Chokladfestivalen på Grace United Methodist Church gynnar en lokal församling

Chokladälskarens paradis kommer snart till Aberdeen, Maryland. Chokladfestivalen på Grace United Methodist Church har pågått sedan 2014 och har även lyckats samla in pengar under pandemin. Ordförande Ruth Bender säger att festivalen har varit populär, men hon hoppas att den kommer tillbaka ännu starkare efter COVID.

Under de två åren av pandemin fick de inte bjuda in allmänheten. Istället donerade församlingsmedlemmarna pengar för att hålla festivalen igång. Förra året kämpade de hårt för att få tillbaka besökare och i år hoppas de verkligen att folk kommer för att se vad de har att erbjuda.

För de som återvänder till festivalen finns det nya saker att se fram emot, inklusive en brownie-glassbar och en varm chokladbar, något som de aldrig har gjort tidigare. Enligt Bender är allmänhetens känsla inför detta mycket entusiastisk.

En populär aktivitet som kommer att återkomma är den så kallade “kakpromenaden”. För en dollar kan man delta i en promenad på markerade nummer. När musiken slutar väljer de ut ett nummer och om man står på just det numret vinner man en kaka.

Det kommer även finnas hantverksförsäljare och möjlighet att köpa lunch, men det är definitivt sötsakerna som är stjärnan på showen. I halva församlingslokalen kommer det finnas bakverk av alla dess slag: tårtor, pajer, kakor, godis, fudge, brownies och mycket mer.

Festivalen kommer att pågå från kl. 10 till kl. 14 och inträdet är gratis. Kom och njut av en dag fylld med chokladig glädje och stöd samtidigt en lokal församling.

Chokladälskarens paradis i Aberdeen, Maryland

Chokladfestivalen på Grace United Methodist Church i Aberdeen, Maryland har blivit en årlig tradition sedan 2014. Trots pandemin har festivalen fortsatt att vara framgångsrik och pengar har samlats in även under denna tid. Ordföranden för festivalen, Ruth Bender, ser fram emot att festivalen ska återvända ännu starkare efter COVID.

Vanliga frågor om festivalen

1. Var kommer chokladfestivalen att äga rum?
Chokladfestivalen kommer att äga rum på Grace United Methodist Church i Aberdeen, Maryland.

2. Hur länge har festivalen pågått?
Chokladfestivalen har pågått sedan 2014 och har blivit en årlig tradition.

3. Hur har festivalen hanterat pandemin?
Under de senaste två åren har festivalen inte haft möjlighet att bjuda in allmänheten. Istället har församlingsmedlemmarna donerat pengar för att stödja festivalen.

4. Vilka nya saker kan besökare förvänta sig på årets festival?
Årets festival kommer att erbjuda en brownie-glassbar och en varm chokladbar, vilket är något som inte har gjorts tidigare. Allmänhetens känsla inför dessa nya tillskott är mycket entusiastisk.

5. Vilka aktiviteter kommer det att finnas på festivalen?
En populär aktivitet som kommer att återkomma är den så kallade “kakpromenaden”, där besökare kan delta genom att betala en dollar. Det kommer även att finnas hantverksförsäljare och möjlighet att köpa lunch.

6. Vilka slags sötsaker kommer att finnas på festivalen?
På festivalen kommer det att finnas ett brett utbud av bakverk, inklusive tårtor, pajer, kakor, godis, fudge, brownies och mycket mer.

Nyttiga länkar

Grace United Methodist Church
Chokladfestivalens hemsida