Sianni Dean: Förmedla smakupplevelser med nostalgisk charm

Barndomen är en magisk tid fylld med förundran och oskuld. Men ju äldre vi blir, desto mer avtar den nyfikenhet och gränslös fantasi. Som vuxna längtar vi efter en antydan av den känslan. Amerikaner investerar tusentals dollar varje år i upplevelser, i hopp om att återfå den bekymmerslösa vitaliteten från ungdomen. Allt vi egentligen vill ha är de okomplicerade och bekymmerslösa dagarna från barndomen – den känslan av att krypa upp i en mysig filt med en skål med flingor och lördagsmorgonens tecknade serier. Ibland kan en doft, ett ljud eller en smak föra oss tillbaka till de tröstande och magiska stunderna. Nostalgi är något kraftfullt. Det är det som gör äldre låtar oemotståndliga och trösträtter så tröstande.

För bagaren och företagaren Sianni Dean är det en hemlighet. Med smaker som persikopaj, bananpudding, sötpotatis och churro-kanel, så går Cranky Granny’s Sweet Rolls bortom bara att vara desserter – de erbjuder en komplett sinnesupplevelse. Dofterna förvandlar konsumenter till grillfester i trädgården och familjesammankomster, medan smakerna framkallar minnen av högtidsfunktioner hemma hos stora mormor eller “casa de la abuela”. “Det handlar om att översätta dina favoritdesserter till en kanelbulle. Så vi kan vara trogna mot vad vi gör men också ta dig med på en resa nerför minnesgatan”, berättade Sianni för ESSENCE. “Det handlar om den inlindade tallriken med persikopaj gömd på grillfesten. Det är den känslan den ska ge.”

När det kommer till affärsplaner så är Cranky Granny’s koncept felfritt. Beläget i Pflugerville, Texas, strax utanför Austin’s livliga mathak, har detta nischbageri snabbt blivit ett globalt hettställe för matentusiaster. Siannis oföränderliga kvalitetsengagemang, tillsammans med ett innovativt menyval som erbjuder veganska alternativ, har skapat en lojalitet som förvandlar kunder till stammisar och stammisar till familj.

Inspirerad av sin familjs rika bakningsarv – både mamma och mormor trollar fram fantastiska rätter i köket – startade Sianni företaget vid 18 års ålder. Som en av nästan 2,7 miljoner svarta kvinnliga företagare står hon bland den snabbast växande gruppen av entreprenörer i USA. Hon har gått igenom både utmaningar och triumfer med företagande och besitter värdefulla insikter som bara erfarenhet kan ge.

ESSENCE talade med den unga entreprenören om inspirationen bakom hennes bageri och hemligheterna bakom Cranky Granny’s Sweet Rolls söta framgång. Här är en inblick i vår insiktsfulla diskussion:

Kan du dela med dig av hur du utvecklar de unika smakerna? Vad är din process för att testa och förädla recepten?
*Utan att använda citerade rader:* Tack vare vår kunders förfrågningar och mina egna idéer kan vi skapa rullar som smakar som deras favoritdesserter. Varje smak börjar med ett koncept. Jag experimenterar och blandar olika saker, ibland blir det inte bra, men när det fungerar erbjuder vi gratis smakprov med varje beställning och låter våra kunder bestämma. Till exempel förra veckan provade vi en banankungskaka och gav en gratis bit till alla som kom in. Responsen genom vårt sms-system var positiv, så nu har vi Mardi Gras King Cake-kanelbulle på vår säsongsmeny.

Vad är historien bakom namnet? Fanns det en specifik anledning eller inspiration för det?
*Utan att använda citerade rader:* Det är uppkallat efter min mormor, som gör fantastiska desserter. En av mina favoritsaker hon gör är hennes sockerkaka. Och jag kan säga dig, Ebony, hennes sockerkaka är så god – du tar med den till en familjesammankomst och innan vi ens har ätit middag kommer folk att skiva tårtan, försöka gömma den, lägga skivor i servetter, leta efter plastpåsar. Och sedan sitter de där och låtsas som om de aldrig rört den. Vår familj har en bakarv – min mormor gör sockerkaka, min mamma gör morotskakor och sötpotatispajer, och jag gör kanelbullar. Cranky Granny’s är nu en del av det arvet.

Vanliga frågor (FAQ) om Cranky Granny’s Sweet Rolls:

1. Vad erbjuder Cranky Granny’s Sweet Rolls?
Cranky Granny’s Sweet Rolls erbjuder en komplett sinnesupplevelse med sina smaker av persikopaj, bananpudding, sötpotatis och churro-kanel. Deras produkter går bortom bara att vara desserter och förvandlar konsumenterna till grillfester i trädgården och familjesammankomster.

2. Vilken känsla vill Cranky Granny’s Sweet Rolls ge sina kunder?
Cranky Granny’s Sweet Rolls strävar efter att ge kunderna känslan av nostalgiska och tröstande stunder från barndomen. Genom dofter och smaker försöker de återuppliva de bekymmerslösa dagarna från barndomen och skapa en inlindad tallrik med minnen och känslor.

3. Var är Cranky Granny’s Sweet Rolls beläget?
Cranky Granny’s Sweet Rolls är beläget i Pflugerville, Texas, strax utanför Austin’s mathak.

4. Vilken typ av kunder har Cranky Granny’s Sweet Rolls skapat lojalitet hos?
Cranky Granny’s Sweet Rolls har skapat en lojalitet som förvandlar kunder till stammisar och stammisar till familj. De har attraherat matentusiaster från hela världen med sin oföränderliga kvalitet och deras innovativa meny som erbjuder även veganska alternativ.

5. Vem startade Cranky Granny’s Sweet Rolls?
Sianni Dean, en ung entreprenör och bagare, startade Cranky Granny’s Sweet Rolls vid 18 års ålder. Hon inspirerades av sin familjs rika bakningsarv och har blivit en del av den snabbast växande gruppen av entreprenörer i USA – svarta kvinnliga företagare.

Ni hittar relaterade länkar här: crankygrannyssweetrolls.com