Tre intressanta spel att överväga inför Super Bowl LVIII

Super Bowl är årligen en av världens största spelhändelser, och med det kommer en uppsjö av spelalternativ för NFL-säsongens finalmatch.
San Francisco 49ers går in i Super Bowl LVIII som smala favoriter med två poäng över Kansas City Chiefs, medan spelets totalpoäng är satt till 47,5.
Vilka andra typer av spel kan man ge sig in i för den stora matchen? Här är tre intressanta spelalternativ att överväga inför Super Bowl söndag, enligt DraftKings Sportsbook.

Även om Patrick Mahomes är den bästa spelaren i denna match, kan Christian McCaffrey definitivt argumentera för den äran. C-Mac kommer från en säsong där han ledde ligan i totala yards (2 023) och var den som gjorde flest touchdowns (21).
Om det är en stor match är det nästan garanterat att McCaffrey kommer att uppnå över 100 allround-yards. Med så många skickliga passningsmottagare i laget kan det vara svårare att förutspå McCaffreys mottagningar. Men vad gäller löpning är han garanterad att få minst 14 löpningar i en match som denna mot en Chiefs-försvar som endast har en sårbarhet: löpning.
McCaffrey har uppnått över 90 löpyards i två slutspelsmatcher den här säsongen och i fem av sina sex senaste grundseriematcher.
Under tiden var Chiefs ett medelmåttigt lag i att försvara mot löpning och avslutade grundserien som 18:e bästa i tillåtna löpyards per match (113,2) och 24:e bästa i tillåtna yards per löpning (4,5).
Satsa på överspel för McCaffreys löptotal på 90,5 yards.

Under stora delar av grundserien såg den 34-årige Travis Kelce trött, sliten och på väg mot pension. Men Kelce har återgått till att vara den Hall of Fame-spelaren vi vant oss vid under Chiefs pågående dynasti.
Kelce har uppnått över 70 mottagna yards i alla tre slutspelsmatcher hittills, inklusive 116 yards och en touchdown mot Baltimore, som var den svåraste platsen för något försvar att spela på den här säsongen.
Det hjälper också att 49ers-försvaret har varit ostadigt under slutspelet. Det var särskilt tydligt mot Detroit, där tight enden Sam Laporta fick 97 yards på nio mottagningar, vilket var högst i matchen.
Detta kan även bli Kecles sista match i NFL. Oavsett detta kan man förvänta sig att han når över 71 mottagna yards.

Det vore poetiskt om 49ers inte bara vann Super Bowl LVIII utan också gjorde det i en enastående comeback, något de har blivit mycket vana vid på sistone.
I divisionens slutspel mot Green Bay vände 49ers på matchen och vann med 24-21 efter att ha legat under med 14-21 inför den fjärde kvarten.
Därefter i NFC Championship mot Detroit kom 49ers tillbaka från en halvtidsdeficit på 24-7 och säkrade en 34-31-vinst. Det var den största comebacken från ett halvtidsdeficit i historien för konferensmästerskapsmatcher.
Ironin med en comeback-seger i Super Bowl för 49ers skulle vara den söta hämnden Niners skulle få mot ett Chiefs-lag som gjorde just det i Super Bowl LIV. I den matchen tog San Francisco en 20-10 ledning in i den fjärde kvarten, bara för att ge upp 21 poäng under de sista sju minuterna innan de förlorade med 31-20.
Detta skulle vara det mest önskvärda sättet för 49ers sagan att avsluta sin sista säsong.

 • Vad är den aktuella poängspridningen för matchen mellan San Francisco 49ers och Kansas City Chiefs?
  San Francisco 49ers är favoriter med två poäng över Kansas City Chiefs.
 • Vad är den totala poängen som förväntas i matchen?
  Den totala poängen för matchen är satt till 47,5.
 • Vad är några intressanta spelalternativ att överväga inför matchen?
  Här är tre spelalternativ att överväga enligt DraftKings Sportsbook:

  1. Överspel för Christian McCaffreys löptotal på 90,5 yards.
  2. Överspel för Travis Kelces mottagna yards på 71 yards.
  3. En comeback-seger för San Francisco 49ers i Super Bowl.

Definitioner

 • Super Bowl: Årlig finalmatch i National Football League (NFL) och en av världens största spelhändelser.
 • NFL: Förkortning för National Football League, den professionella amerikanska fotbollsligan.
 • Poängspridning: En siffra som används för att jämna ut oddsen i en match genom att ge det underdog-laget ett försprång och favoritlaget ett handikapp.
 • Totalpoäng: Den totala poängsumman som förväntas i en match.
 • Överspel: Ett spel där man satsar på att resultatet eller statistiken överstiger en viss siffra eller gräns.
 • Löpning: Att springa med bollen i amerikansk fotboll.
 • Mottagning: Att ta emot bollen efter en passning i amerikansk fotboll.
 • Halvtidsdeficit: Det antal poäng med vilket ett lag ligger under vid halvtid i en match.

Relaterade länkar