Kaka-Diva i Raynham njuter av framgång

Den välkända bageributiken Kaka-Diva på Broadway i Raynham stoltserar nu med ett fyllt sortiment av kakor, cupcakes, muffins, tårtor, bakelser och mycket mer. Sedan Alain El Khoury tog över butiken i december har försäljningen tagit fart och affärerna går som en dans. “Alla kommer hit, tar bilder och vi säljer slut på allt. Det är helt galet”, säger El Khoury, som var mitt uppe i påfyllningen av halvtomma skyltfönster när The Gazette kom förbi. Butiken har återigen väckt uppmärksamhet sedan det nya ägandet annonserades på sociala medier i början av året.

El Khoury berättar att han har utökat produktsortimentet sedan han tog över butiken, han har lagt till fler smaker på cupcakes, europeiska bakverk och mycket annat. Han och hans fru Maya hade av ingen tidigare koppling till Kaka-Diva innan de blev ägare i slutet av förra året. När de fick reda på att tidigare ägare ville sälja bestämde de sig för att köpa lokalen eftersom de själva ville driva eget företag.

Kaka-Diva har något för alla som älskar sötsaker. I skyltfönstren och diskarna finns en mängd olika kakor, cupcakes, muffins, tårtor, fruktfyrkanter och kakor. Här hittar man också ett urval europeiska desserter som Napoleonbakelser, tiramisu, cannolis och eclairs fyllda med kräm. El Khoury säger att de mest populära produkterna är olika varianter av fyllda och smaksatta croissanter. “Alla älskar mina croissanter”, tillägger han stolt.

El Khoury, som tidigare arbetade inom grafisk design och marknadsföring, har gjort en radikal karriäromvandling till bageriägare. Men han är inte den första i familjen som driver ett bageri. I Libanon har familjens bageri och konditori, som heter Dartois, funnits i 65 år. Hans ursprungliga plan var att en dag ta över familjeföretaget. Han studerade därför på Institut National de Boulangerie et de Pâtisserie (INBP) i både Libanon och Paris. Under de senaste 15 åren har El Khoury fortsatt sin utbildning genom att resa tillbaka till INBP och andra kulinariska institut. Alla hans certifikat och utbildningsbevis är stolt upphängda på väggen inne i Kaka-Diva.

Trots att bageriet för tillfället endast är takeaway överväger El Khoury att lägga till några bord för sittande gäster. Dock kommer antalet bord att vara begränsat då det för närvarande inte finns utrymme för utvidgning av lokalen. Förutom att erbjuda läckra bakverk fortsätter Kaka-Diva också att ta emot beställningar på specialtillverkade tårtor och cateringbeställningar. El Khoury har också en dröm om att öppna fler butiker. “Vi har en dröm. Vi har en amerikansk dröm! Man måste leta efter den”, säger han entusiastiskt.

Vanliga frågor (FAQ):

1. Vad erbjuder Kaka-Diva för sortiment?
Kaka-Diva erbjuder ett sortiment av kakor, cupcakes, muffins, tårtor, bakelser och mer.

2. Vem äger Kaka-Diva nu?
Alain El Khoury äger Kaka-Diva sedan december förra året.

3. Vilka förändringar har skett sedan Alain El Khoury tog över?
Alain El Khoury har utökat produktsortimentet och lagt till fler smaker på cupcakes, europeiska bakverk och andra sötsaker.

4. Hur populära är kaféets croissanter?
Croissanterna är mycket populära bland besökarna.

5. Har Kaka-Diva ett sittplatser för gäster?
För närvarande är bageriet enbart för take-away, men Alain El Khoury funderar på att lägga till några sittplatser för gäster. Antalet platser kommer dock att vara begränsat på grund av begränsat utrymme.

6. Tar Kaka-Diva emot beställningar för specialtillverkade tårtor och catering?
Ja, Kaka-Diva tar emot beställningar för specialtillverkade tårtor och catering.

7. Har ägaren planer på att öppna fler butiker?
Ja, Alain El Khoury har en dröm om att öppna fler Kaka-Diva butiker i framtiden.

Viktiga termer:

1. Kaka-Diva: En bageributik på Broadway i Raynham.
2. Croissanter: En typ av franskt bakverk, i form av en måne, som är bakad med smördegsdeg.
3. Tiramisu: En italiensk dessert som består av lager av kaffe-doppade savoiardikex och mascarponekräm.
4. Cannes: En fransk stad och kommun på den franska rivieran.
5. Eclairs: Ett franskt bakverk i form av en långsmal chouxdeg fylld med grädde eller kräm och täckt med glasyr.

Rekommenderade länkar:
Kaka-Diva (www.kaka-diva.com): Officiell webbplats för Kaka-Diva, där du kan få mer information om deras produkter och tjänster.
Institut National de Boulangerie et de Pâtisserie (INBP) (www.inbp.com): Officiell webbplats för INBP, där du kan lära dig mer om den kulinariska utbildningen som Alain El Khoury har genomgått.