Attempted Murder and Extortion Incident Shocks Famous Sweet Shop Owner in Rohtak

En våg av skräck spred sig i Rohtak-distriktet när ägaren till den kända Sittaram Halwai-sötsaksbutiken, Kanwar Bhan, utsattes för ett mordförsök och utpressning i tidiga morgontimmar på onsdagen. En grupp beväpnade förövare anlände till butiken i en svart Scorpio-bil och öppnade eld med två skott mot ägaren när han öppnade butikens portar. Trots den skrämmande händelsen lyckades Kanwar Bhan undkomma med bara en smal marginal.

Förövarna kastade även en utpressningslapp bunden med en sten mot butiken innan de flydde från platsen. Meddelandet i lappen hotade ägaren till butiken att betala en lösensumma på 1 crore Rs, annars skulle han möta döden. Den lokala polisen har initierat en undersökning och identifierar för närvarande förövarna med hjälp av övervakningskameror i området.

Detta är inte första gången Kanwar Bhan har varit måltavla för utpressning. För två år sedan mottog han hot från den ökända Lalit Samchan-gänget. Faktum är att detta incident mönster liknar det tidigare fallet, vilket har gett ledtrådar till polisen för att förstå bakgrunden till detta senaste anfall.

Ägaren till butiken har krävt polisskydd efter denna skrämmande händelse och polisen har registrerat en anmälan mot de misstänkta för försök till mord och utpressning. Folket i Rohtak är i chock över detta våldsamma angrepp mot en respekterad affärsman och hoppas nu på ett snabbt gripande av förövarna.

Denna incident tjänar som en påminnelse om den ökade brottsligheten och utpressningen som förekommer i samhället idag. Det är viktigt för myndigheterna att ta itu med dessa utmaningar och skydda företagare och allmänheten från sådana hot.

Vanliga frågor baserade på huvudämnena och informationen som presenteras i artikeln:

1. Vad hände med ägaren till Sittaram Halwai-sötsaksbutiken i Rohtak-distriktet?
Svar: Ägaren, Kanwar Bhan, utsattes för ett mordförsök och utpressning. Han blev beskjuten när han öppnade butikens portar.

2. Vilken information innehöll utpressningslappen som hittades vid butiken?
Svar: Utpressningslappen hotade ägaren till butiken att betala en lösensumma på 1 crore Rs, annars skulle han möta döden.

3. Har ägaren tidigare blivit utsatt för utpressning?
Svar: Ja, för två år sedan hotades Kanwar Bhan av det ökända Lalit Samchan-gänget.

4. Vilka åtgärder vidtar polisen efter detta angrepp?
Svar: Polisen har registrerat en anmälan mot de misstänkta för försök till mord och utpressning. De undersöker också händelsen med hjälp av övervakningskameror.

5. Vilken reaktion har det våldsamma angreppet fått från folket i Rohtak?
Svar: Folket är i chock över angreppet och hoppas på att förövarna snart gripas.

Definitioner av nyckelord och jargong i artikeln:

– Mordförsök: När någon försöker döda en annan person.
– Utpressning: Att hota eller kräva pengar eller förmåner av någon genom hot eller våld.
– Lapp: Ett papper eller en skriftlig notis.
– Lösen: En summa pengar som betalas för att lösa eller släppa fri någon eller något.
– Polisskydd: Skydd som ges av polisen för att säkerställa säkerheten för en person eller en organisation.

Föreslagna relaterade länkar till huvuddomänen:

Rohtak distriktets officiella webbplats
Rohtak polisens webbplats