Emissionen “Bones” löste skådespelarens frånvaro på ett smart sätt

I TV-världen är det vanligt att en skådespelares tillfälliga frånvaro avfärdas genom att karaktärerna i serien säger saker som “Åh, du missade honom precis” eller “Han är upptagen med [lägg in mycket viktigt uppdrag] den här veckan.” Det är klumpigt men fungerar ändå som en lösning. Men det blir betydligt svårare när skådespelaren är borta i flera månader istället för veckor. Även själva serien “Buffy the Vampire Slayer” hade svårt när Anthony Stewart Head försvann under en tid i säsong 6.

Det är därför “Bones”-skaparna inte valde den här vägen när skådespelaren John Francis Daley var tvungen att dra sig tillbaka i fyra månader för att göra filmen “Vacation”. I en intervju med TV Line efter sin sorti från serien 2014 sa Daley att han verkligen skulle ha kommit tillbaka till “Bones”. Han sa:

“Jag visste att det skulle vara svårt eftersom jag bad om fyra månader ledigt. Och jag var så glad att de kunde ordna det. Men jo, i en perfekt värld skulle jag ha älskat att avsluta filmen och sedan återvända till ‘Bones’-familjen. Jag hade pratat med executive producenten Stephen Nathan om allt detta och han sa att det skulle vara mer tillfredsställande för fansen att avsluta Sweets dramatiskt istället för att ha det oklart och sedan få honom tillbaka mitt i säsongen.”

Det var ett svårt beslut, men det rätta. Daley hade “alltid drömt om att bli regissör” (som han berättade för TV Line), och det syns i passionen och talangen han visar i filmer som “Game Night” och “Dungeons & Dragons.” Genom att ge Sweets ett känslosamt farväl och samtidigt befria Daley för att följa sina ambitioner, gav “Bones”-teamet oss det bästa av två världar.

En skådespelares tillfälliga frånvaro hanteras vanligtvis genom att karaktärerna i en TV-serie säger saker som antyder att skådespelaren är borta av någon anledning. I fallet med “Buffy the Vampire Slayer” hade serien svårt att hantera Anthony Stewart Heads frånvaro under en tid i säsong 6.

När skådespelaren John Francis Daley behövde dra sig tillbaka från serien “Bones” i fyra månader för att spela in filmen “Vacation”, valde inte skaparna att använda samma metod. I en intervju med TV Line efter sin sorti från serien 2014 sa Daley att han verkligen skulle ha kommit tillbaka till “Bones” om det var möjligt. Han diskuterade detta med executive producenten Stephen Nathan och de kom fram till att det skulle vara mer tillfredsställande för fansen att ge karaktären Sweets ett dramatiskt farväl istället för att ha honom försvinna och sedan återvända mitt i säsongen.

Det var ett svårt beslut, men det rätta för att låta Daley följa sina ambitioner att bli regissör. Han har visat sin talang och passion i filmer som “Game Night” och “Dungeons & Dragons”. På så sätt kunde “Bones”-teamet ge oss det bästa av två världar genom att ge både Sweets och Daley avslutningsmöjligheter.

Nyckelord: Skådespelare, frånvaro, TV-serie, farväl, ambition, regissör

För mer information om “Bones” och John Francis Daley kan du besöka Bones officiella webbplats.

För att få reda på mer om John Francis Daleys filmprojekt rekommenderas att besöka IMDb-sidan om honom.