Baker X: En kulinarisk resa runt världen

Baker X, den populära bakstudion och caféet på Orchard Central, inleder “En kulinarisk resa runt världen i bakverk och sötsaker” för den andra halvan av 2024. Denna nya serie av bakverk följer temat resor och kommer att presentera specialiteter från fyra hemmabagare från juni till februari nästa år. De medverkande bagarna är Love for Wagashi, Pastry Haven by Helen, Pastories och Cassia Canelés. Detta är en del av Baker X:s initiativ att hjälpa passionerade hemmabagare att expandera sina verksamheter och slå sig in på detaljhandelsmarknaden. Sedan 2021 har Baker X anställt över 30 bagare och tillhandahållit dem en studio och ett caféutrymme för att sälja sina bakverk. Vissa har lyckats starta sina egna butiker, som till exempel Connect Café av Ree och Mummy på Katong V Mall.

Bild: Love for Wagashi

“En kulinarisk resa runt världen i bakverk och sötsaker” börjar med Love for Wagashi av Dionne Ho. Från och med nu och fram till den 18 augusti kommer Dionne att erbjuda nerikiri wagashi (från $7), en delikat traditionell japansk konfekt som finns i former som hortensior och solrosor, med signaturfyllningar som vit bönpasta, azuki, yuzu och matcha. Andra höjdpunkter inkluderar den populära daifuku (från $5), dango ($5.80) och den nya hakoniwa (från $12), vilket betyder “miniatyrträdgård i en låda”. Det finns också en signatur-regndropskaka ($6) som endast finns tillgänglig för servering på Baker X.

Efter Love for Wagashi kommer Pastry Haven by Helen att presentera sina klassiska europeiska bakverk som kanelbullar, finansbröd, madeleines och focaccia från den 20 augusti till den 13 oktober. Från den 1 november till den 9 december kommer Pastories att erbjuda traditionella kinesiska bakverk och lokala delikatesser som frugtkakor, ägg- och mandeltartar, marmerkakor med säsampasta och mer. Slutligen kommer Cassia Canelés att avsluta “En kulinarisk resa runt världen i bakverk och sötsaker” med sina canelés, en typ av bordeauxiskt bakverk, som erbjuds i 50 olika smaker. Dessa kommer att finnas tillgängliga från den 11 december till den 5 februari nästa år.

Baker X ligger på 181 Orchard Road, #04-29, Orchard Central, Singapore 238896. Läs mer här.

FAQ:
1. Vad är temat för “En kulinarisk resa runt världen i bakverk och sötsaker” på Baker X?
Svar: Temat för bakverksserien är resor, och det kommer att presenteras specialiteter från fyra olika bagare från olika regioner.

2. Vilka hemmabagare kommer att vara med i serien?
Svar: De medverkande bagarna är Love for Wagashi, Pastry Haven by Helen, Pastories och Cassia Canelés.

3. Vad är Baker X:s initiativ när det kommer till hemmabagare?
Svar: Baker X hjälper passionerade hemmabagare att expandera sina verksamheter och slå sig in på detaljhandelsmarknaden genom att erbjuda en studio och ett caféutrymme för att sälja deras bakverk.

4. Vilka bakverk kommer att erbjudas av Love for Wagashi och vilka är deras signaturfyllningar?
Svar: Love for Wagashi kommer att erbjuda nerikiri wagashi, en traditionell japansk konfekt, med signaturfyllningar som vit bönpasta, azuki, yuzu och matcha. Andra höjdpunkter inkluderar daifuku, dango och hakoniwa.

5. Vilka europeiska bakverk kommer att presenteras av Pastry Haven by Helen?
Svar: Pastry Haven by Helen kommer att presentera klassiska europeiska bakverk som kanelbullar, finansbröd, madeleines och focaccia.

6. Vilka traditionella kinesiska bakverk och lokala delikatesser kommer att erbjudas av Pastories?
Svar: Pastories kommer att erbjuda traditionella kinesiska bakverk och lokala delikatesser som fruktkakor, ägg- och mandeltartar, marmerkakor med säsampasta och mer.

7. Vad är canelés och hur många olika smaker kommer att finnas tillgängliga från Cassia Canelés?
Svar: Canelés är en typ av bordeauxiskt bakverk och Cassia Canelés kommer att erbjuda dem i 50 olika smaker.

8. Var ligger Baker X och finns det mer information tillgänglig?
Svar: Baker X ligger på 181 Orchard Road, #04-29, Orchard Central, Singapore 238896. Mer information finns tillgänglig här.