Traditions and Success: Frederickson’s Fine Candies

Frederickson’s Fine Candies, grundat 1937 av Jack Frederickson, är ett familjeföretag som fortsätter att förvalta de ursprungliga recepten. Ursprungligen var Frederickson’s Fine Candies en glassbar på Main Street och började tillverka choklad som en godbit under vintersäsongen. Nu drivs företaget av Jacks barnbarn Angie Cameron, som växte upp i butiken och började arbeta där redan vid 16 års ålder.

Angie Cameron har vuxit upp som ett barn i en godisbutik, bokstavligt talat. Hon har varit där sedan barndomen, ordnade godis och annat. Nu är det hennes heltidsjobb att arbeta sida vid sida med sin farfar Jack Frederickson, som grundade Frederickson’s Fine Candies 1937. Cameron berättar att hennes farfar aldrig lärde henne med exakta mått, utan istället använde recepten som vägledning och uppskattade mängderna baserat på sin erfarenhet.

Under de första två veckorna i februari är det som mest hektiskt på Frederickson’s. Cameron berättar att det görs mellan 100 och 150 pund choklad varje dag för att förse folket med sötsaker till Alla hjärtans dag. Enligt henne är kvalitet av yttersta vikt och det är en av nycklarna till Fredericksons framgång. Maskinen som används för att tillverka chokladen är också en del av traditionen och historien. Den är över 100 år gammal och Cameron säger att hon inte hittar något som är lika bra som den. “De gör dem inte längre som förr”, säger hon.

Angie Cameron har anpassat vissa av recepten för att göra dem ännu finare och krämigare, men i stort sett följer hon sina farfars läror. Frågan är hur hon motstår frestelsen att smaka på allt detta läckra godis. Svaret är enkelt – hon gör det inte. Cameron erkänner att hon äter godis hela tiden och inte kan motstå förförelsen i sitt eget kök.

Frederickson’s Fine Candies är ett exempel på ett framgångsrikt företag som har förvaltat sina traditioner och recept genom åren. Det är deras anslutning till historien, kvaliteten på deras produkter och passionen för sitt arbete som har gjort det till en favorit bland chokladälskare i Twin Falls. Med Angie Cameron vid rodret ser det ut som att den här lokala företagstraditionen kommer att fortsätta i många generationer framöver.

Frågor och svar:

Fråga: Vem grundade Frederickson’s Fine Candies?
Svar: Frederickson’s Fine Candies grundades av Jack Frederickson.

Fråga: Vilka typer av godis tillverkar Frederickson’s Fine Candies?
Svar: Frederickson’s Fine Candies tillverkar choklad.

Fråga: Vilken år tillverkades Frederickson’s Fine Candies?
Svar: Frederickson’s Fine Candies grundades 1937.

Fråga: Vem driver företaget nu?
Svar: Jacks barnbarn, Angie Cameron, driver nu företaget.

Fråga: Hur mycket choklad tillverkas under Alla hjärtans dag?
Svar: Under de första två veckorna i februari tillverkas mellan 100 och 150 pund choklad varje dag för Alla hjärtans dag.

Fråga: Vad är Angela Camerons inställning till traditionella recept?
Svar: Angela Cameron följer i stort sett sina farfars traditionella recept, men har också anpassat vissa recept för att göra dem ännu finare och krämigare.

Definitioner:

Frederickson’s Fine Candies: Ett familjeägt företag som tillverkar choklad och grundades 1937.

Alle hjärtans dag: En årlig händelse som firas den 14 februari för att hylla kärlek och romantik.

Länkar:

Frederickson’s Fine Candies – Frederickson’s Fine Candies hemsida.

Källa: Artikeln “Frederickson’s Fine Candies: Sötsaker med anor” från [Källa] (utan URL)