En Söt Sommar i Boracay: Dear Happy och Cha Cha

Sommaren närmar sig och för de som planerar att besöka Boracay kan man förvänta sig mer än bara stranden. Det är också en plats där man kan njuta av läckra desserter. Här är två platser som du måste besöka för att göra din sommar ännu sötare.

Dear Happy

Restaurangägaren Happy Ongpauco-Tiu har nyligen öppnat sitt senaste äventyr i Boracay, förkärleksfullt kallat “Dear Happy”. Det är inte en rådgivande kolumn, utan en unik filippinsk dessertbar som kommer att få dig att bli lycklig. Enligt Happy själv är detta den första filippinska dessertbaren som serverar gourmetversioner av dina favoritdesserter med en lycklig twist.

Du kanske känner igen Happy som den fantastiska kocken bakom restaurangerna Pamana, som serverar utmärkt filippinsk mat, eller från hennes andra projekt som Lèchon eller Hawaiian BBQ. Denna gång fokuserar hon på desserter.

Dear Happy erbjuder klassiker som ube och suman, men med en rolig, uppfriskande och internationell twist. Till exempel har palitaw – en filippinsk flat, söt risbakelse gjord av klebrig ris mjöl och toppad med riven kokos, sesamfrön och socker – förvandlats till en mochi-boll där palitaw används som mochi-omslag och fylls med glass. Resultatet blir en förening av två fantastiska desserter till en spännande asiatisk fusionsskapelse.

Binatog, en filippinsk gatuföda bestående av kokta majskorn toppade med nyriven kokos, blir elegant av Dear Happy och får namnet Binatog Surprise eftersom den serveras i en kokosnötsskal med tillsats av kokosnötsorbet. Den är inte bara mättande utan också uppfriskande… och mycket Instagram-värdig!

Deras turon blir extra speciell med sällskapet av “dirty ice cream” och söta bananchips!

Dear Happy halo-halo

Det finns alltför många valmöjligheter, men utöver palitaw mochi rekommenderar jag deras halo-halo. Förutom den fina isen – de har till och med importerat en ismaskin som kan göra is tillräckligt fint för bingsu eller den mjölk-baserade koreanska rakade isdesserten – är varje element i halo-halo också riktigt läckert, även för sig själva, som leche flan och ube.

Med alla sina valmöjligheter är det verkligen ett stopp du inte får missa när du är i Bora!

Cha Cha’s Beach Cafe

En annan restaurang med härlig stämning är Cha Cha’s Beach Cafe vid Coast Boracay (Station 2).

Jag hade redan hört talas om ube champorado på Cha Cha’s Beach Cafe, men på min senaste resa blev jag så glad över deras hantverksmässiga gelato. Utbudet av smaker inkluderar klassikerna: hasselnöt och choklad, pistasch, saltad karamell. De har också en krämig kokosnöt och passionsfruktsgelato. Men det jag gillade mest var deras mangosorbet. Den är perfekt för stranden!

Men begränsa dig inte bara till gelato. Prova hela frukostbuffén. De serverar generösa portioner, vilket är perfekt om du är i Boracay med en grupp vänner eller familj. Deras french toast är tjock, adobon – även om fläsket och kycklingen är separerade – är matigt och deras knapriga bacon är perfekt för att motverka bakfylla!

Den varma sommaren är den bästa tiden att åka på en strandresa. Trots att det finns många andra alternativ nu – Palawan, Bohol, Siargao och mycket mer att älska i Filippinerna – är Boracay, med sin orörda sand och klara vatten, fortfarande oslagbart! Och ännu bättre med Dear Happy och Cha Cha!

Vanliga frågor:

Vad är “Dear Happy”?
“Dear Happy” är en filippinsk dessertbar som serverar gourmetversioner av favoritdesserter med en lycklig twist.

Vem är ägaren av “Dear Happy”?
Ägaren av “Dear Happy” är restaurangägaren Happy Ongpauco-Tiu.

Vad erbjuder “Dear Happy” för desserter?
“Dear Happy” erbjuder klassiska filippinska desserter som ube, suman och palitaw, men med en rolig och uppfriskande twist.

Vad är halo-halo?
Halo-halo är en filippinsk isdessert som innehåller olika ingredienser som blandas samman, inklusive is, frukt, gelé, bönor och kondenserad mjölk.

Vad rekommenderas på “Dear Happy”?
Utöver palitaw mochi rekommenderas halo-halo på “Dear Happy”.

Vad är Cha Cha’s Beach Cafe?
Cha Cha’s Beach Cafe är en restaurang vid Coast Boracay (Station 2) som erbjuder en härlig stämning och god mat.

Vad rekommenderas på Cha Cha’s Beach Cafe?
På Cha Cha’s Beach Cafe rekommenderas gelato, i synnerhet deras mangosorbet. Det rekommenderas också att prova deras frukostbuffé, inklusive french toast och adobo.

Vad kan man förvänta sig på en strandresa till Boracay?
På en strandresa till Boracay kan man förvänta sig orörd sand, klart vatten och möjligheten att njuta av god mat på platser som “Dear Happy” och Cha Cha’s Beach Cafe.

Definitions:

– Ube: En lila rotgrönsak som är populär i filippinsk matlagning.
– Suman: En filippinsk risbakelse tillagad med klebrig ris mjöl.
– Mochi: En japansk dessert gjord av mochiris, som är en sötad klebrig ris mjöldej.
– Binatog: En filippinsk gatuföda som består av kokta majskorn toppade med kokos.
– Halo-halo: En filippinsk isdessert med olika ingredienser som blandas samman.
– Leche flan: Ett spanskinspirerat filippinsk karamelliserat äggpudding.
– Adobo: En filippinsk maträtt som består av kött (vanligtvis fläsk eller kyckling) tillagat i en sojasås- och vinägerbaserad marinad.
– Gelato: En italiensk glass med en mjukare och krämigare konsistens än traditionell glass.

För mer information, besök hemsidorna:

Dear Happy
Cha Cha’s Beach Cafe