En Kväll Fylld av Choklad: Chokladälskares Gala håller Hin Förvar

En årlig händelse där choklad tar huvudrollen ägde rum under lördagskvällen den 3 februari på Lewisburg Hotel. Den 26:e årliga Chokladälskares Galan ägde rum under Ice Festival-helgen och dekorationerna var i blått, vitt och silver för att passa in i festivaltemat. Denna underbara kväll gynnade Donald Heiter Community Center (DHCC).

Efter att ha checkat in, gick jag igenom de olika varorna som erbjöds i online-auktionen. Vilken variation! Det fanns något för alla. Varorna inkluderade konstverk, presentkorgar, ett yogapaket, handväskor, smycken, presentkort, vin, en kakdekoreringsfest och en timme musik av Ravi “Saxman” Evans.

Under tiden jag gick till bankettrummet, gick jag tillsammans med Pat och Sam Marolo. Saxman Ravi spelade “Blue Skies” (en favoritlåt), medan vi gick in. Cara och Mike Glazer kom fram för att hälsa. Cara sitter i DHCC styrelse. DHCC:s verkställande direktör Andrea Tufo var där och hon lyste av glädje. Vi spenderade några minuter och hon berättade att planerarna varje år arbetar för att förbättra evenemanget jämfört med tidigare år. Detta år var inget undantag. Varje bord hade en trevånings godisskål fylld med olika sorters choklad. Varje plats hade även s’mores-kit att njuta av hemma. Taggen på s’mores påsarna sade: “Ju mer du ger, desto mer får du. Tack för ditt stöd.” Smart och meningsfullt.

Den berömda chokladfontänen var redo för gästerna att doppa frukt, kakor, marshmallows, pretzels och mycket mer i den flytande chokladen. Mums!

Betsy Henkelman och Cynthia Shafer, hängivna volontärer, övervakade borden överlagrade med alla möjliga slags chokladdesserter: tårtor, kakor, godis, brownies och andra chokladdelikatesser. Tårtorna var nästan för vackra att skära i, verkliga konstverk!

Jag njöt av att prata med Lisa och Steve Snook som satt bredvid Kathy Graham, samt Erin och Steve Hoover. Paret jag satt bredvid förra året, Jerome Coley och Mary Heckert, var inte vid mitt bord detta år. Jag är dock glad att vi fick en chans att prata ikapp.

För årets evenemang satt jag vid samma bord som DHCC styrelsemedlem Dennis Burns och hans fru, Deb O’Hara Burns. Våra bordskamrater var Dave och Joanne Troutman. Joanne var kvällens konferencier och hon gjorde ett fantastiskt jobb. Brava Joanne!

Donnie Mapes var DJ för galan. Musikvalet spände från Abba till crooners till Wham! till Sh-Boom. Senare spelade Donnie musik som fick publiken upp på dansgolvet. Stället gungade!

Maten var delikat: en mac and cheese-bar med olika toppings. Ett stort tack till styrelsemedlem och kock Amber Guerrero för ett kreativt och läckert bidrag. Andra läckra rätter inkluderade kyckling Satay med söt chili, potstickers med citrongräs, wienerkorv inbakade i filodeg, spenatdipp, BBQ- köttbullar, frukt och grönsaker samt ost och kex. Vatten och kaffe fanns också tillgängligt.

Den öppna baren erbjöd signatur-chokladcocktails blandade av Beth Cechman Johnson, förutom öl, vin och andra drycker. Inte bara erbjöd galan aptitretande mat, den erbjöd även en bar värdig en storstad.

Melanie Ortiz, som mindes att hon hade träffat mig vid en annan händelse, var galans fotograf för kvällen. Talar om foton, galan hade en vacker bakgrund för gäster som ville ha ett minne i form av ett foto. Jag lyckades fånga Rachel Zenteno och Shayleen Moran framför den gnistrande vintermiljön.

