Upptäck chokladdrömmar och söta frestelser i Rhode Island

Drömmer du om att sitta tätt intill dina kära på en kall vinternatt och njuta av en läcker chokladtryffel som är tillverkad med kärlek av en lokal entreprenör? I Rhode Island är det enkelt att köpa lokala godsaker tack vare det stora antalet små butiker som specialiserar sig på handgjord kola, choklad, fudge och mer. Är du ingen chokladkonnässör? Då kan du fortfarande bekämpa vintertristessen med ett besök i en gammaldags godisbutik, där till och med de mest sofistikerade smaklökarna inte kan motstå frestelsen att rota runt i en hink fylld med nostalgiska godsaker.

Lokala godsaker väntar i Providence och Newport

Peter och Katie Kelly startade sitt handgjorda kolasföretag, Anchor Toffee, år 2014 vid Hope & Main i Warren. De sålde sina läckra produkter på lokala marknader och evenemang. År 2018 hade de vuxit ur företagsinkubatorn och flyttat sitt butiks- och produktionsutrymme till Hope Artiste Village i Pawtucket. De öppnade även en andra butik på Bowen’s Wharf i Newport år 2017.

Idag driver Anchor Toffee sin verksamhet från den charmiga byggnaden Farm Fresh i Providence. Där tillverkar karamellmästaren Peter läckra kreationer som den klassiska mandelsmöretofsen, kaffetofsen och den veganska kokosmandeltofsen. Karamellälskare kan förgylla tillvaron med läderhuvuden, som är deras egen version av en sköldpadda, tillgänglig med valnöt, mandel och cashewnötter. Chokladfantaster kan bege sig till pralinkorgbåset för att smaka på säsongens och årets smaker. Bättre än så, ta med dig en presentbox med lite av allt och kanske kan du dela med din favorithonung. Anchor Toffee har två butiker: 10 Sims Ave. Unit 112, Providence, 439-1517; 8 Bowen’s Wharf, Newport, 619-1044, anchortoffee.com

Fascinerande smakkombinationer hos Aura’s Chocolate Bar

Aura Fajardo Quintero, en utexaminerad konditor från Johnson & Wales, kombinerar smaker från sitt hemland Venezuela med färska, lokala ingredienser för att skapa unika delikatesser som nästan är för vackra för att ätas. Efter att ha arbetat på bagerier och godisbutiker i flera år öppnade hon sitt eget företag, Aura’s Chocolate Bar, år 2017. Hennes konstfullt skapade chokladkakor erbjuder ovanliga smaker som citron lavendelhonung eller hallon och matcha swirl. Genom samarbeten med lokala vingårdar och destillerier har Aura även skapat en serie tillsammans med sommelier, inklusive chokladkakan Sons of Liberty som är infuserad med whisky och chokladkakan Anchor & Hope med smak av rosévin och hallon.

Aura erbjuder även söta godsaker till Alla hjärtans dag, inklusive chokladhjärtan som går att öppna och gömmer en formad chokladros, samt varma chokladdelikatesser för kalla vinternätter. De flesta produkterna är handgjorda på beställning, så se till att beställa i förväg för att vara säker på att de är klara i tid till den speciella dagen. Besök även butiken i Cranston för att titta runt eller anmäla dig till chokladtillverkningskurser så att du själv kan bli en mästare på söta frestelser. Adress: 250 East St., Cranston, auraschocolatebar.com

Gammaldags godisupplevelse hos Candy4Pennies

Theresa Snead öppnade sin första godisbutik för tjugotre år sedan när hon insåg att det fanns efterfrågan på gammaldags smågodis. Hon var frisör till yrket och började erbjuda individuella godisbitar i sin salong så att barnen kunde njuta av dem medan deras mammor fick håret fixat. Konceptet växte och utvecklades från ett bord till ett fönster i butiken och sedan till en egen godisbutik. “Jag är som en mamma för gemenskapen – många av de unga vuxna som är äldre nu har tidigare jobbat i godisbutiken när de var barn,” säger Snead.

