Sweet Tooth Säsong 3: Vad händer i finalen och dör Gus och Big Man?

I den fantasifulla dramaserien Sweet Tooth från Netflix, vill tittarna veta vad som händer i finalen och om Gus (Christian Convery) och Tommy “Big Man” Jepperd (Nonso Anozie) dör. Serien baseras på Jeff Lemires serieböcker och utspelar sig i en dystopisk värld. En pandemi, även kallad Sjukan, decimerar mänskligheten. Samtidigt som mänskligheten kämpar för överlevnad, uppstår människo-djurhybrider och blir utstötta och exploaterade.

Gus, en människa-djurblandning i form av en huligan, föds in i denna värld. Efter att hans Pubba dör ger sig Gus iväg med Big Man för att hitta sin mamma. Deras resa når sitt slut i säsong 3, och så här går det till.

Vad händer i slutet av Sweet Tooth Säsong 3?
I slutet av säsong 3 bestämmer sig Gus för att bränna det uråldriga trädet som liknar ett massivt hjorthorn, vilket i sin tur stoppar spridningen av Sjukan. Men strax därefter föder en kvinna en hybriddotter, vilket indikerar att även om Sjukan är borta är människan fortfarande på väg att utrotas. De överlevande människorna accepterar detta som ett tecken från Moder Natur och bestämmer sig för att leva sina liv i frid. Samtidigt ärver hybrider världen och gör den till sin egen.

I säsong 3 presenterar Mrs. Helen Zhang (Rosalind Chao) Gus för det största provet i hans unga liv. Gus och hans vänner, tillsammans med Zhang och hennes medhjälpare, reser till det urgamla trädet i Alaskas grotta. Zhang vill också bli av med alla hybrider och tror att om hon blöter marken i grottan med Gus blod kommer hon att uppnå båda sina mål.

Denna dödsdömda övermod visar sig bli hennes undergång. I seriens final sörjer Gus förlusten av Birdie (Amy Seimetz), kvinnan han en gång trodde var hans mamma. När Zhang sticker Big Man, tvingas Gus äntligen erkänna människans inneboende ondska.

Till slut återfår Dr. Aditya Singh (Adeel Akhtar) sitt anseende genom att inte döda Gus utan istället attackera Zhangs män. När Zhang drar ut en yxa från trädet utlöses en ny våg av Sjukan. Den påverkar alla i närheten, inklusive Big Man. För att rädda honom skär Gus upp sin hand och placerar den på trädet. Han får sedan en vision av sin Pubba, som hjälper honom inse att det inte finns något enkelt svar i livet. Det enda en person kan göra är att lämna världen bättre än den fanns.

När Gus återvänder är Sjukan borta. Efter att ha räddat Gus en gång till dör Dr. Singh. Det antyds starkt att Zhang dog i det frusna terrängen där hon lämnades efter.

Dör Gus och Big Man när de räddar Gus i Sweet Tooth Säsong 3?
Gus dör inte i Sweet Tooth Säsong 3, men det verkar som om Big Man gör det.

När Gus och hans kamrater går bort från grottan blir det uppenbart att Big Man inte kommer att kunna fortsätta. Gus stannar kvar med honom och berättar deras historia. Scenen skiftar sedan till flera år senare. En äldre Gus, med Wendy bredvid sig, berättar samma historia för sina barnbarn. Implikationen här är att Big Man dog utanför skärmen. När serien tar slut föreställer sig Gus att Big Man inte dog i Alaska och att han på något sätt hittade hem med honom.

Vanliga frågor baserat på de viktigaste ämnena och informationen presenterad i artikeln:

1. Vad händer i slutet av Sweet Tooth Säsong 3?
I slutet av säsong 3 bränner Gus det uråldriga trädet för att stoppa spridningen av Sjukan. En kvinna föder dock en hybriddotter, vilket indikerar att människan fortfarande är på väg att utrotas.

2. Vilket prov möter Gus och hans vänner i Säsong 3?
Gus och hans vänner reser till det urgamla trädet i Alaskas grotta på uppmaning av Mrs. Helen Zhang. Zhang tror att genom att blöta marken med Gus blod kan hon bli av med hybrider och nå sina mål.

3. Vad händer med Zhang och Big Man i slutet av serien?
Zhang drar ut en yxa från trädet, vilket leder till en ny våg av Sjukan. Alla i närheten påverkas, inklusive Big Man. Gus räddar Big Man genom att skära upp sin hand och placera den på trädet. Det antyds att Zhang dör i det frusna terrängen hon blev lämnad efter.

4. Dör Gus och Big Man i Sweet Tooth Säsong 3?
Gus överlever, men det verkar som om Big Man dör. I sista scenen berättar en äldre Gus historien för sina barnbarn och antyder att Big Man dog utanför skärmen.

Några definitioner för nyckelord eller jargong som används i artikeln:

– Sjukan: En pandemi som decimerar mänskligheten i serien.
– Människo-djurhybrider: Människor som har genetiska egenskaper av djur och människa.
– Grotta i Alaska: En plats där det urgamla trädet finns.
– Dr. Aditya Singh: En karaktär i serien som är en doktor.
– Pubba: Gus’ föregående vårdnadshavare eller mamma.
– Moder Natur: En symbol för naturen och dess krafter i serien.

Förslag på relaterade länkar till huvuddomän, formaterade som “länknamn“:

Netflix – Sweet Tooth är en serie på Netflix.
Wikipedia – Sweet Tooth – Information om serien Sweet Tooth på engelska Wikipedia.
Goodreads – Sweet Tooth – Söker du mer information om Jeff Lemires serieböcker som serien baseras på, kan du besöka Goodreads-sidan om Sweet Tooth.