer. Mohamed Diarra fortsätter att dominera på defensiven och bidrar även med poäng. Ben Middlebrooks är en stark ersättare från bänken och har visat upp sin potential med 21 poäng i senaste matchen.

SportsLine-modellen förutspår en hög poängproduktion i matchen och rekommenderar att överspelet spelas. Modellen har även identifierat vilket lag som bör täcka spridningen och har en framgångsstatistik på över 50%. För att ta del av modellens fullständiga analyser och spelrekommendationer rekommenderas det att besöka SportsLine.

FAQ:
1. Vilket lag rankas som nummer 2 i NCAA-turneringen?
Svar: Marquette Golden Eagles rankas som nummer 2 i NCAA-turneringen.

2. Vilket lag rankas som nummer 11 i NCAA-turneringen?
Svar: North Carolina State Wolfpack rankas som nummer 11 i NCAA-turneringen.

3. När spelar Marquette mot North Carolina State?
Svar: Marquette spelar mot North Carolina State på fredag i semifinalen i South Region.

4. Var spelas matchen?
Svar: Matchen spelas på American Airlines Center i Dallas.

5. Vilket lag är favoriten enligt oddsen?
Svar: Marquette är favoriten med 6,5 poäng enligt oddsen från SportsLine.

6. Vilket lag har en vinstsvit på sju matcher inför matchen?
Svar: North Carolina State har en vinstsvit på sju matcher inför matchen.

7. Vilken modell rekommenderas för analyser och spelrekommendationer?
Svar: SportsLine Projection Model rekommenderas för analyser och spelrekommendationer.

Definitions:
– Nationella mästerskap: En turnering där lag från olika universitet tävlar om att bli mästare inom en viss sport.
– NCAA-turnering: En årlig turnering inom collegebasketen i USA där universitetslag tävlar mot varandra för att krönas till nationella mästare.
– Spridningsspel: En typ av vadslagning där insatsen placeras på den föreslagna marginalen med vilken ett lag förväntas vinna eller förlora.

Suggested related links:
Marquette University
North Carolina State University
NCAA website
SportsLine website