37-årig ko föredrar sötsaker och grönsaker framför gräs

En ko i Kochi, Indien har tagit sig en udda diet som skiljer sig från sina artfränder. Suprabha, en 37-årig ko som hölls i Rabindrans hem, är mycket selektiv när det gäller maten. Istället för att beta på gräs, äter Suprabha gärna sötsaker, frukt och grönsaker.

Detta ovanliga kostbyte började för två år sedan efter att Suprabha fått sin senaste kalv. Hon slutade helt enkelt att äta gräs. Halva är Suprabhas favoritmat och hon får gärna starta sin dag med några skivor jaggery till frukost.

Tidigare åt Suprabha den vanliga kosten för en ko, inklusive gräs och foder. Men efter sin senaste kalvning verkade hon föredra den nya kosten som Rabindran, ägaren av en affär, regelbundet gav henne. Det verkar som att denna diet passar henne mycket bättre än den vanliga födan.

Fastän den genomsnittliga livslängden för kor är endast 21-22 år, fortsätter Suprabha att leva ett friskt liv vid sina 37 år. Detta kan vara delvis tack vare den särskilda omsorg hon får från sina vårdgivare, som anpassat hennes kost efter hennes preferenser.

Suprabha är inte som andra kor. Hennes ovanliga kostvanor visar på hennes unika preferenser och den särskilda omvårdnad hon tar emot. Trots att hennes diet skiljer sig från en traditionell kossas, är det oerhört imponerande att hon fortfarande är i bra hälsa vid denna ålder.

1. Varför äter Suprabha en ovanlig diet?

Suprabha har utvecklat sina ovanliga kostvanor efter sin senaste kalvning för två år sedan. Hon föredrar nu sötsaker, frukt och grönsaker istället för att beta på gräs.

2. Vad var Suprabhas tidigare diet?

Före sin senaste kalvning åt Suprabha den vanliga kosten för kor, inklusive gräs och foder.

3. Hur gammal är Suprabha?

Suprabha är 37 år gammal och lever fortfarande ett friskt liv, vilket är imponerande med tanke på att den genomsnittliga livslängden för kor är endast 21-22 år.

4. Varför föredrar Suprabha sin nya diet?

Det verkar som att Suprabhas nya diet passar henne mycket bättre än den tidigare kosten. Hon har blivit erbjuden denna diet av ägaren till affären där hon bodde.

Definitioner

Jaggery: En typ av råsocker som är vanlig i Indien och som används som en sötningsmedel i matlagning.

Relevanta länkar

indiancows.in – Information om indiska kor och deras kostvanor.

Wikipedia – Nötboskap – Information om nötboskap och deras olika arter och vanor.