Enligt den senaste rankningen av världens bästa friterade desserter har fem indiska rätter lyckats placera sig på listan. Guiden från Taste Atlas inkluderar efterrätter som papanasi från Rumänien, beignets från Frankrike och sfenj från Marocko bland andra.

Guiden registrerade 7 382 betyg, varav 5 250 var legitima. Syftet med denna guide var att främja bästa lokala mat och traditionella rätter runt om i världen. Medan de bästa desserterna som bomboloni från Italien, bola de berlim från Portugal, graffe Napoletane från Italien och många andra liknade varianter av munkar, så ser man en stor variation av friterade desserter längre ner på listan. Låt oss ta en titt på de indiska läckerheter som finns med på den här senaste listan.

Gulab Jamun

Gulab Jamun är en annan indisk efterrätt som har lyckats ta sig in på listan. Det är en mjölkbasad läcker rätt som äts med entusiasm i många delar av Uttar Pradesh, Bihar, Rajasthan, Haryana och Madhya Pradesh. Den fick betyget 3,9 stjärnor och hamnade på 44:e plats.

För att göra pantua, förbereds en deg av khoa, bakpulver, indiskost och mjöl. Den omvandlas till små runda bollar, friteras i olja och överförs omedelbart till en skål med sockerlag. Människor fyller eller garnerar den med torkad frukt för att förstärka smakerna.

Boondi är inte bara en friterad efterrätt utan har även en speciell plats i hinduisk mytologi. Den erbjuds ofta till Herre Hanuman, särskilt på tisdagar. De små krispiga bollarna fick betyget 3,5 och hamnade på 79:e plats på listan över bästa friterade desserter.

Denna rankning ger oss en inblick i den breda mångfalden av smaker och traditioner som världen har att erbjuda när det gäller friterade desserter. Det är inte bara omgivande länder som bidrar till denna lista, utan även Indien, ett land känt för sin rika kultur och kulinariska arv. Det är en påminnelse om att njutningen av mat kan resa över gränserna och föra människor samman runt om i världen.

Vanliga frågor och svar baserade på huvudämnena och informationen i artikeln:

1. Vilka indiska friterade efterrätter har placerat sig på listan över världens bästa?
– Gulab Jamun och Boondi är två indiska friterade efterrätter som har placerat sig på listan.

2. Vad är Gulab Jamun?
– Gulab Jamun är en mjölkbasad efterrätt som äts med entusiasm i delar av Uttar Pradesh, Bihar, Rajasthan, Haryana och Madhya Pradesh.

3. Hur görs Gulab Jamun?
– För att göra Gulab Jamun tillagas en deg av khoa, bakpulver, indiskost och mjöl. Den formar små runda bollar, friteras och serveras sedan i en sockerlag.

4. Vilken plats har Gulab Jamun fått på listan?
– Gulab Jamun fick betyget 3,9 stjärnor och hamnade på 44:e plats.

5. Vad är Boondi och vilken betyg har den fått?
– Boondi är en friterad efterrätt som även har en speciell plats i hinduisk mytologi. Den fick betyget 3,5 och hamnade på 79:e plats på listan.

6. Vad ger denna rankning oss för insikt?
– Rankningen ger oss en inblick i den breda mångfalden av smaker och traditioner som världen har att erbjuda när det gäller friterade desserter. Den påminner oss även om att matnjutning kan föra människor samman runt om i världen.

Förklaringar av viktiga termer och jargon:

– Papanasi: En rumänsk efterrätt.
– Beignets: En fransk friterad efterrätt.
– Sfenj: En marockansk friterad efterrätt.
– Bomboloni: En italiensk efterrätt.
– Bola de berlim: En portugisisk efterrätt.
– Graffe Napoletane: En italiensk efterrätt.

Relaterade länkar till huvuddomänen (endast om giltig URL):

Taste Atlas

Friterad på Wikipedia