Caitlin Clark siktar på att slå historiskt mål med damlandslaget

Caitlin Clark närmar sig en historisk milstolpe och spänningen är påtaglig. Bara åtta poäng från att slå Kelsey Plums NCAA-rekord för damer, är alla ögon på stjärnan från Iowa när hon förbereder sig för matchen mot Michigan Wolverines. Trots förväntningarna riktade Clark under en kort stund uppmärksamheten från planen till Alla hjärtans dag och delade ett gripande ögonblick med pojkvännen Connor McCaffery i sociala medier. Trots avbrottet förblir Hawkeyes fokuserade inför mötet mot Wolverines på torsdag kväll.

Caitlin Clarks stilfulla svar på Kim Mulkeys opassande kommentar från LSU

“Jag känner inte så mycket press,” säger Clark. “Jag känner att det vid det här laget handlar mer om ‘när’ det kommer att hända, istället för att jag jagar det.”

“Mitt huvudfokus ligger bara på att vinna, ha kul och njuta av dessa upplevelser, för de är så speciella. Jag har kunnat hitta mycket lugn och frid i det, och det var inte alltid så i min karriär.”

“I början blev jag nervös inför sådana här matcher. Jag känner att min mognad har vuxit mycket.”

Längtan att skriva historia

Trycket att slå ett rekord som tidigare hölls av Kelsey Plum tynger Clarks tankar. Men efter en nylig seger mot Penn State är hon fokuserad och fast besluten att skriva historia.

“Åtta poäng är vad vi tittar på för att slå rekordet, och självklart kommer hon bara att spränga det ur vatten,” säger Iowas tränare, Lisa Bluder. “Det ska bli roligt att se hur många poäng hon adderar till det.”

Till skillnad från Plums monumentala prestation att göra 57 poäng på sin avslutningsmatch verkar Clarks resa till rekordet nästan ansträngningslös. Med ett imponerande poängsnitt på 32,1 poäng per match står hon på gränsen att skriva om historieböckerna med varje korg hon gör.

En FAQ-sektion baserad på huvudämnena och informationen i artikeln:

Fråga: Vem närmar sig en historisk milstolpe?
Svar: Caitlin Clark närmar sig en historisk milstolpe.

Fråga: Vilket rekord försöker Caitlin Clark slå?
Svar: Caitlin Clark försöker slå Kelsey Plums NCAA-rekord för damer.

Fråga: Hur många poäng är Clark ifrån att slå rekordet?
Svar: Hon är bara åtta poäng ifrån att slå rekordet.

Fråga: Vem är motståndet i hennes nästa match?
Svar: Motståndet i hennes nästa match är Michigan Wolverines.

Fråga: Vad sa Clark om trycket att slå rekordet?
Svar: Clark sa: “Jag känner inte så mycket press, jag känner att det vid det här laget handlar mer om ‘när’ det kommer att hända, istället för att jag jagar det.”

Fråga: Vilket poängsnitt har Clark per match?
Svar: Clark har ett imponerande poängsnitt på 32,1 poäng per match.

Definitioner för några viktiga termer och jargong i artikeln:

– NCAA: National Collegiate Athletic Association – organisationen som reglerar idrottstävlingar för studenter på universitetsnivå i USA.

Suggested related links:
Iowa Hawkeyes Dams Basket
En länk till huvudwebbplatsen för Iowa Hawkeyes Dams Basket-laget, där man kan hitta mer information om Caitlin Clark och laget.

National Collegiate Athletic Association
En länk till National Collegiate Athletic Associations hemsida, där man kan lära sig mer om organisationen och deras evenemang.

Det är viktigt att notera att det inte finns några verkliga URL:er som anges i artikeln, så jag kan inte ge specifika källor som efterfrågades.