Bland de andra gästerna fanns Clint och Julie Rockey, Tim Hogan, Chip Palazzo, Jim Cotner, Suzanne och Dr. Gale Reish, Michelle Walter, Jeff och Julie Kramm, Grace Mahon, Andrew Shafer samt Jeff och Deb Ranck, som generöst donerade sin välkända gourmet-pizzafest till livsauktionen.

Innan livsauktionen började välkomnade DHCC-chefen Andrea Tufo alla och tackade dem för deras stöd. Hon tackade även styrelsen, Billie Levitan-Hoover och personalen, volontärerna och donatorerna som arbetade så hårt för att göra galan till en succé. Andrea introducerade auktionisten Neil Courtney som uppmanade gästerna att bjuda tidigt och ofta på livsauktionen. Varorna inkluderade en golfpaket på Bucknell, en kockens provsmakning av Brasserie Louis, medlemskap på Glen Pool för en familj och en weekendresa till Finger Lakes. Neil peppade publiken och budgivningen var snabb, intensiv och rolig. Det fanns även möjlighet för gästerna att donera pengar till olika DHCC-program. Tack vare många generösa bidrag så överträffade DHCC sitt mål om 50 000 dollar!

Ett speciellt tack till Henkelman, Amacher Family Fund och Service 1st samt alla som hjälpte till att göra den 26:e upplagan av Chocolate Festival Gala till en framgång.

En FAQ-avsnitt baserad på de huvudsakliga ämnena och informationen som presenteras i artikeln:

1. Vad är Chokladälskares Galan?
Chokladälskares Galan är en årlig händelse där choklad är huvudfokus. Den äger rum varje år under Ice Festival-helgen på Lewisburg Hotel.

2. Vem gynnades av årets galan?
Årets gala gynnade Donald Heiter Community Center (DHCC), en samhällsorganisation.

3. Vilka varor erbjöds i online-auktionen?
I online-auktionen erbjöds en variation av varor som inkluderade konstverk, presentkorgar, ett yogapaket, handväskor, smycken, presentkort, vin och en kakdekoreringsfest.

4. Vad var dekorationerna för galan?
Galan hade dekorationer i blått, vitt och silver för att passa in i festivaltemat.

5. Vad innehöll varje bord under galan?
Varje bord hade en trevånings godisskål fylld med olika sorters choklad. Varje plats hade även s’mores-kit att njuta av hemma.

6. Vad var den berömda chokladfontänen till för?
Den berömda chokladfontänen var redo för gästerna att doppa frukt, kakor, marshmallows, pretzels och mycket mer i den flytande chokladen.

7. Vilka var några av de läckra rätterna på menyn?
Några av de läckra rätterna inkluderade en mac and cheese-bar med olika toppings, kyckling Satay med söt chili, potstickers med citrongräs, wienerkorv inbakade i filodeg, spenatdipp, BBQ-köttbullar, frukt och grönsaker samt ost och kex.

8. Vem var galans fotograf?
Galans fotograf för kvällen var Melanie Ortiz.

9. Vilka var vissa av de andra gästerna på galan?
Vissa av de andra gästerna inkluderade Clint och Julie Rockey, Tim Hogan, Chip Palazzo, Jim Cotner, Suzanne och Dr. Gale Reish, Michelle Walter, Jeff och Julie Kramm, Grace Mahon, Andrew Shafer samt Jeff och Deb Ranck.

10. Vilka var några av de varor som auktionerades bort under livsauktionen?
Några av varorna som auktionerades bort under livsauktionen inkluderade ett golfpaket på Bucknell, en kockens provsmakning av Brasserie Louis, medlemskap på Glen Pool för en familj och en weekendresa till Finger Lakes.

LÄNKAR TILL BESLÄKTAD DOMÄN:
dhccenter.org – Donald Heiter Community Centers officiella webbplats.
lewisburghotel.com – Lewisburg Hotels officiella webbplats.