En 26-årig byggnadsarbetare från Hongkong har blivit dömd till åtta månaders fängelse efter att hans två döttrar ätit cannabisinfuserade godisar och hamnat på sjukhus. Mannen, som endast identifierades i domstolen med initialerna C. K. W., framträdde inför Tuen Mun Magistrates ‘Courts på måndagsmorgonen. Han nekade till anklagelserna om vanvård av barn och olaglig innehav av farliga droger, men blev dömd tidigare denna månad.

Magistraten Raymond Wong sa att mannens vanvård av sina två barn ledde till allvarliga hälsoproblem, rapporterar lokala medier. Den äldre dottern hamnade till och med på intensivvårdsavdelningen, sa han. Istället för att citera domaren som säger detta, kommer vi att beskriva att domaren bedömde att mannens försumlighet i vårdandet av sina barn resulterade i allvarliga hälsoproblem för dem.

Enligt uppgifterna i fallet darrade de två flickorna och den äldre dottern förlorade medvetandet efter att ha ätit godisarna. THC, det psykoaktiva ämnet i cannabis, hittades i deras urinprover. Istället för att citera detta från fallet, kommer vi att beskriva att urinproverna hos de två flickorna visade att de hade THC i kroppen, som är det psykoaktiva ämnet i cannabis.

Mannen dömdes till åtta månaders fängelse för anklagelserna om vanvård av barn och två veckors fängelse för innehav av farliga droger. Båda straffen ska avtjänas samtidigt, vilket innebär att mannen kommer att vara fängslad i totalt åtta månader.

Detta fall fick rubriker förra juni när två flickor, två och fyra år gamla, skickades till sjukhus efter att ha ätit cannabisinfuserade godisar. En man och en kvinna, som rapporterats vara mannen och hans syster, greps. Istället för att använda denna beskrivning av händelserna, kommer vi att förklara att en man och en kvinna, som rapporterades vara bror och syster, greps efter att två flickor skickats till sjukhus för att ha ätit cannabisgodis.

Under rättegången berättade polisofficeren som arresterade mannen att han hade erkänt att godisarna var hans. Mannen uppgav att han hade köpt godisarna till sig själv och hade förvarat dem på sitt rum. Istället för att citera uttalandet från rättegången, kommer vi att förklara att mannen erkände att de cannabisinfuserade godisarna tillhörde honom och att han hade förvarat dem på sitt rum.

Försvaret hävdade att mannen bara erkände detta på grund av hot från polisen om att undersöka hela hans familj om han förnekade det. Domaren ansåg dock att detta inte var troligt och ansåg att mannen frivilligt erkände. Istället för att citera detta, kan vi beskriva att domaren inte trodde på mannens påståenden om att han bara erkände under hot från polisen.

Det är olagligt att inneha cannabis enligt Hongkongs farliga droglag. Förra året kriminaliserades även cannabidiol, det cannabisförening som finns i oljor, lotioner, godisbjörnar och andra konsumentprodukter. Vi kan avsluta artikeln genom att påpeka att både cannabis och cannabidiol är olagligt enligt Hongkongs lagstiftning.

En 26-årig byggnadsarbetare från Hongkong har blivit dömd till åtta månaders fängelse efter att hans två döttrar ätit cannabisinfuserade godisar och hamnat på sjukhus. Han nekade till anklagelserna men blev ändå dömd tidigare denna månad.

Mannens vanvård av sina barn ledde till allvarliga hälsoproblem för dem. Den äldre dottern hamnade till och med på intensivvårdsavdelningen. Urinprover hos flickorna visade att de hade THC i kroppen, vilket är det psykoaktiva ämnet i cannabis.

Mannen dömdes till åtta månaders fängelse för vanvård av barn och två veckors fängelse för innehav av farliga droger. Båda straffen ska avtjänas samtidigt, vilket innebär att mannen kommer att vara fängslad i totalt åtta månader.

Fallet fick rubriker förra juni när två flickor, två och fyra år gamla, skickades till sjukhus efter att ha ätit cannabisinfuserade godisar. En man och en kvinna, som rapporterats vara mannen och hans syster, greps.

Under rättegången erkände mannen att godisarna tillhörde honom och att han hade förvarat dem på sitt rum. Försvaret hävdade att erkännandet skedde under hot från polisen, men domaren ansåg att detta inte var troligt och ansåg att mannen frivilligt erkände.

Det är olagligt att inneha både cannabis och cannabidiol enligt Hongkongs lagstiftning.

Relaterad länk: Hong Kong Free Press