Lokalbefolkningen tar sig ut trots nattens snöfall för att skaffa Mardi Gras-godisar

NANTICOKE, Pa. – Det var en rörig morgon som krävde en uppstädning på gatorna i Nanticoke. Men nattens snöfall skulle inte hindra människor från att komma till Sanitary Bakery på East Ridge Street, oavsett mängden snö.

Många människor valde att trotsa väderförhållandena för att få tag i sina favoritgodisar till Mardi Gras. Bernard Witkawski från Glen Lyon säger: “Det fanns åtta tum snö där uppe, och tack och lov fick min svärson bort en del av det i morse.”

Andra, som Michael Nice från Nanticoke, berättar: “Det hindrar mig inte, det är typen av jobb jag har. Jag har precis skottat klart och kom hit för en liten snacks och ska nu fortsätta min glada färd.”

En del av lokalbefolkningen berättar att de kom för att köpa fastnacht och paczki innan de tvingas fasta. Theodore Wiaterowski säger: “Jag kom för fastnacht och paczki innan de försvinner och man måste fasta. Jag gillar både de med plommon och hallon, så jag tog lite av varje.”

Det är inte bara de som har en långvarig relation till dessa traditionella bakverk som besöker bageriet. Victoria Kingeter berättar: “Jag växte upp i South Carolina och vi visste aldrig om paczki där. Jag började arbeta på bageriet i oktober och nu älskar jag dem.”

Många av kunderna köper dessa godsaker för att dela med sig, antingen till kollegor eller vårdpersonal. En av dem, Michael Nice, skämtar: “Vi får se om jag lyckas behålla dem hela vägen dit.”

Kunderna berättar också att de tänker ge bort paczki till olika personer, som sina kusiner eller banken där de har sina lån. Theodore Wiaterowski säger: “Jag ska ta med en dussin av varje till banken och dela med mig till mina kusiner. Kanske får jag en rabatt på mitt lån eller något.”

Kunderna är överens om att något så gott som paczki inte borde vara en hemlighet.

Vanliga frågor baserade på den här artikeln:

1. Varför var det en uppstädning på gatorna i Nanticoke?
2. Vilken typ av bageri beskrivs i artikeln?
3. Varför valde människor att trotsa snön och besöka bageriet?
4. Vilka traditionella bakverk köper kunderna på bageriet?
5. Varför besöker även personer som inte har en långvarig relation till bakverken bageriet?
6. Varför köper många av kunderna godsakerna för att dela med sig till andra?
7. Vilka personer nämns som exempel på de som kunderna vill ge paczki till?
8. Varför tycker kunderna att paczki inte ska vara en hemlighet?

Definitioner:

1. Mardi Gras – en kristen högtid som firas framför allt i katolska samfundet, också känd som “fettisdagen”. Det är en dag för fest och överflöd innan fastetiden börjar.
2. Fastnacht – fettisdagsbröd, en traditionell bakelse som äts före fastan.
3. Paczki – polskt fettisdagsbröd, en friterad bakelse fylld med sylt eller kräm.

Föreslagna relaterade länkar:
Sanitary Bakery (https://www.sanitarybakery.com)