Idag attraherar Candy4Pennies i Elmwood kunder i alla åldrar. De äldre generationerna väljer ofta klassiker som Satellite Wafers och Mary Janes, medan de yngre kunderna föredrar sura smaker. Förra året öppnade Theresa även en andra butik på Green on Main inomhuspark i Pawtucket, och en tredje butik planeras för Bally’s Twin River i Lincoln. Utöver butikerna erbjuder Candy4Pennies även presentkorgar och ordnar godis-pop-ups under året. Adress: 280 Elmwood Ave., Providence; 230 Main St., Pawtucket, 390-7102, candy4pennies.com

Utforska en himmel av sötsaker och godsaker hos Pearls Candy and Nuts

Öppet sedan 1991, är den familjeägda godisbutiken Pearls Candy and Nuts en färgglad syn i North Smithfield med sitt sockerpärlstak och en mural med gelébönor som välkomnar kunderna in. Butiken är välsorterad för att passa alla smaker, från gammaldags godis som godisknappar och karamellkrämar till lyxiga tryfflar från godisdisken. Pearls erbjuder också roliga godsaker som fudge och chokladdoppade potatischips. Dessutom har de ett brett utbud av sockerfritt godis för att försäkra sig om att alla kan unna sig något gott.

Förutom choklad säljer Pearls även torkad frukt och nötter. De har förpackade mixed-nötblandningar perfekta för att släcka suget eller för att njuta av på språng. Välj mellan favoriter som wasabinötter, yoghurtrosiner och chokladdoppade pretzels för att skapa din egen gourmet-snackspridning eller beställ en färdig party-platta för enkel underhållning. Innan du går måste du unna dig något från fudge-disken – penuche-nötfudge eller blåbärsswill-cheesecakefudge? Du kanske bara måste smaka på båda. Adress: 4 Eddie Dowling Hwy., North Smithfield, 769-1166, pearlscandyandnuts.com

Utflykt till södern för utsökt choklad från Hauser Chocolatier

Hauser Chocolatier har en lång historia som började 1957, när Ruedi Hauser Sr. började som lärling inom konditori och konfektyrtillverkning i sitt hemland Schweiz. Den unge konditorn skulle senare arbeta på Holland America-kryssningsbåtar och öppna ett konditori och cateringföretag innan han och hans fru, Lucille, etablerade Hauser Chocolatier i Bethel, Connecticut, år 1983. Det familjeägda chokladföretaget flyttade senare till Westerly i Rhode Island, där Hauser-familjen även kunde ägna sig åt sin andra passion – segling. Rudi Hauser Jr. och hans son Ravi Hauser gick också med i företaget, vilket gjorde det till ett familjeföretag i tre generationer.

Idag producerar Hauser Chocolatier fina, schweiziska chokladprodukter i sin anläggning i Rhode Island, där de även tillverkar godis under varumärkena Dan’s Chocolates, Tom and Sally’s och Chocolate Lace. I deras butik i Westerly kan kunderna hitta läckra chokladkakor, tryfflar och andra godsaker som tillverkas på plats. “Våra färska ganachetryfflar är alltid det stora försäljningsargumentet,” säger Lori Bueno, försäljningsdirektör för Hauser Foods, Inc. “Asken med våra tryfflar är särskilt eftertraktade av de flesta.”

Fråga 1: Var kan jag köpa handgjord kola, choklad och fudge i Rhode Island?
Svar: I Rhode Island finns det många små butiker som specialiserar sig på handgjord kola, choklad, fudge och mer. Du kan besöka butiker som Anchor Toffee, Aura’s Chocolate Bar, Candy4Pennies, och Pearls Candy and Nuts för att köpa dessa lokala godsaker.

Fråga 2: Vilka unika smaker erbjuder Aura’s Chocolate Bar?
Svar: Aura’s Chocolate Bar erbjuder ovanliga smaker som citron lavendelhonung och hallon och matcha swirl. De har även samarbetat med lokala vingårdar och destillerier för att skapa chokladkakor infuserade med whisky och rosévin.

Fråga 3: Vilka nostalgiska godsaker kan jag hitta på Candy4Pennies?
Svar: Candy4Pennies erbjuder gammaldags smågodis som Satellite Wafers och Mary Janes. De har också ett brett utbud av sura smaker för yngre kunder.

Fråga 4: Vad kan jag köpa på Pearls Candy and Nuts förutom choklad?
Svar: Förutom choklad säljer Pearls Candy and Nuts även torkad frukt och nötter. De erbjuder även roliga godsaker som fudge och chokladdoppade potatischips.

Fråga 5: Vilket är det populäraste godiset från Hauser Chocolatier?
Svar: Hauser Chocolatier är kända för sina färska ganachetryfflar. Deras askar med tryfflar är särskilt eftertraktade.

Suggested related links:
Anchor Toffee
Aura’s Chocolate Bar
Candy4Pennies
Pearls Candy and Nuts
Hauser Chocolatier