Passion for Baking: Cakes By Ashton Revolutionizes Allergy-Friendly Treats

Ashton Simmers använder sin passion för bakning för att erbjuda säkra godisar till barn och vuxna med matallergier. Hennes resa började när hennes son fyllde ett år och hon fick reda på att han var allergisk mot mjölk, ägg, nötter, skaldjur samt alla slags kött. Som mamma ville hon inte be värdinnorna vid födelsedagskalas eller andra tillställningar att förbereda särskilda rätter bara för hennes son. Istället började hon själv skapa veganska och nötfria efterrätter och bröd i sitt eget kök.

Företaget Cakes By Ashton öppnade för nästan två år sedan och har blomstrat tack vare partnerskap med Shenandoah Wedding Professionals och Magnolia Wedding Collective. Simmers har även anslutit sig till Top of Virginia Regional Chamber, där hon har byggt upp en stark nätverk för sitt företag. Under förra våren deltog hon i Shenandoah Apple Blossom Wine Festival och sålde slut på 1000 cupcakes. Mammor till barn med allergier vände sig till Simmers med frågor om hennes recept och företagets bakgrund.

Simmers erbjuder även sockerfria och färgfria alternativ samt specialiserar sig på att ta hänsyn till olika kostrestriktioner. Hon är beredd att ge sig på nästan vilken diet som helst och letar alltid efter nya sätt att anpassa sina recept. Hon erkänner dock att hon ännu inte har lyckats skapa en bra cheesecake.

Den framstående bröllopstårtmakaren uttrycker sin förväntan inför säsongen 2024 då hon har redan fått beställningar på “semi-naked cakes” och “dessert charcuterie tables”. Dessutom har hon observerat att brudpar idag ofta väljer mindre bröllop, och därför finns det ett växande intresse för mindre tårtbitar som är dekorerade som smokingar och brudklänningar, samt kakor, brownies och chokladdoppade jordgubbar.

Framöver planerar Simmers att öppna en fysisk butik i centrala Strasburg där hon kommer erbjuda sina specialtillverkade bakverk till personer med matallergier. Hon är överväldig av glädje inför detta och hoppas kunna skapa en trygg plats för människor att njuta av godis trots sina allergier.

Vid slutet av dagen är Simmers bara en mamma som älskar att baka och vill ge möjligheten till barn som annars inte kan njuta av vanliga bakverk.

En lista med vanliga frågor och svar baserade på informationen i artikeln:

1. Vad inspirerade Ashton Simmers att starta Cakes By Ashton?
Ashton Simmers blev inspirerad att starta Cakes By Ashton när hon upptäckte att hennes son hade flera matallergier och ville erbjuda säkra godisar till barn och vuxna med liknande allergier.

2. Vad har Ashton Simmers specialiserat sig på?
Ashton Simmers har specialiserat sig på att skapa veganska, nötfria, sockerfria och färgfria bakverk samt att ta hänsyn till olika kostrestriktioner.

3. Vilka partnerskap har hjälpt företaget att blomstra?
Cakes By Ashton har blomstrat tack vare partnerskap med Shenandoah Wedding Professionals och Magnolia Wedding Collective.

4. Vad har hon observerat när det gäller bröllopstrender?
Ashton Simmers har observerat att brudpar idag ofta väljer mindre bröllop, vilket har lett till ett växande intresse för mindre tårtbitar och dekorerade sötsaker som smokingar, brudklänningar, kakor, brownies och chokladdoppade jordgubbar.

5. Vad är Simmers framtidiga planer?
Simmers planerar att öppna en fysisk butik i centrala Strasburg där hon kommer erbjuda sina specialtillverkade bakverk till personer med matallergier.

Definitions of key terms and jargon:

1. Matallergier: En överkänslig reaktion på vissa livsmedel, vilket kan orsaka obehag, sjukdom eller allergiska reaktioner.

2. Vegansk: En diet och livsstil som utesluter alla animaliska produkter, inklusive kött, mjölk, ägg och honung.

3. Nötfri: En diet eller produkt som inte innehåller några nötter eller spår av nötter.

4. Sockerfri: En diet eller produkt som inte innehåller tillsatt socker eller sockerarter.

5. Färgfri: En produkt som inte innehåller några artificiella färgämnen eller konstgjorda tillsatser.

Suggested related links:
Shenandoah Wedding Professionals
Magnolia Wedding Collective
Top of Virginia Regional Chamber