Varning för cannabisgodis som lockar barn

Polisen varnar föräldrar att vara medvetna om farorna med narkotika-laddade “godis” som kan locka barn. Varningen kommer efter upptäckten av en cannabislaboratorium i Pembrokeshire. Tre personer har åtalats och hålls i förvar efter tillslagen på vad polisen beskriver som en “fabrik för kommersiell produktion” vid en adress i Haverfordwest. En talesperson för Dyfed-Powys Police säger: “Mellan den 5 och 6 juni 2024 upptäcktes att adressen användes för att producera vad som tros vara tusentals cannabispraliner.” Det finns farhågor att godiset levereras till unga människor.

Polisen genomförde även en husrannsakan i Crymych-området där en liten mängd cannabis hittades. En 27-årig man, en 51-årig man och en 19-årig man har alla åtalats för innehav med avsikt att sälja kontrollerade droger av klass B och för att vara involverade i försäljningen av kontrollerade droger av klass B. De har häktats och kommer att ställas inför rätta den 8 juli 2024.

En talesperson tillade: “Vi vill att föräldrar ska vara medvetna om cannabispraliner som, även om de innehåller en element av drog av klass B, inte har lukt eller utseende av cannabis. De kan även innehålla andra olagliga substanser. Istället ser de ut och luktar som en vanlig livsmedelsprodukt som köpts i butik men kan vara starkare än andra cannabisprodukter. Och på grund av hur de är förpackade kan de vara särskilt lockande för barn och tonåringar, som kanske kallar dem för “godis” eller “betar”.

Hur du kan hjälpa till

“Den lokala gemenskapen kan hjälpa oss genom att fortsätta att rapportera eventuella tecken på kriminell verksamhet – det enklaste sättet att göra detta är via vår webbplats.” Vilken liten bit av information det än kan verka, kan det göra en stor skillnad.” Du kan göra det via https://orlo.uk/v6hMc; [email protected] eller direktmeddelande via sociala medier.

Om någon har information om droger eller drogleveranser men inte vill prata med polisen kan informationen rapporteras anonymt via Crimestoppers på 0800 555 111 eller https://orlo.uk/lXGQb.

Vanliga frågor och svar (FAQ):

1. Vad har polisen varnat föräldrar om?
Polisen har varnat föräldrar att vara medvetna om farorna med narkotika-laddade “godis” som kan locka barn.

2. Var har polisen hittat ett cannabislaboratorium?
Polisen har upptäckt ett cannabislaboratorium i Pembrokeshire.

3. Vilka personer har åtalats och hålls i förvar?
En 27-årig man, en 51-årig man och en 19-årig man har alla åtalats och hålls i förvar efter tillslaget.

4. Vad var syftet med tillslaget?
Tillslaget var för att stoppa kommersiell produktion av cannabis.

5. När kommer de åtalade att ställas inför rätta?
De åtalade kommer att ställas inför rätta den 8 juli 2024.

6. Varför är det farligt med cannabispraliner?
Cannabispralinerna kan vara starkare än andra cannabisprodukter och kan vara särskilt lockande för barn och tonåringar.

7. Hur kan man rapportera kriminell verksamhet till polisen?
Man kan rapportera kriminell verksamhet genom att besöka polisens webbplats: https://orlo.uk/v6hMc. Man kan också kontakta polisen via e-post: [email protected] eller genom sociala medier.

8. Kan man rapportera information om droger anonymt?
Ja, om någon har information om droger eller drogleveranser men inte vill prata med polisen kan informationen rapporteras anonymt via Crimestoppers på telefonnummer 0800 555 111 eller via webbplatsen https://orlo.uk/lXGQb.

Länkar till relaterat innehåll:
– [Polisen i Dyfed-Powys](https://www.dyfed-powys.police.uk/)
– [Crimestoppers](https://crimestoppers-uk.org/)